shop.musicserver.cz
Debbi - Love, Logic & Will

Debbi se vrací drsnější a uvěřitelnější

Vydáno: 03.05.2013 09:00 v sekci Recenze - Kateřina Hejdová | foto: facebook interpreta

Hit "Touch The Sun" zněl předloni celým létem. Debbi se letos vrací s druhým albem "Love, Logic & Will". Do vpravdě osobní muzikantské zpovědi má sice deska daleko, na tu bude mít ale devatenáctiletá zpěvačka času ještě přehršel. Její mladá krev je teď ostatně na české hudební scéně k nezaplacení.

7/10

Debbi - Love, Logic & Will

Vydáno: 15.4.2013
Celkový čas: 38:38

Skladby: Love, Logic & Will I a II, This Is It, You Take Me There, Your Physical Presence, Miss You, Hey You, It's Not Hard, How Can I Resist You (feat. Ivan Král), Take This Song, By My Side, Ležím v tvé blízkosti (feat. Lipo)

Vydavatel: Universal

Nadšení hraničící místy s euforií. Taková je Debbi při osobním setkání, taková byla její první deska "Touch The Sun". Necelé dva roky ale stačily k tomu, aby se ze "zpívajícího dítěte" stala téměř hotová zpěvačka. I druhé album natočila s producentem Martinem Ledvinou, v porovnání s debutem je sice klidnější, naštěstí ale zase ne natolik, aby se na něm ztratilo její šťastné a energií čišící mládí. Neboť jak známo, právě to je na hudebním trhu komoditou velmi ceněnou a mezi posluchači naprosto nepostradatelnou.

Jasnou značkou pro Debbi ale je a zřejmě i zůstane její specifický, nízko položený hlas. To kvůli němu máte při jejím zpěvu pocit, že zpoza opony každou chvíli vyběhne žena minimálně o dvě generace starší. Právě jím upoutá vaši pozornost, i kdybyste sebevíc nechtěli, a právě on je největší devizou, která jí i přes místy vlezlou melodii skladby "Touch The Sun" zaručila i následný zájem posluchačů. Otázkou bylo, nakolik se jí podaří zajistit si dostatečně kvalitní nabídku skladeb. Albem "Love, Logic & Will" si ten velký kus krajíce ukousla a poprala se s ním se ctí.

Už první singl "You Take Me There" jasně ukazuje, kterou cestou se rodačka z Německa vydala. Pestrá a žánrově rozmanitá deska jí poskytuje dostatek prostoru pro to, aby předvedla, co všechno se svým hlasem dokáže. Nejde ale o pěvecký rozsah, Debbi vsadila na svůj muzikantský cit. V některých skladbách se jí to vyplatilo, což je případ úvodní skladby, podle níž se deska jmenuje. Dramatické piano v prvních taktech slibuje mnohé a Debbi v první - pomalejší - polovině skladby vskutku působí jako zjevení. Když se pak vzápětí zrychlí tempo a přidají se další nástroje, písnička se rázem přerodí téměř v rock'n'roll, kde se zpěvaččin hlas rozhodně neztrácí.

Laťku nahoře drží i následující "This Is It", v níž Debbi prozpěvuje o definici života. Pokud si díky názvu skladby vzpomenete na Michaela Jacksona a jeho album z roku 2009 nesoucí stejný název, jistě to nebude náhoda. Deska vůbec odkazuje k mnoha ikonám současné populární hudby, nelze přeslechnout vliv Pink či Christiny Aguilery, ve folkovějších polohách se blíží Kate Nash, v "Hey You" se podobá i Lily Allen (byť název odkazuje asi ke kapele Pink Floyd a přelomu 70. a 80. let). Cestu k osobitému projevu očividně stále hledá, což jí ovšem neubírá na talentu. Na muzikantskou zpověď v pravém slova smyslu bude mít ještě dostatek času, mudrování a filozofování o životě by od ní ostatně v tuhle chvíli vyznívalo trapně.

Navíc se blíží léto, k němuž odlehčená nota vždycky patřila a patřit bude. Taková "It's Not Hard" má všechno, co by letní hit měl mít - melodická smyčka se sice během těch pár minut otočí dokola víckrát, než bych si za sebe přála, ale budiž. Následující "How Can I Resist You" od Ivana Krále voní country a Amerikou na sto honů a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co deska nabízí. Stejně jako "Miss You" od Jany Kirschner. I Debbi sama ostatně zkonstatovala, že Ivan Král vdechl její desce duši. Vedle Martina Ledviny, jehož dílem je jednotný zvuk, bez kterého by všechno na "Love, Logic & Will" drželo pohromadě jen stěží.

Kromě Ledviny si Debbi vzala pod svoji ochranu i zmiňovaná Jana Kirschner, která pro ni čas od času napíše píseň. Pokud se bude chtít Debbi vydat v jejích stopách, má ale před sebou ještě jeden důležitý krok - začít psát, skládat. Jistě, existuje také možnost, že zůstane pouze interpretkou a najde si k sobě výhradní autory podobně jako třeba Lucie Bílá. I tam jí ale ještě chybí ta pověstná kapka kouzelné tajemné esence, díky níž by se stala hotovou a jedinečnou muzikantskou osobností. Tu jí mohou přinést jedině roky zkušeností - v branži i nad mikrofonem. Soudě podle jejího osobního kouzla, ochoty učit se a zdokonalovat se a nadšení pro muziku jako takovou, měla by mít dveře k cestě nahoru po "Love, Logic & Will" minimálně pootevřené.

NÁZORY
  • krása, až na jednu věc (Volder, 03.05.2013 11:38) Reagovat

    You Take Me There je až moc podobné jejímu prvnímu hitu. Pokud někdo už na druhém albu vykrádá sám sebe, tak je něco opravdu špatně.

    • Re: krása, až na jednu věc (Míša, 14.06.2013 20:09) Reagovat

      V čerstvé recenzi v časopisu Rock & Pop si myslí to samé. Je zvláštní, že tam její album nehodnotí moc pozitivně. Dostalo pouhé dva body.

  • Dokonalosť (SImona, 03.05.2013 15:48) Reagovat

    Ten album je super..úžasné pesničky, dokonalý hlas :) Debbi je proste naj :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: "Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou (09.02.2024 11:18)
- Video: Hip hop a lidovka v jednom: "Struny" Jany Kirschner ukazují její všestrannost (18.01.2024 08:39)
- Rozhovory: Tereza Balonová - U svých písní mám ráda dobrou špínu (13.09.2023 08:00)
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)
- Audio: Debbi s písní "Sunshine" jede na letní vlně (21.06.2023 11:18)
- Video: Marie Puttnerová představila čarokrásné video k nádherné, pokorné "Písni o domově" (04.01.2023 17:34)
- Video: Debbi to zkouší "V dobrým i zlým" s češtinou (17.08.2022 13:52)
- Video: Deset let hitu "Ležím v tvé blízkosti" oslavili Lipo a Debbi naživo s celou kapelou (24.01.2022 16:11)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu