P!nk, Nate Ruess a Tři sestry opět obsadili první místa domácích žebříčků

22.05.2013 16:06 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Tři sestry se na novém albu drží hesla "Líná hudba, holý neštěstí", a i když se na něm vlastně nikam hudebně neposouvají, jejich fanouškovská základna je spokojená a poslala své oblíbence již podruhé do vedení prodejního žebříčku. Rádiím opět vládne duet P!nk a Natea Ruesse "Just Give Me A Reason".
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
RÁDIA - P!nk je nám sice spíš známá jako ujetá rošťanda, ale už nejednou nás přesvědčila, že dokáže ukázat i vážnější tvář. Úspěšně. Stačí si vzít její současnou jedničku - baladu "Just Give Me A Reason", v níž ji pěvecky doplňuje Nate Ruess z kapely fun. Právě zmíněný singl patří k tomu nejúspěšnějšímu z posledního alba "The Truth About Love" (umístil se na prvních místech více než dvaceti světových žebříčků) a předpokládám, že ještě nějaký čas bude patři k tomu nejhranějšímu v českých rádiích.

Dalšími skladbami, kterým v našem éteru těžko uniknete, jsou "Impossible" Jamese Arthura, vítěze britského X Factoru, a také "Let Her Go" britského písničkáře vystupujícího pod jménem Passenger.

Nově jste se mohli minulý týden seznámit například se singlem "Walks Like Rihanna" od boybandu The Wanted. Tahle britská formace sice vydává své třetí studiové album "Third Strike" až v záři, ale "Walks Like Rihanna" je už třetím singlovým lákadlem na novou nahrávku. Dále vám také naši dramaturgové nabídli spolupráci dánského producenta a DJe Afrojacka a Chrise Browna "As Your Friend" (z Afrojackova chystaného debutu), "I'm In Love" švédského zpěváka Ola a také skotskou písničkářku Ninu Nesbitt a její průlomový singl "Stay Out".

Top 10 ČR - rádia:
  1. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. James Arthur - Impossible
  3. Passenger - Let Her Go
  4. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment
  5. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  6. Marek Ztracený - Sex s ex
  7. Bruno Mars - When I Was Your Man
  8. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  9. The Lumineers - Ho Hey
  10. ▲ Bingo Players & Far East Movement - Get Up (Rattle)

Top 100 RÁDIO 20/2013 - novinky:
45. The Wanted - Walks Like Rihanna
64. Afrojack & Chris Brown - As Your Friend
65. Ola - I'm In Love
77. Nina Nesbitt - Stay Out

Tři sestry - Líná hudba, holý neštěstí
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Osobně bych netipoval, že by se deska "Líná hudba, holý neštěstí" kapely Tři sestry udržela na vrcholu prodejního žebříčku déle než jeden týden, ale nahrávka si překvapivě připisuje druhý týden v čele. Druhé album "Recto Verso" u nás velmi oblíbené francouzské zpěvačky Zaz, což byla mimochodem nejúspěšnější novinka uplynulého týdne, se tak musí smířit s druhou příčkou (pro zpěvačku je to zatím největší český hitparádový úspěch). Svou druhou nahrávku má v top desítce také Hugh Laurie. Ta jeho dostala název "Didn't It Rain" a najdeme ji na sedmé pozici.

Pro další novinku nemusíme chodit daleko. Deváté místo patří veselému bigbítu právníka Petra Pečeného, respektive jeho kapele Doctor P.P., se kterou se na české scéně objevuje již od druhé půlky devadesátých let a k dnešnímu dni spolu natočili sedm alb, To poslední se jmenuje "Zdravý doktor" a samotný název naznačuje, že frontman P.P. to ještě rozhodně nehodlá balit. Z dalších novinek zaujme "A" Agnethy Fältskog, první album zpěvačky po devíti letech, a také "Můj dým" Petra Spáleného vracejícího se s novou nahrávkou po osmi letech.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tři sestry - Líná hudba, holý neštěstí
  2. new Zaz - Recto Verso
  3. Kryštof - Inzerát
  4. P!nk - Truth About Love
  5. Lucie Vondráčková - Oheň
  6. Divokej Bill - 15
  7. new Hugh Laurie - Didn't It Rain
  8. Deep Purple - Now What?!
  9. new Doctor P.P. - Zdravý doktor
  10. Depeche Mode - Delta Machine

TOP 50 Prodejní 20/2013 - novinky:
2. Zaz - Recto Verso
7. Hugh Laurie - Didn't It Rain
9. Doctor P.P. - Zdravý doktor
17. Různí - Taneční liga 149
24. Agnetha Fältskog - A
26. Demi Lovato - Demi
30. Petr Spálený - Můj dým

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY