Fall Out Boy v USA předčili Kida Cudiho

25.04.2013 21:03 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rapperova třetí řadovka "Indicud" prodejně poněkud zaostala za očekáváním, a tak měli rockeři cestu k vítězství volnou, pátý počin "Save Rock And Roll" zopakoval úspěch "Infinity On High". V singlech opět vedla Pink, "Can't Hold Us" Macklemorea vyskočilo na dvojku a odsunulo vlastní "Thrift Shop".
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
SINGLY - "Just Give Me A Reason" zůstal na vrcholu, a P!nk tak slaví první vlastní singl, který na špici pobyl více než týden. Za sebou má ale hlasitého adepta na trůn: Macklemore & Ryan Lewis vyskočili s "Can't Hold Us" z pětky na dvojku a už příští týden z toho může být jednička. Nový singl této dvojice přeskočil jejich vlastní "Thrift Shop" a nahradil jej i ve vedení "Hot R&B/Hip-Hop Songs" a "On-Demand Songs" (uživatelem spuštěné streamy z hudebních služeb, tedy ne např. YouTube).

V celých Streaming Songs dominuje Psy, "Gentleman" zaregistroval 13,9 milionu streamů (většina z YouTube). Downloady příliš nejedou a do rádií zatím nebyl vypuštěn, ale i tak to stačilo na celkovou pětku za Brunem Marsem a před Rihannou. Ta díky "Stay" dosáhla rekordního desátého prvenství v Pop Songs (výkon v mainstreamových rádiích). Justin Timberlake si s "Mirrors" polepšil, v rádiích dokonce výrazně, a dostal se do Top 10 Radio Songs během vlastního rekordu čtyřech týdnů, ze sedmičky se ale neposunul.

V druhé desítce nových maxim dosáhli Icona Pop (13. "I Love It" s Charlie XCX) a Fall Out Boy (15. "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)"). Daft Punk se s "Get Lucky" objevili na devatenáctce, což je jejich dosud nejlepší umístění. Singl s Pharrellem Williamsem to stihl jen za tři dny, takže příště to doufám bude ještě vyšší pozice.

Další novinkou je "Fall Down" will.i.ama a Miley Cyrus na padesát osmičce. Na sedmdesát pětce startuje Jason Derülo s "The Other Side" před "I Need Your Love" Calvina Harrise a Ellie Goulding. Ještě níže najdeme debuty černé hudby, "How Many Drinks?" Miguela, "Blurred Lines" Robina Thickea a "Beat It" Seana Kingstona.

    Top 10 - singly:
  1. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  3. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Thrift Shop
  4. Bruno Mars - When I Was Your Man
  5. Psy - Gentleman
  6. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  7. Justin Timberlake - Mirrors
  8. Justin Timberlake feat. Jay-Z - Suit & Tie
  9. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment
  10. Drake - Started From The Bottom

Fall Out Boy - Save Rock And Roll
© facebook interpreta
DESKY - Oběma adeptům na vítězství analytici předpovídali prodej okolo sto padesáti tisíc kusů, nakonec však jeden z nich lehce polevil a Fall Out Boy si s pátou řadovkou "Save Rock And Roll" přišli pro prvenství. Je v jejich kariéře druhé. Na Kida Cudiho tak zbylo stříbro, třetí řadovka "Indicud" ale opět o místo vylepšila výsledek té předchozí. Takže rapperův "Man On The Moon III" by konečně mohl být zlatý.

Minule zvítězivší Paramore jinak spadli až na dvanáctku (-74 %), inu, výrazně fanouškovská kapela. Justin Timberlake a Blake Shelton si svá vysoká místa ponechali, za nimi debutovali Yeah Yeah Yeahs. Pro indie rockery je umístění čtvrté studiovky "Mosquito" nejlepším v kariéře. Brad Paisley z dvojky spadl na sedmičku, do první desítky se vrátili Macklemore a Pink.

Druhou desítku otevírá křesťanský rapper Andy Mineo s "Heroes For Sale", Sarah Brightman skončila s jedenáctou nahrávkou "Dreamchaser" sedmnáctá, o dvě místa níže pěkně v USA oddebutoval Olly Murs s "Right Place Right Time". Třinácté album The Flaming Lips "The Terror" bylo dvacáté první, rapper Ghostface Killah se s "Twelve Reasons To Die" umístil na 27. příčce a Major Lazer obsadil s "Free The Universe" třicet čtyřku.

Příští týden (mimochodem, nemáte nápad na alternativní uvozování tohoto odstavce, abych se stále neopakoval?) na nejvyšší stupínek s jistotou vyskočí Michael Bublé, s novinkou "Loved" by dosáhl čtvrtého prvenství. Pod ním by se měla objevit Fantasia s "Side Effects Of You". Do Top 10 by chtěli zamířit Phoenix, Rob Zombie, will.i.am a Snoop Lion.

    Top 10 - alba:
  1. NFall Out Boy - Save Rock And Roll (154)
  2. NKid Cudi - Indicud (136)
  3. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (76, -22 %)
  4. Blake Shelton - Based On A True Story (42, -31 %)
  5. NYeah Yeah Yeahs - Mosquito (38)
  6. ▬ The Band Perry - Pioneer (37, -35 %)
  7. Brad Paisley - Wheelhouse (34, -66 %)
  8. Lil Wayne - I Am Not a Human Being II (31, -27 %)
  9. Macklemore & Ryan Lewis - The Heist (30, +14 %)
  10. P!nk - The Truth About Love (28, -1 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY