Garbage chtějí vydat nové album již příští rok

06.04.2013 09:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Garbage
© billboard.com
Garbage oznámili, že plánují vydat nové album již příští rok. Producent a bubeník skupiny Butch Vig se nechal slyšet v magazínu Billboard, že kapela nechce, aby přestávka mezi deskami byla tentokrát tak dlouhá, jako mezi alby "Bleed Like Me" a "Not Your Kind Of People". Tehdy činila sedm let.

"Myslím si, že chceme, aby to tentokrát šlo rychleji. Rádi bychom, aby nahrávka vyšla příští rok. Máme pár nabídek hrát, ale můžeme zkusit zajít v červnu do studia a začít pracovat na novém albu. Jsme do nové práce všichni nadšeni. Opravdu jsme ještě nezačali pracovat na ničem, ale máme spoustu nápadů na písničky. Já už mám i několik riffů a opravdu hodně věcí mi rotuje v hlavě."

Další aktivitou kapely je připojení se k akci Record Store Day, díky které po svém nahrála píseň zpěvačky Patti Smith "Because The Night". V limitované edici tří tisíc výlisků bude tato skladba k mání od 20. dubna. "Pojali jsme to v oldschoolovém duchu, pracovali jsme stylem Phila Spectora," doplnil Vig. Na této písni spolupracovali se zpěvačkou Marissou Paternoster z kapely Screaming Females. Ta s Garbage koncertovala na loňském turné.

Právě příští rok bude tato skotsko-americká skupina slavit dvacet let existence. Na svém kontě mají na dvacet milionů prodaných desek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY