shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 19.05.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V půlce května se v Nových deskách představí kritikou opěvovaná novinka elektronického dua Daft Punk, očekávaná deska Jamieho Culluma, hip hop s řadou nestylových hostů přinese Vladimir 518, rock a hard rock bude mít zástupce v podobě 30 Seconds To Mars a Airbourne a nezapomeneme ani na živák Beach Boys či novinku Moniky Načevy.

Pokud se v pondělí 20. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Daft Punk - Random Access Memories (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektro rock / house

Daft Punk - Random Access Memories
Nebýt soundtracku k filmu "Tron: Legacy", čekali by fanoušci Daft Punk na jejich novou studiovou nahrávku dlouhých osm let. Tak dlouho totiž uplynulo od vydání poslední řadovky "Human After All" až po letošní novinku "Random Access Memories". Francouzské elektronické duo, pro toto album připravilo celek třináct skladeb, včetně prvního singlu "Get Lucky". Nahrávka vychází z hudebních směrů sedmdesátých a osmdesátých let se zaměřením na disco a funky a podstatnou změnou oproti dřívějším albům je, že hudba tentokrát není postavena na samplech, ale na živých nástrojích studiových muzikantů s minimálním využitím elektronických bicích, synthetizátorů a vocodérů. Nahrávalo se ve studiích v Kalifornii, New Yorku i Paříži, kam zavítala i řada hostů. Díky tomu je na desce slyšet Pharell Williams, frontman kapely The Strokes Julian Casablancas, Panda Bear, Nile Rodgers, Giorgio Moroder nebo Chilly Gonzales. Podle prvních reakcí toto vše zafungovalo na jedničku. Odevšad jdou na "Random Access Memories" jen ty nejlepší ohlasy a nezřídka kdy se recenzenti nebojí využít i maximální hodnocení. Není tedy divu, že Daft Punk desce věnovali speciální stránku se všemi informacemi a ukázkami.


Jamie Cullum - Momentum (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop-jazz

Jamie Cullum - Momentum
Stejně jako v případě poslední desky "The Pursuit" i tentokrát trvalo Jamiemu Cullumovi čtyři roky, než je připravený přijít na trh s novou nahrávkou. Britský pop-jazzový zpěvák a klavírista své v pořadí šesté album nazval "Momentum" a vedle něj samotného její zvuk ovlivnili také dva přední současní producenti. Prvním je Brit Jim Abbiss, který produkoval například alba Arctic Monkeys, Adele nebo Björk a druhým je americký hip-hopový producent Dan The Automator, který se podílel na deskách Kasabian a DJe Shadowa. Sám Collum pak o ní tvrdí: "Tahle deska je o přechodu mládence do období dospělosti, kdy každou nohou ještě stojíš na jednom místě." Za první singl z nové desky byla vybrána píseň "Evetything You Didn’t Go" a kromě ní je na "Momentum" dalších jedenáct autorských písní, včetně druhého singlu "Love For $ale", v níž si zahostoval Roots Manuva. Videoklipy k oběma uvidíte na Cullumově VEVU a nám zbývá pouze dodat, že titul bude k mání i v deluxe podobě, která přinese další tři nové studiové nahrávky, šest živých skladeb zaznamenaných v legendárních studiích Abbey Road, a k tomu ještě videomateriál z natáčení desky. Naživo ji pak předvede v rámci svého vystoupení na Colours of Ostrava 21. července.


Vladimir 518 - Idiot (BiggBoss)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip pop

Vladimir 518 - Idiot
Pět let od svého prvního sólového počinu "Gorila vs. Architekt" nachystal Vladimir 518 novinku s názvem "Idiot", která na debut navazuje. Většina materiálu vznikla ve studiu Star Works, mix proběhl ve studiu Jižák, ovšem finální mastering pochází z londýnského studia Masterpiece. Na desce pochopitelně nechybí i řada hostů a to jak za mikrofonem, tak i v roli producentů. První skupinu zastupují jednak žánrově blízcí James Cole, Ektor, Orion, Hugo Toxxx i o trošku méně očekávatelný Martin Svátek z Madfinger i pro hip hop takřka raritní hosté jako Michael Kocáb, Jiří Korn, nebo Roman Holý. Poslední jmenovaný se pak významně podílel i na produkci, kde ho doplnili Mike Trafik, DJ Wich, Enemy či Ink Midget, Frank Flames a Beatbustlers, londýnský DMX Krew, frontman WWW Ondřej Sifon Anděra, či producentské duo Tin Soldiers. Celkem v tomto týmu pro desku připravil patnáct tracků a většina z nich jistě zazní i příští týden na křtu alba. Naladit vás může předem speciální sampler.


Airbourne - Black Dog Barking (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Airbourne - Black Dog Barking
Pokud se řadíte k pravověrným rockerům, australští Airbourne vám jistě nejsou cizí. A jestli jste s nimi ještě neměli tu čest, máte ideální příležitost se seznámit. Na pulty míří jejich novinková deska "Black Dog Barking", nástupce "No Guts. No Glory..." Muzikanti si dali opravdu záležet a jak sami prozradili, tentokrát ve studiu tvrdě makali opravdu všichni: "Nebylo to jen o nás, jako o kapele. Velkou zásluhu má také náš nahrávací tým, který jel 24/7, bez přestávky a bez oddechu." V čele produkčního týmu stanul Brian Howes, známý ze spolupráce s Nickelback, Simple Plan nebo Rev Theory. Jak se spolupráce povedla, jste již mohli otestovat prostřednictvím nového singlu "Live It Up", ke kterému vznikl i videoklip. Dodejme, že nahrávka vychází také ve speciální edici.


Načeva - Milostný slabiky
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativa

Monika Načeva se pro své sedmé studiové album "Milostný slabiky" spojila hned se dvěma dalšími umělci. Tím prvním je kytarista Justin Lavash a tím druhým básnířka Sylva Fischerová, jejíž básně byly inspirací textů. Nápad natočit společnou desku vznikl na koncertech Načevy a Lavashe, kteří spolu vystupují již několik let a tomu odpovídá i pojetí alba. Skladby zaznamenané ve studiu pak záměrně nahráli ve stejné podobě, v jaké je budou hrát i naživo. Deska obsahuje deset původních písní a jako bonus devět remixů od českých a slovenských producentů a DJs jako Karaoke Tundra, Side9000, Alaverdi, Jiří Burian, či trojice Krek-3ck-Jaslo. YouTube.com kanál Moniky Načevy už novinkou žije, a díky tomu tam najdete jak video k titulní písničce, tak i audio ke skladbám "Sešitej svět" a "Tableta".


Tip týdne

Burning Rain - Epic Obsession (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / hard rock

Burning Rain - Epic Obsession
I když vám formace Burning Rain nic neříká, jistě budete znát zakladatatele Douga Aldriche, který působí na postu kytaristy ve Whitesnake. Na rozdíl od Airbourne potěší tato kapela také fanoušky blues, jež na desce umě kombinují s rockem. Deska "Epic Obsession" vychází po delší odmlce, která uplynula od vydání druhé řadovky "Pleasure To Burn" z roku 2000. Vzhledem k delší pauze mají na pulty namířeny také reedice dvou předešlých desek (kromě již zmíněného CD se jedná ještě o stejnojmenný debut z roku 1999). Z novinky můžeme nabídnout EPK a klip ke kousku "My Lust Your Fate" - oboje na YouTube.com kanálu kapely.


Beach Boys- Live - The 50th Anniversary Tour (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / surf rock

Beach Boys- Live - The 50th Anniversary Tour
Jedna z legend populární hudby, americká formace The Beach Boys loni prožila svůj velký comeback, jehož součástí bylo i rozsáhlé světové turné. Vzhledem k tomu, že se zdaleka nedostalo na všechny země, ocení fanoušci vydání záznamu z tohoto koncertu. Ten vychází na dvou CD pod názvem "Live - The 50th Anniversary Tour" a celkem se na něj vměstnalo více jak čtyřicet skladeb od těch největších hitů až po písničky z posledního alba "That's Why God Made The Radio". Krátký náhled na tento živák dává video na YouTube.com kapely.


30 Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams (Universal) + edice s dvd
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / šanson / soul

30 Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams
Po tříletém čekání se 30 Seconds To Mars vrací s novou deskou. Jejich čtvrté dítko dostalo název "Love Lust Faith + Dreams" a výhradním autorem všech dvanácti písní je frontman kapely Jared Leto. Ten sám vnímá novinku jako velký zlom v kariéře kapely, a asi také proto si jako producenta vybral zkušeného Steva Lillywhitea. Pokud vás už standardní edice alb už nijak nenadchnou, zainvestujte do luxusního balíčku s DVD, tričkem a dalšími upomínkovými předměty. Z rádií již jistě znáte pilotní ochutnávku "Up In The Air" a naši kolegové ji v sekcích Audio Jukebox a Video ohodnotili nadprůměrně. Skladba i snímek z tvorby vybočují, ale jestli k lepšímu či horšímu, necháme na vás. Váš názor rádi uvidíme v komentářích!


Luboš Andršt - One Man Blues / Best Of (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues

Luboš Andršt - One Man Blues
Kytarista, skladatel a aranžér Luboš Andršt nabízí kompilaci svých nejlepších bluesových nahrávek, kterou nazval "One Man Blues". Jím sestavený výběr skladeb z let 1994 až 2007 není stylově ortodoxní, ale podstatou je skoro vždycky blues. Ač tomu možná název neodpovídá, zařadil na kompilaci také skladby s Blues Bandem, sdružením Přátelé nebo příležitostným seskupením 3 Guitars. Vedle standardu "I Got My Mojo Working" přináší kompilace především skladby, kde je Andršt autorem či spoluautorem a díky licenční spolupráci vedle známých skladeb najdeme i ty méně známé z alb mimo pulty či u nás nikdy neobchodovaných. Ty navíc doplňují i tři bonusy a součástí bookletu je i rozhovor s Ondřejem Bezrem zasazený do repertoáru CD. Ukázky z desky si můžete poslechnout v internetovém obchodě supraphonline.cz, kde je k dispozici i v digitální verzi.


Timo Tolkki's Avalon - The Land Of New Hope (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metal / symfonický metal

Timo Tolkki’s Avalon - The Land of the New Hope
Zatímco Stratovarius oslavili po odchodu kytaristy Tima Tolkkiho úspěšné zmrtvýchvstání, bývalý hlavní mozek kapely se pustil do nového projektu. Pro fanoušky připravil novou operu, která by snad nemusela skončit stejně rychle, jako plodné epochy předchozích projektů Revolution Renaissance a Symfonia. Příběh nahrávky "The Land Of New Hope" z dílny Timo Tolkki's Avalon se odehrává v docela blízké budoucnosti, kdy je Země postihována přírodními katastrofami. Hrstky přeživších se přitom snaží najít útočiště pro bezpečný život. Své hlasy opeře propůjčily hvězdy jako Michael Kiske nebo Elize Ryd, kterou uslyšíte a uvidíte v klipu k "Enshrined In My Memory". Nesmíme také zapomenout na Sharon den Adel, hlas Within Temptation nebo Tonyho Kakka ze Sonata Arctica. Pokud vás opera nadchne, máme pro vás dobrou zprávu: Podle slov Tima Tolkkiho budou následovat ještě nejspíš dva díly, aby byla trilogie zakončena.


Václav Neckář + Bacily - Tomu, kdo nás má rád (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Václav Neckář + Bacily - Tomu, kdo nás má rád
V roce 1975 vyšlo debutové studiové LP "Tomu, kdo nás má rád" Václava Neckáře se skupinou Bacily, provokující původními rockery v obsazení a třeba také hřívou na hlavě kytaristy Oty Petřiny, který napsal většinu skladeb a celé album aranžoval. Dalšími autory byl třeba kapelník Jan Neckář, Jiří Burian nebo Petr Hapka a Zdeněk Rytíř, který otextoval podstatnou část písniček. Nyní toto album vychází v reedici a editor Karel Knechtl k verzi z roku 2001 po domluvě s Václavem Neckářem přidal šest bonusových písní. Ty vznikly přímo pro album, ale nevešly se tam. Více o historii alba můžete přečíst v rozšířeném bookletu, kde Neckář vzpomíná na okolnosti vzniku písniček, náladu natáčení, lidi kolem alba a celou tu podivnou dobu. Ukázky z něj jsou k dispozici v internetovém obchodě supraphonline.cz, kde jej najdete i v digitální verzi.


Wabi Daněk - Můj ročník 47 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / trampská hudba

Wabi Daněk - Můj ročník 47
Wabi Daněk se loni výrazně ukázal deskou, kterou natočil s Ďáblovým stádem, a není tedy divu, že vydavatelství připomene i jeho starší písničky. Nový výběr dostal název "Můj ročník 47" a na dvou CD přinese celkem stejný počet písniček, jaký je ročník v názvu alba, plus jeden bonus. Tím je "Čapí koleda" a vedle ní najdete na kompilaci i nikdy nevydaný hit "Dawson". Součástí je i booklet s rozsáhlou fotodokumentací.


Různí - Fast & Furious 6 (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Fast & Furious 6 (soundtrack)
Do kin se pomalu blíží šesté pokračování filmové série "Rychle a zběsile" a stejně jako nemůžou chybět rychlá auta, nebude scházet ani hudba. Tu filmovou obstaral Lucas Vidal, ovšem na stejnojmenném soundtracku naleznete hlavně písničky od interpretů jako T.I., Lil Wayne, deadmau5, Cypress Hill, The Crystal Method nebo trio Ludacris, Usher a David Guetta. Hlavní skladbu celého filmu a tedy i soundtracku s názvem "We Own It (Fast & Furious)", kterou uvidíte na YouTube.com, mají na svědomí 2 Chainz a Wiz Khalifa.


V krátkosti - klasická hudba

  • Sopranistku Martinu Jankovou lze slyšet nejen v curyšské opeře, ale i na novém albu, které je vyústěním spolupráce na Gardinerově projektu Bachových kantát. Společně s renomovaným českým barokním orchestrem Collegium 1704 a dirigentem Václavem Luksem přichystala tři sopránové kantáty, z nichž první je svatební kantáta, další dvě jsou duchovní.
  • Česká klavíristka Jitka Čechová vydává šestý díl kompletního klavírního díla Bedřicha Smetany. Pro něj přináší skladby ze čtyřicátých let 19. století a uvádí nás tak do období intenzivních hudebních studií a počátku skladatelovy samostatné umělecké dráhy, které skladatel věnoval různým lidem, ať už je to byla jeho manželka Kateřina Kolářová nebo skladatel Franz Liszt.


Dále vychází:

Andre Previn - Dornroeschen Highlights (EMI)
Andrei Garvilov - Concerto Adagio:Bach (EMI)
Anne Sophie Mutter - Plaisir D'Amour (EMI)
Christian Zaharias - Fruehstueck Mit Ama (EMI)
Entrails - Raging Death (Mystic Production)
Johnny Cash - Vh-1 Storytellers (Universal)
Mozart - Kroenungsmesse (EMI)
Shiny Toy Guns - Iii (EMI)
Tereza Kerndlová - Singles Collection (Universal)
Therion - Les Fleurs Du Mal (US Import)

Vychází na vinylu:
Airbourne - Black Dog Barking (Supraphon/Warner Music)
Jamie Cullum - Momentum (Universal)
Jeff Beck - Beck-Ola (EMI)
Jeff Beck - Truth (EMI)
Thirty Seconds To Mars - Love Lust Faith+Dreams (Universal)

Reedice:
23. týden nové tvorby 1979 - (Supraphon)
Album pohádek (Supraphon)
Antonín Dvořák - Klavírní kvintety, op. 5, 81 (Panenka / Smetanovo Kvarteto) (Supraphon)
Bedřich Smetana - klavírní dílo (Supraphon)
Bohuslav Martinů - Orchestrální díla (L. Malý, ČF / Macura / SOČR / Košler / FOK / Smetáček) (Supraphon)
Burning Rain - Pleasure To Burn (Mystic Production)
Česká dechová muzika 5 (Supraphon)
Dechové KVINTETO Academia (Supraphon)
Dechový kvintet, divertimento pro flétnu, klarinet, trubku a fagot, dechový kvintet pastorální (Supraphon)
Ervín Schulhoff - klavírní skladby / Víšek (Supraphon)
Ervín Schulhoff - sonáty a suity pro klavír / Víšek (Supraphon)
Folk, písničkáři 2 - Dagmar Andrtová-Voňková - (Supraphon)
Franz Ignaz Danzi - dechové kvintety (dechové kvinteto Academia) (Supraphon)
Gong Č. 10 (Supraphon)
Heinrich Heine - Básně (Supraphon)
Historie psaná šelakem - já mám automobil, ten má dvě stě kobyl (Supraphon)
Historie psaná šelakem - písně z českých zvukových filmů 1930-1931 (Supraphon)
Ivan Hlas & Nahlas (Supraphon)
Ivan Hlas - Den šťastného koně (Supraphon)
Ivan Hlas - Tanec při svíčkách (Supraphon)
Jan Werich - Táto, povídej (Komplet 8CD) (Supraphon)
Johann Brahms - Sborové skladby (Kühnův smíšený sbor) (Supraphon)
Joseph Haydn - Symfonie č. 94 G Dur, Violoncellový koncert č. 2 (Večtomov / Kejmar / PKO) (Supraphon)
Leoš Janáček - Sinfonietta, Taras Bulba, Lašské tance (SFB / Jílek,F.) (Supraphon)
Libor Pešek - The Gold Collection / Debussy, Suk, Ravel, Elgar, Skrjabin, Bruckner (Supraphon)
Libor Pešek - The Gold Collection / Debussy, Suk, Ravel, Elgar, Skrjabin, Bruckner (Supraphon)
Martinů / Ceremuga / Stravinskij / Debussy - skladby pro violu a klavír (Supraphon)
Melodie z lásky (Supraphon)
Mendelssohn-Bartholdy,F./Rossini,G./Bruch,M. - Skladby pro klarinet a orchestr (L.Peterková,A.Besa,N.Baldeyrou /PKF/J.Bělohlávek) (Supraphon)
My se vlka nebojíme aneb O třech malých prasátkách (Supraphon)
Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby Felix Slováček 1 (Supraphon)
Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby Felix Slováček 2 (Supraphon)
Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby Ivo Pavlík 1 (Supraphon)
Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby Ivo Pavlík 2 (Supraphon)
Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby Ivo Pavlík 3 (Supraphon)
O Honzovi (Vondrovic,T. Boubelík,Z.) (T.Töpfer,P.Trávníček,O.Šimánek,P.Eben) - (Supraphon)
Odjezd v 15.30 aneb mimořádný vlak Ladislava Vodičky (Supraphon)
Pavel Grym - Loupežnická historie (Pivec,J., Růžek,M., Cupák,E a další) (Supraphon)
Portrét Václava Dobiáše - (Supraphon)
Různí - XXVII. album Supraphonu (Supraphon)
Skladby pro housle a klavír /Albeniz, Falla, Tchaikovsky... / J.Andrade (Supraphon)
Slayer - Reign In Blood (Universal)
Slayer - Seasons In The Abyss (Universal)
Slayer - South Of Heaven (Universal)
Sláva Kunst - Praha je krásná (Supraphon)
Sláva Kunst - Praha se baví (Supraphon)
Sláva Kunst - Praha tančí (Supraphon)
Sněhurka a sedm trpaslíků (hrají L.Vondráčková,R.Fidlerová,J.Vondráček) (Supraphon)
Supraphon Popalbum 5. - (Supraphon)
Ústřední hudba ČSLA hraje promenádní koncert (Supraphon)
Vítězslav Vávra & Maximum Petra Hanniga - Vítězslav Vávra & Maximum Petra Hanniga (Supraphon)
Wabi Ryvola - Můj názor na věc (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu