V soudním sporu Golden Kids má nyní navrch Marta Kubišová

08.05.2013 19:03 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Golden Kids
© internet
Marta Kubišová si prozatím může oddechnout. Nemusí platit agentuře manžela Heleny Vondráčkové Martina Michala 1,38 milionu korun za zrušené turné legendárního seskupení Golden Kids. Nejvyšší soud totiž zamítl dovolání agentury, která ve sporu zastupuje Helenu Vondráčkovou. Ta se dožadovala zrušení pravomocného rozsudku z roku 2010 a nařízení nového projednání celého případu. Domnívá se totiž, že interpretka slavné písně "Modlitba pro Martu" neoprávněně odstoupila od ústní dohody a tím způsobila protistraně škodu. Pražské soudy ovšem tuto žádost zamítly a nejvyšší soud jejich jednání shledal správným.

Vondráčková s Michalem před časem agenturu prodali do USA, aby mohli vstoupit do případného arbitrážního sporu vůči České republice. Ta podle nich dostatečně nechrání jejich zájmy a práva a prostřednictvím justice a policie je poškodila ve sporech s vydavateli bulvárních tiskovin.

Celý spor dvou pěveckých legend začal 1. dubna 2008, kdy Kubišová oznámila, že nebude vystupovat na chystaném turné ke čtyřicátému výročí založení Golden Kids. Celý projekt totiž nebyl podle ní dotažen a s producentem Michalem neměla ani podepsanou smlouvu. Ten proto nakonec turné nahradil sólovými vystoupeními Heleny Vondráčkové a hostů.

Soudní pře byla vydatně medializována a nejedna osobnost veřejného života se stavěla na jednu či druhou stranu. Třetí člen kapely Václav Neckář se taktéž podepsal pod otevřený dopis vyzývající Vondráčkovou, aby zvážila své soudní kroky vůči Kubišové. Ta na nastalou situaci reagovala prohlášením, ve kterém se domnívá, že kdyby se Kubišová chovala slušně a nešířila lži, případ by u soudu neskončil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY