P!nk a Paramore jsou novými jedničkami v USA

19.04.2013 07:35 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Bruno Mars spadl z nejvyššího stupínku a přepustil ho Pink s "Just Give Me A Reason". Nahoru šly nové singly Macklemorea, Timberlakea a Demi Lovato, Psyův "Gentleman" debutoval vysoko. V albech vyhráli Paramore těsně před Bradem Paisleym, dobře si vedli další country zpěvák Eric Church a rapper Tyga.
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
SINGLY - Jestli si pamatujete, minulý týden zvítězil Bruno Mars jen díky 50 % slevě na MP3, a nyní tak spadl až za Macklemorea, protože na vrchol vyskočila P!nk. Pro zpěvačku je to čtvrté vítězství po "Lady Marmalade", "So What" a "Raise Your Glass". "Just Give Me A Reason" si stáhlo 283 tisíc Američanů, potřetí bylo Airplay Gainerem a rádio imprese dosáhly už sta milionů.

Rihanna zůstala na čtyřce a "Can't Hold Us" Macklemorea a Ryana Lewise si polepšilo na pětku. A "Thrift Shop" počtrnácté vedl R&B/Hip-Hop Songs a potřinácté On-Demand Songs a jako skupina nebo duo jsou prvním interpretem od Black Eyes Peas v roce 2009, co mají v Top 5 dva singly. Včera navíc vyšel videoklip na novější z nich, takže věřím, že pětka není konečná. Stejně jako maximum Justinova "Mirrors", nově sedmička, se ještě určitě zlepší.

Z první desítky vypadl "Harlem Shake" Baauera a naopak do ní vstoupila Demi Lovato s "Heart Attack". Po dvou dnech od vydání debutoval Psy s "Gentleman" na dvanáctce, příští týden tak jasně bude mezi nejvyššími pozicemi. Další vysokou novinku měl Luke Bryan, "Crash My Party" na osmnáctce. 43. příčku má jiný country zpěvák - Hunter Hayes s "I Want Crazy", o dvě místa níže je Selena Gomez s "Come & Get It". Avril Lavigne odstartovala s "Here's To Never Growing Up" na padesát dvojce a sedmdesát sedmičku obsadila kontroverzní skladba "Accidental Racist" Brada Paisleyho a LL Cool J-e.

    Top 10 - singly:
  1. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Thrift Shop
  3. Bruno Mars - When I Was Your Man
  4. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  5. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  6. Justin Timberlake feat. Jay-Z - Suit & Tie
  7. Justin Timberlake - Mirrors
  8. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment
  9. Drake - Started From The Bottom
  10. Demi Lovato - Heart Attack

Paramore - Paramore
© facebook interpreta
DESKY - Čtvrté album celkově a první bez zakládajících členů přineslo Paramore premiérové zlato v americké hitparádě. Deska "Paramore" tak překonala výsledek předchozí stříbrné "Brand New Eyes", i když prodejně se na ní nechytala (106 vs 175K). Na věčně stříbrného country zpěváka Brada Paisleyho opět, počtvrté, zbylo to stříbro, deváté řadovce "Wheelhouse" k prvenství chybělo šest tisíc kusů. Country Albums žebříčku samozřejmě dominoval, už posedmé.

Justin Timberlake se po třech prvenstvích propadl na bronz, čtyřku si ponechal Blake Shelton, naopak posledně výše umístění The Band Perry a Tyler, The Creator spadli za něj (Tyler dokonce až na dvacet dvojku). Aby toho country nebylo málo, na pětce debutoval Eric Church s živákem "Caught In The Act". Třetí deska rappera Tygy "Hotel California" skončila sedmá před kolegou z YMCMB Lil Waynem.

O další místa se porvaly tři metalové kapely a nakonec Američany porazili dánští Volbeat s "Outlaw Gentlemen & Shady Ladies". Pátá deska Stone Sour "House Of Gold & Bones: Part 2 " byla desátá a jedenáctka zbyla eponymnímu debutu skupiny frontmana Disturbed Davida Draimana Device. Na několik dalších novinek se můžete podívat na odkaze dole.

Příští týden uvidíme souboj Fall Out Boy versus Kid Cudi, alba "Save Rock And Roll" i "Indicud" míří ke sto padesáti tisícům.

    Top 10 - alba:
  1.  N Paramore - Paramore (106)
  2.  N Brad Paisley - Wheelhouse (100)
  3. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (98, -30 %)
  4. Blake Shelton - Based On A True Story (61, -25 %)
  5.  N Eric Church - Caught In The Act: Live (61)
  6. ▼ The Band Perry - Pioneer (56, -56 %)
  7.  N Tyga - Hotel California (54)
  8. Lil Wayne - I Am Not a Human Being II (42, -38 %)
  9.  N Volbeat - Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (39)
  10.  N Stone Sour - House Of Gold & Bones: Part 2 (35)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY