Folkovky budou letos o lásce a lidské náklonnosti

21.04.2013 14:30 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Folkové prázdniny - logo
© facebook interpreta
Již poosmadvacáté se letos v Náměšti nad Oslavou uskuteční festival world music Folkové prázdniny. Tentokrát si fanoušci do diáře vyznačili data 20.-27. července. Pořadatelé v těchto dnech odhalili téma přehlídky a první jména.

Téma letošních Folkovek zní O lásce a lidské náklonnosti. "Ve skládání a interpretaci hudby je téma lásky jedno z nejčastějších. A to napříč žánry a bez ohledu na místo na Zemi. A navíc my tématem myslíme nejen lásku či náklonnost mezi mužem a ženou, ale také lásku rodičovskou, pouta sourozenecká, silné přátelské vztahy atd.," vysvětluje dramaturg festivalu Michal Schmidt a dodává: "V písních není téma lásky jen pozitivní zprávou, ale také velmi často vyjádřením neštěstí z nenaplněné či nešťastné lásky - v lidových písních často až sahajícím k hororu."

Pořadatelé také prozradili první jména účinkujících, kteří se během osmi dní v prostorách náměšťského zámku a okolí představí. Celou akci zahájí francouzský romský kytarista Juan Carmona. Muzikant přezdívaný princ flamenca zahraje se svým septetem 20. července v podvečer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY