shop.musicserver.cz
Bring Me The Horizon, Roxy, Praha, 19.5.2013

Potvrzení výjimečného talentu

Vydáno: 21.05.2013 10:15 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: www.myspace.com/bmth

S mimořádně hitovým novým albem se do České republiky vrátili milovaní i nenávidění Angličané Bring Me The Horizon, aby přesvědčili tuzemské publikum o kvalitách své aktuální sestavy i hudební formy. Jako support se představili jejich krajané Your Demise a především výborní Ostraváci The Truth Is Out There.

Live: Bring Me The Horizon

support: Your Demise, The Truth Is Out There
místo: Roxy, Praha
datum: 19. května 2013
setlist: Shadow Moses, Chelsea Smile, Alligator Blood, Go to Hell, For Heaven's Sake, The House Of Wolves, It Never Ends, And The Snakes Start To Sing, Diamonds Aren't Forever, Empire (Let Them Sing), Blessed With A Curse, Antivist, Sleepwalking

Bring Me The Horizon
© www.myspace.com/bmth
Bring Me The Horizon. Jedna z nejkontroverznějších kapel současnosti, která už několik let vzbuzuje silné vášně a dělí hudební fanoušky na dva nesmiřitelné tábory. Fanynky je až nekriticky zbožňují, zároveň ale i odborná kritika oceňuje jejich talent, osobitý zvuk a inovativní přístup k poměrně klišovitému žánru, jakým metalcore je.

Druhý tábor zase neodpustí naživo zpěváku Olimu Sykesovi jeho odcházející hlas a také to, že spíš než hudebníkem je v jejich očích modelem, obchodníkem s trendovým oblečením a sexuální idolem pro náctileté pipinky. Ať tak nebo tak, dokázali tito stále mladí Angličané vyprodat pražské Roxy a dlouho před otevřením klubu se až za roh Dlouhé ulice tvořila úctyhodná fronta převážně mladistvého publika. Ten večer měl ale dvě skoro až rovnocenné hvězdy a ta první zazářila jako kometa během svých pětadvaceti minut slávy už s úderem sedmé hodiny.

Ostravská čtveřice The Truth Is Out There drží prst na tepu doby a na evropské úrovni u nás prezentuje moderní spojení elektra s mathcorem. Pánové neúnavně brázdí tuzemské kluby víkend co víkend už dva roky a postupně si budují velmi silnou a věrnou fanouškovskou základnu. A to se právě projevilo v Roxy, kdy během jejich setu klub doslova explodoval. Několikanásobné circle pity a wall of death uprostřed zaplněné plochy a evidentní znalost materiálu, to muselo kapelu opravdu dostat. Už jsem viděl opravdu hodně lokálních supportů na koncertech světových hvězd, ale snad s výjimkou the.switch, kteří se mohou pochlubit podobně oddaným publikem, jsem nikdy neviděl tak masivní kotel, který si v ničem nezadal s headlinerem večera. Bravo, pánové, takhle se to má u nás dělat.

The Truth Is Out There
© www.bandzone.cz/thetruthisoutthere
Naopak druhý support v podobě anglických Your Demise mě nijak nezaujal. Obyčejný hardcore, ovšem v podání chlapíků, kterým to prostě nevěřím, tak jako takovým nesmrtelným veteránům typu Madball. V sále měli evidentně hodně fans, podle mého ale jejich avizovaným koncem kariéry hudební scéna o nic nepřijde. Naopak se projevili docela sobecky, kdy údajně při přetažení setu TTIOT asi o tři minuty začali kytaristovi Pončemu vytrhávat kabely a za jeden údajně zničený požadovali od ostravských sto euro. Může to být samozřejmě zkreslená informace ze zákulisí, pokud je to ale pravda, takto hardcore opravdu vypadat nemá.

Patnáct minut před devátou už nastoupili v sauně podobném klimatu samotní Horizoni a rozptýlili většinu obav, které vás před koncertem mohly napadat. Odchod charismatického kytaristy Jony Weinhofena je určitě poznat na koncertní show, zvukově ale kapela stále řeže svým osobitým podladěným soundem, kdy kytarové duo bylo zachováno angažováním kytarové posily pro živé hraní. Nová deska "Sempiternal" stvrdila definitivní hudební přerod podle vzoru Linkin Park, tedy od tvrdých začátků k téměř ryzímu popu bez ztráty kytičky, hudební kvality a aranžérských nápadů. Ačkoliv má album uhlazenější zvuk, naživo zní aktuální pecky stejně našlapaně jako starší kusy. Kapela z novinkového tracklistu vydatně čerpala a hromadné zpěvy publika dávaly jasně najevo, že fanoušci už mají poslední zářez pořádně zažitý.

Bring Me The Horizon
© www.bringmethehorizon.co.uk
Pokud jde o Oliho, samozřejmě nechal táhlejší screamy raději odzpívat dav a pomáhal mu i klávesista jako druhý vokál, nespoléhal na něj ale až tak vydatně jako v dobách s Jonou Weinhofenem. Díky tradičně špatnému přeřvanému zvuku v Roxy sice těžko posuzovat detaily, přesto ale nešlo až o takový průser, jak by se dalo čekat. Sykes se navzdory pekelnému klimatu docela snažil a působil energicky.

Jak je vidno ze setlistu, kapela už definitivně odstřihla pupeční šňůru od svých deathcorových počátků vyřazením posledního pamětníka debutu v podobě "Pray For Plagues" a rázně vykročila směrem kvalitního metalového mainstreamu. Tihle kluci totiž mají dar skládat obrovské hity jako na běžícím páse, uchovat si svůj osobitý zvuk a neustále rozvíjet svou aranžérskou pestrost. Díky těmto atributům jsou skutečně zaslouženě obdivovanou formací, jejichž desky rozhodně přežijí ve zkoušce času jinak krátkodobou životnost moderních corových odnoží. Energickým hodinovým blokem o tom přesvědčili všechny přítomné a spolu s našlapanými TTIOT tak dali obsah povedenému večeru, který nezkazil ani špatný zvuk a tropické klima.

NÁZORY
  • technická (moik, 22.05.2013 00:27) Reagovat

    Obyčejný hardcore, ovšem v podání chlapíků, kterým to prostě nevěřím, tak jako takovým nesmrtelným veteránům typu Madball.
    Neměla by být čárka až za "tak"? Takhle z toho mám pocit, že to autor nevěří jak YD, tak Madball. Ale možná se mýlím.

    • Re: technická (martin, 22.05.2013 12:12) Reagovat

      Hele pochopil sem to úplně stejně jak ty. Ale asi to bude jen chyba v čárce, kdo by to nevěřil Madball?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Video: Nostrrromö zvou v klipu "Diabolicus" do temných koutů vesmíru (14.02.2024 16:38)
- the.switch vyrazí na klubové turné, doprovodí je Severals (03.02.2024 08:38)
- Rozhovory: the.switch - "Skrytý místa" je prý naše nejlepší album v tom, že se skvěle poslouchá v kuse (08.01.2024 09:00)
- Recenze: the.switch i na albu "Skrytý místa" zůstávají odvážní (12.12.2023 08:00)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- The.Switch se probouzejí a po sedmi letech vydávají studiovku "Skrytý místa". Jsou údernější a jdou více do hloubky (14.11.2023 10:38)
- Rock for People splnil přání svých fanoušků, jako prvního ze čtyř headlinerů oznámil Bring Me The Horizon (26.09.2023 13:11)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin (24.05.2023 08:11)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu