Astronautalis chystá v Praze prvomájový koncert

19.04.2013 11:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Astronautalis
© facebook interpreta
Andy Bothwell neboli Astronautalis se poprvé zjevil v Česku v roce 2009 a od té doby tady takřka zdomácněl - v tom nejlepším slova smyslu. "Rád se sem vracím," přiznává. "Našel jsem tu přátele a skvělé publikum, pro které bych udělal cokoliv." Divoké koncerty plné spontánní akce se staly jeho poznávacím znamením stejně jako jejich finále, při nichž Astronautalis předvádí freestyle na základě pěti témat, vybraných náhodně lidmi z publika. Astronautalis už ale není jen obskurním, třebaže tvrdě pracujícím indie rapperem. Jeho poslední deska "This Is Our Science" se stala bez nadsázky malou senzací a zařadila Andyho mezi nejzajímavější osobnosti na pomezí alternativního hip hopu a indie scény. Tentokrát přijede Astronautalis s doprovodnou kapelou, což bude evropská premiéra. "Koncerty s kapelou jsou pro mě vrchol, muzika dostává úplně novou energii," říká Andy.

Aktuální deska Astronautalis "This Is Our Science" vyšla na respektovaném labelu Fake Four, kde mimo jiné vydávají své nahrávky takové persony indie hip hopu jako Sole nebo Ceschi. A výčet hostů na albu je přehlídkou skutečných osobností: Tegan Quin & Ted Gowans (Tegan & Sara), P.O.S, Radical Face (Electric President), Sims (Doomtree), McKenzie Smith (Midlake), Mike Wiebe (The Riverboat Gamblers), Alias (anticon), Cecil Otter (Doomtree/Wugazi), Lazerbeak (Doomtree), Picnic Tyme (Devin The Dude/Erykah Badu), Daniel Hart (St. Vincent/John Vanderslice), Isaiah Toothtaker (Machina Muerte) nebo Sean Kirkpatrick (ex-Paperchase/ Nervous Curtains). O produkci se už tradičně postaral John Congleton z kultovních The Paper Chase, který je podepsán i pod nahrávky takových kapel jako Smog, Xiu Xiu, Explosions in the Sky, Maserati nebo The Roots.

To ale není zdaleka všechno: v roli předkapely se představí Bene, jeden z nejrespektovanějších slovenských rapperů současnosti, za doprovodu Rolanda Kánika. Bene je spolu s Lyrikem členem legendárního uskupení Modré hory, s producentem Karaoke Tundrou tvoří projekt Peťo Tázok a Karaoke Tundra, s dalším rapperem Delikem nahrál vynikající album "Záblesky geniality, úlomky šialenstva", se Stratasoulem je podepsán pod deskou "Slovenčina pre samoukov", s Pekem a vzpomínaným Rolandem Kánikem vydali "Spam Poetry". Bene je stále na cestě vpřed.

Celý koncert otevře Prodavač, což je aktuální - a mimořádně vydařené - alter ego Šampóna, někdejšího zpěváka Sporto. Startuje se ve 20:00 hodin a vstupné činí 250 Kč, na místě 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY