shop.musicserver.cz
SuperStar 2013, Finále Top 7, 28.4.2013

Před prahem nejlepší šestky zůstala Kristína Debnárová i s věnováním

Vydáno: 29.04.2013 00:53 v sekci Naživo - Tomáš Parkan a Honza Průša | foto: facebook interpreta

SuperStar se dostala do poloviny, tedy co se týče počtu finalistů. Poslední neúspěšnou finalistkou byla Kristína Debnárová. Vypadla v kole, které bylo tematicky, dramaturgií i kvalitou výkonů poněkud nejednoznačné, což tentokrát neplatilo o redaktorech musicserveru: po dlouhé době se totiž víceméně shodli.

Live: SuperStar 2013

kolo: Finále - Top 7
téma: Písničky s věnováním
datum: 28. dubna 2013
Předchozí kolo

SuperStar 2013
© nova.cz
Toto kolo jsem nějak extra nepochopil. Téma "Písničky s věnováním" by se dalo přeložit také jako vem si, co chceš. To by až tak nevadilo, ale proč museli finalisté zpívat dvě písničky, přičemž tu druhou jim vybral někdo cizí, nad tím zůstává rozum stát. První část se navíc neskutečně vlekla, zatímco druhá letěla jak splašená takovým způsobem, že její rytmus nestačili zachytit ani samotní soutěžící. Myslím, že klidně mohli u jedné písničky vydržet až do dalšího kola.

Sabina Křováková, která otevřela onu táhlou část nedělního finále, sice patří podle Honzy Průši mezi favority, ale v "Don't Cry" Guns N' Roses to tedy rozhodně neukázala. První sloka byla veskrze celá falešně, ale co bylo daleko horší, celé to byla děsná nuda. Jako by na pódiu stála leklá ryba, a ne živelná a osobitá Sabina. Navíc už jsem se přejedl jejího zabalovaného frázování.

SuperStar 2013 - Štefan Pčelár
© nova.cz
To Štefan Pčelár s "Viva La Vida" Coldplay byl jiné kafe. Ne, že by to bylo dokonalé, to v žádném případě, ale jeho výkon měl náboj, energii a především se písničkou přesně trefil do svého stylu. Je to paradox, Štefan nedělal na pódiu nic víc než Sabina, jen si vybral lepší song, ve kterém se více cítil, a výsledný dojem byl zcela někde jinde.

Prosím vás, zakažte už konečně v SuperStar písničky Pink! Už mi lezou krkem, fakt! To snad není kolo, kde by jedna nezazněla. Kristína Debnárová si od ní vybrala "Family Portrait" a nedalo se jí nic extra vytknout, docela pěkně ji i vygradovala, nicméně osobně ji mám spojenou se Soňou Pavelkovou a s jejím emočním podáním se to Kristíny nemůže vůbec rovnat. Navíc jí to tam vysloveně kazily ještě umělé doprovodné vokály.

Martin Šafařík si značně upravil hit "I’m Sexy And I Know It" LMFAO, respektive přebral verzi Jamese Arthura z britského X Factoru, a to včetně sexy tanečnic. Vůbec nevadí, že tím vznikla de facto úplně nová písnička, která Martinovi sedla opravdu skvěle. Ukázal v ní svůj bas ve velké formě a bez určitých nectností, které předváděl především v posledním kole.

SuperStar 2013 - Tereza Mandzáková
© facebook interpreta
Když jsem slyšel, že Tereza Mandzáková bude zpívat "Proud Mary", očekával jsem jen to nejhorší, ale výsledek byl kupodivu velmi slušný. Samozřejmě Tereze chyběla výbušnost, síla a dynamika Tiny Turner, ale přesto její výkon měl svojí kvalitu. Tereza si opět vybrala skladbu, která sedla jejímu soulovému naturelu a výsledek tomu odpovídal.

Minule adept na vyřazení Adam Kukačka tentokrát zabojoval s "Mad World", která původně pochází od Tears For Fears. On ale pochopitelně zvolil verzi, jak ji nazpíval Gary Jules. U ní stačí v podstatě jediné - udržet se na uzdě s afektem a na tónu. To vše se Adamovi podařilo a to včetně ponuré atmosféry, která k ní patří.

Veronika Stýblová a její výběr písniček by už vydaly na menší bakalářskou práci. Tentokrát se do mozaiky její zvláštního vkusu zařadila "Strong Enough" - ne tu od Sheryl Crow, ale od Cher - škoda. Ne, že by byla Cher špatná zpěvačka, ale přeci jen tahle odrhovačka není nic extra, zvlášť pokud do ní Veronika nevloží nic svého. Už si to cvrlikají i vrabci na střeše - Veroniko, technika není vše, chce to trochu osobitosti a alespoň špetku vlastní invence.

SuperStar 2013 - Sabina Křováková
© nova.cz
Tragédii Sabiny Křovákové tohoto kola dokonalo "Fighter" Christiny Aguilery v naprosto debilní úpravě. Pardon, ale jinak to nejde napsat. Bez rozjezdové sloky, kde se mohla Sabina připravit, se na začátku ztratila a do konce už deficit nestihla dohnat. Totálně se ztratila ve frázování a ukázala, že na tuhle písničku zkrátka nemá ani hlasově. Na druhou stranu měla alespoň pořádné gule.

Sabinu nicméně trumfnul Štefan Pčelár, kterému někdo podstrčil moji oblíbenou "Don't Stop Me Now" od Queen. A Štefan na ní předvedl něco neskutečného. Být to soutěž Něco má talent, tak mu pošlu hlas, ale v pěvecké soutěži byl jeho epileptický výkon, mírně řečeno, bizarní.

Naopak výborně udělala Kristína Debnárová, když zvolila "Novou" od Dominiky Mirgové. Sice taky moc nechytla začátek, ale ukázala, jak moc je silná v slovenských písničkách, což je neskutečná výhoda. Na druhou stranu, i když byla lepší než originál, přece jen nemusela být pro lidi moc výrazná.

SuperStar 2013 - Adam Kukačka
© nova.cz
Úplně naopak působil Martin Šafařík, který si také vybral českou písničku. "Něco končí" Marka Ztraceného mu sedla hudebně, a to i přes to, nebo díky tomu, že se doprovázel sám na klavír. Nicméně v češtině opět vylezlo na povrch, že jeho výslovnost je místy tak otřesná, že mu není moc rozumět, což by se u rodného jazyku asi stávat nemělo.

Tereza Mandzáková naopak ve výběru nezaváhala - opět. "Valerie" od The Zutons jí byla ještě bližší než "Proud Mary". Naplno v ní rozvinula své kudrlinky, svoje feelingy a všechny ty další věci. Vůbec nevadilo, že se neblížila verzi Amy Winehouse, Tereza je zkrátka jiná, jemnější, více k Dusty. Nebál bych se říct, že to byl její nejlepší výkon v soutěži - jednoduché.

V ještě větším stylu to rozbalil na pódiu Adam Kukačka s "Jailhouse Rock" Elvise Presleyho. Ačkoli jsme od něj už slyšeli pěvecky lepší výkony, poprvé se nějak schopně hýbal a slušně si to užíval dohromady s diváky. I to ve výsledku znamenalo, že předvedl nejlepší výkon soutěži, ačkoli to nebylo nic nového.

SuperStar 2013 - Kristína Debnárová
© nova.cz
Veronika Stýblová a její výběr číslo dvě - Beyoncé a "Listen" - ano, o hodně novější, ale i tak nic modernějšího nebo překvapivějšího. Pořád ta stejná písnička. Stále skvěle zazpíváno, technicky dokonale, ale vzbuzuje to u někoho nějaké emoce? Obávám se, že ne. Je to takové sterilní. Přemýšlel jsem, čím by mě mohla příjemně překvapit, a napadla mě "Sin Wagon" od Dixie Chicks.

Celkové hodnocení? Tentokrát hodně těžké. Adam Kukačka, minule zralý na vyhození, byl tentokrát zřejmě nejlepší. Co se týče nejhoršího v mém pohledu, pak to byla asi Sabina Křováková. Přesto bych ji v soutěži ještě nějaký čas ponechal, a naopak zbytek bych si dokázal představit bez Veroniky Stýblové. Jednoduše proto, že od ní už nic nového neočekávám. Porota nicméně dvakrát jmenovala Kristínu Debnárovou a shodli se s ní i hlasující. Na druhou stranu ona v soutěži zaznamenala takový progres, že mi naopak chybět bude.

Jak to viděl Honza Průša

Sabina Křováková vzpomněla na největší slávu Guns N' Roses a mě to nudilo. Pryč byla její živočišnost, její kouzlo, její manýra. Z toho se do "Don't Cry" nedostalo nic. Chyběly emoce, napětí a šťáva. Nejslabší, co zatím kdy předvedla. Ale pak přišla s "Fighter", při níž se vzchopila a ukázala, proč je jedinou účastnicí letošní SuperStar, na níž bych byl ochotný se jít podívat někam do klubu. Byla tam šťáva, mělo to koule, nechyběla výrazná osobitost, ledabylé tlačení na pilu a nádherná dekadence.

Štefan Pčelár zpívá hůř a hůř. "Viva La Vida" dal v takové portorikánské verzí (což by mi nevadilo), horší byla ale opět nejistota v hlase, podobně, jako když se onehdá pral se Sealem. A ani s Queeny to příliš nevyhrál. "Don't Stop Me Now" působila jak puzzle složené z různě kvalitních kousků. Místy fakt hnusných, ale jinde zas nádherných. Štefan předvedl ten nejrozporuplnější, sakra bizarní výkon.

Kristína Debnárová se snažila hodně pracovat s emocemi, a i když zpívala úplně pitomou písničku, tak byla uvěřitelná. Minule chytla vlak, co jí pomalu ujížděl a dnes v něm s přehledem sedí a jede dál. Velké překvapení. Ale nic není tak snadné. Jako druhou si zvolila ještě pitomější písničku, při níž jsem si díky zpěvaččině ráčkování vzpomněl na Bonuse. Ale i tak mne to vůbec nebavilo a přesně se ukázalo, jak nemastné a neslané budou případné debutové desky těchto zpěváků.

Martin Šafařík dnes jako první předvedl na pódiu nějakou show. Vše mu fungovalo, jak mělo, a byl i uvěřitelný. Mohla by z něj být prima popová star a konečně ukázal tvář, která mu sedí a v níž si (snad) ani na nic nehraje. S Markem Ztraceným ale Martin pokazil, co mohl. Protože jeho lendl-čeština je tak strašně špatná, že jsem se za jeho zkomoleniny nepřenesl, a tak vůbec netuším, jak to zazpíval. Vím jen, že to bylo fakt neposlouchatelné.

Tereza Mandzáková taky dobře roste. Na pódiu byla absolutně přirozená, přinesla energii a dokázala držet napětí a gradovat. Alespoň když zpívala "Proud Mary". A i bez poskakování tam ta šťáva byla, ne že ne. Ale pak při "Valerie" mne nudila úplně stejně jako Sabina Křováková u "Don't Cry".

Adam Kukačka se zbavil osmdesátkového liškovského odéru a dost vkusně předvedl "Mad World". Poslouchal jsem to s otevřenou pusou a nestačil jsem se divit. Kukačka nenudil a nechal si zobat z ruky. A to jeho vrchol měl teprve přijít. Ve druhém kole totiž přišel s tím, pro co se narodil. Vytáhl z kapsy Elvise, vyblbnul se, užíval si to. Na pódiu už vůbec nebyl za stydlivého a nesmělého hocha. Klobouk dolů. Fakt.

Naopak Veronika Stýblová nás přenesla do osmdesátkového kýče, a to se vším všudy. Její vystoupení bylo poctivě vydřené, dobře zazpívané, leč příšerné. A i v tom druhém se potvrdilo, že je Veronika bohužel nejméně osobitou zoěvačkou, jakoby bez vlastního názoru či tváře. A tak se musí soustředit jen na techniku a přezpívávání písniček. A je fakt, že Beyoncé se jí v tomto směru vydařila. Ale ve svém důsledku mne skoro každý ostatní soutěžící baví víc.

A tak, kdyby bylo vyřazování na mne, ukázal bych právě na Veroniku, která kromě hlasu a techniky nemá vůbec nic dalšího.


NÁZORY
  • terezka (kiwwi, 29.04.2013 09:08) Reagovat

    terezka sa bilzi k tomu byt hviezda v cesku aj na slovensku. prirodzeny a krasny vyzor. prijemny hlas a neskutocny hudobny feeling. mam len strach ze ju ten šafarik pokazi. typicky ako hovoria cesi "sampon" :P

  • otras (Mia, 29.04.2013 09:48) Reagovat

    Zo Styblovej grcam .... nemozem si pomoct

  • Jak se jmenuje štefan? (johana, 29.04.2013 10:19) Reagovat

    Jak to tedy je? Jmenuje se Prelát nebo Pčelár? Na castingu se jmenoval Prelát, a teď vystupuje jako Pčelár:
    20:59 - Karta se obrátila, teď si přijde na své Ewa Farná! Přichází krasavec s kytarou Štefan Prelát (24). Ewa se rovnou ptá, jestli má holku. "Nemáš? Já taky nemám kluka…," naznačila. Sbalil ji nejen svým vzhledem, ale i zpěvem. Takže postupuje a Ewa má navíc i jeho číslo. Za to se mu odvděčila rovnou dvěmi lístečky "postupuješ".
    http://tn.nova.cz/zpravy/superstar/online-superstar-prave-zacina-ewa-farna-uplne-zari.html

  • ... (Martin.K, 29.04.2013 21:52) Reagovat

    Pane autore, víme, že nemáte rád Pink, ale proč nám to furt cpete?Pokud ji oni mají rádi tak vy máte držet hubu a krok;-)

  • ....ach zase pustanie sa do P!nk (Frankie, 30.04.2013 00:01) Reagovat

    Tak Family Portrait v podani Kristiny bolo velmi spatne- hrozna vyslovnost anglictiny, zaspievane bez stipky emocie ...a nemalo to "gule" .... uz by ste sa konecne mohli spamatat a prestat sa navazat do Pink ... asi preto vyberaju jej piesne, lebo stoja zato aby boli v SuperStar..nie su to rychlokvasne autotune produkty, ale kvalitny poprock !

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- SuperStar Sabina Křováková poskládala kapelu a tvoří vlastní písně (05.07.2013 09:31)
- Sabina Křováková i Štefan Pčelár vydali svá debutová alba (11.06.2013 16:48)
- Naživo: Třetí ex-federální SuperStar se stala Sabina Křováková (03.06.2013 00:15)
- Naživo: V GrandFinále si to rozdá Sabina se Štefanem (27.05.2013 00:11)
- Nové desky pro 22. týden (26.05.2013 05:00)
- Naživo: Diváci volili, volili až odvolili Šafu (20.05.2013 00:21)
- Naživo: Mírně fousaté devadesátky v SuperStar (13.05.2013 00:43)
- Naživo: Konec lásky v SuperStar (06.05.2013 00:17)
- Naživo: SuperStar: Legendy zastavily Jaroslava Smejkala (22.04.2013 01:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu