Chinaski se s novou deskou trápí, přípravu si zpestří koncerty

10.04.2013 11:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chinaski
© Pavlína Nováková
Chinaski chystají novou desku a nahrávání jde hodně ztuha a pomalu. "Je hrozně těžké najít nová témata, o kterých jsme ještě nezpívali, nebo ta témata pojmenovat jinak. Ještě k tomu s věkem roste v člověku autocenzura, takže dneska bych už ven nevypustil spoustu věcí, které jsem kdysi neměl problém vydat," vyznal se slovenským médiím zpěvák kapely Michal Malátný. Pro trubkaře Petra Kužvarta je paradoxem skutečnost, že kapela se s nahráváním CD tolik trápí v době, kdy se nosiče už téměř nekupují. "Je to asi i proto, že těch pár lidí, co si desku koupí, nechceme zklamat," uvedl.

Na novém albu by se mohla objevit i jedna česko-slovenská skladba, jakýsi pokračovatel oblíbené "Na, na, na", kterou před několika lety natočili společně se spřízněnými No Name. Duet se Zuzanou Smatanovou "Takmer svätý" se zase objevil na zatím poslední řadovce "Není na co čekat".

"Máme v plánu česko-slovenský duet, ale ještě nevíme, s kým ho nazpíváme. Zatím to celé zpívám já. Je to písnička o tom, jak se kluk potká s holkou v Bratislavě a celé to pokračuje v Praze," prozradil Malátný. Zajímavostí tohoto duetu je skutečnost, kdo je autorem textu refrénu. Napsal ho totiž spoluzakladatel kapely Pavel Grohman, který v červenci 2008 tragicky zahynul při dopravní nehodě.

K dokončení alba ale ještě vede dlouhá a trnitá cesta, proto se vydá kapela na turné po slovenských klubech a na přelomu dubna a května zahraje na majálesových akcích v Praze a v Brně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY