Yoko Ono bojuje proti zbraním fotkou zkrvavených brýlí zavražděného Lennona

22.03.2013 16:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lennonovy brýle
© Twitter.com/yokoono
Yoko Ono vytáhla do boje proti zbraním vcelku netradičním způsobem. Třicet tři let po smrti svého manžela Johna Lennona zveřejnila na svém twitterovém účtu fotku zakrvavených brýlí, které měl Lennon na očích, když ho zasáhly kulky ze zbraně vraha Marka Chapmana.

Na fotce nechybí ani informace, že od vraždy slavného zpěváka a skladatele, která se stala 8. prosince 1980, bylo v Americe zastřeleno více jak milion lidí. Ono tuto fotografii uložila hned několikrát a pokaždé s jiným komentářem. "Smrt milovaného člověka je hrozný zážitek. I po 33 letech mému synovi Seanovi i mně stále chybí," napsala Ono na Twitteru a dodala, že Američané si svoji krásnou zemi proměnili ve válečnou zónu. Chapman mezitím zažádal už sedmkrát o propuštění z vězení, ale americká komise to ani při poslední žádosti v minulém roce neakceptovala.

Mnozí fandové skupiny viní z rozpadu kapely právě Yoko Ono. Proto pro ně muselo být překvapivé vyjádření Paula McCartneyho z loňského prosince, který v rozhovoru s Davidem Frostem doslova řekl: "Ona rozhodně skupinu nerozdělila. Nemyslím, že ji můžete z čehokoli vinit."

Sama Ono k tomu doplnila: "Beatles začali být velmi nezávislí na skupině. John ve skutečnosti nebyl prvním, kdo chtěl opustit Beatles. Ringo (Starr) jako první přišel za Johnem a řekl mu, že chce odejít ze skupiny. George (Harrison) byl druhý, pak teprve John. Paul (McCartney) byl jediný, kdo se snažil udržet skupinu pohromadě. Ale všichni tři ostatní si mysleli, že chce Paul držet skupinu pohromadě a vydávat ji za svou vlastní. A to se jim vůbec nelíbilo."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY