shop.musicserver.cz
Nové desky pro 13. týden

Nové desky pro 13. týden

Vydáno: 24.03.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na rozdíl od počasí zavládlo v hudbě již definitivně jaro. S novými deskami přichází legendy jako Depeche Mode, Eric Clapton či finský Värttinä a k nim se přidávají například OneRepublic, vulgární Lil' Wayne, jazzová Madeleine Peyroux a představíme si dva nováčky - kanadské The Sheepdogs a českou písničkářku Iamme Candlewick.

Pokud se v pondělí 25. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Depeche Mode - Delta Machine (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / synth rock

Depeche Mode - Delta Machine
Po čtyřech letech od "Sound Of The Universe" se legendární kapela Depeche Mode vrací s třináctým studiovým albem nazvaným "Delta Machine". Desku trio nahrávalo během posledního roku v kalifornské Santa Barbaře a v New Yorku, opět pod produkčním dohledem Bena Hilliera, který má na svědomí již dvě předchozí nahrávky DM. Počin posléze mixoval Flood a prvním singlem se stala skladba "Heaven", jejíž video podobu spolu s EPK uvidíte na webu skupiny. Martin Gore k novému albu uvedl: "Napsat toto album bylo neskutečně náročné, protože jsem chtěl, aby znělo velmi moderně. Chci, aby se při jeho poslechu fanoušci cítili skvěle a aby je uvedlo do pohody. Musí tam být prostě něco magického." a Dave Gahan dodává: "Zcela jsme posunuli naši představu o tom, jak album vytvořit. Když bychom zjistili, že začíná znít příliš obyčejně, celé bychom ho zahodili a dali mu zpátky ten specifický zvuk, který Depeche Mode má. A 'Delta Machine' není výjimkou. Nemohu se dočkat, až si ho fanoušci poslechnou." Kromě standardní verze vyjde "Delta Machine" i jako vinyl nebo deluxe edice se čtyřmi bonusovými tracky a osmadvacetistránkovým knižním bookletem, jehož součástí budou i fotky dlouholetého spolupracovníka Depeche Mode Antona Corbijna.


Eric Clapton - Old Sock (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / jazz rock / country

Eric Clapton - Old Sock
Eric Clapton přivítá letošní jaro novou deskou nazvanou ovšem poměrně nesezónně "Old Sock". V pořadí jednadvacáté studiové album přinese celkem dvanáct písní, ale pouze ve dvou případech půjde o nové původní skladby. Novinky "Every Little Thing" a "Gotta Get Over" totiž doplní předělávky písní jiných autorů převážně z třicátých a čtyřicátých let, které si Clapton oblíbil ve svém dětství, i novější songy, které jej v poslední době nejvíce inspirovaly. Nová kolekce tak přináší například předělávku písně "Still Got The Blues" od Garyho Moorea, "Love Is Here To Stay" z repertoáru George a Ira Gershwinových či třeba "Your One And Only Man" Otise Reddinga. K nahrávání si Clapton pozval i několik věhlasných hostů. Těšit se můžeme například na Taj Mahala, Paula McCartneyho, Stevea Winwooda, JJ Calea nebo zpěvačku Chaku Khan, která přispěla svými vokály v písni "Get On Over". Budete-li si chtít poslechnout ukázky z "Old Socks", máte možnost v internetovém obchodě Amazon.com .


Lil Wayne - I Am Not A Human Being II (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Lil' Wayne - I Am Not A Human Being II
Lil Wayne se v poslední době zhlédl ve vydávání pokračování svých alb. Po čtyřce "Tha Carter" vydává i pokračování "I Am Not Human Being" z roku 2010 jednoduše nazvané "I Am Not Human Being II". Předcházel mu singl "Bitches Love Me", pro rádia zkrácený pouze na "Love Me", a například magazín XXL, nebo hudební stanice MTV jej řadí mezi nejočekávanější studiovky tohoto roku. Mezi hosty se objevují hvězdy jako Drake, Nicki Minaj, Boo, 2 Chainz, Big Sean, Juicy J, Soulja Boy nebo Future. Produkční tým poskládal Lil Wayne z lidí, jako jsou Cool & Dre, T-Minus, Kane Beatz, Birdman, Diplo nebo DJ Khalil. V tomto složení připravil pro finální podobu celkem patnáct skladeb v případě standardní verze a o tři více pro deluxe edici. Dětem je ale radši nepouštějte, protože celá nahrávka je extrémně vulgární. Pár písniček z desky nahrál Lil Wayne v podobě videí na své VEVO, a to jak v podobě čistých verzí, tak i původních.


OneRepublic - Native (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / pop rock / electropop

OneRepublic - Native
Americká pop-rocková partička OneRepublic se na podzim minulého roku připomněla svým fanouškům singlem "Feel Again" a do světa poslala zprávu, že intenzivně pracuje na třetím studiovém albu. To nyní přichází na trh pod celkem jednoduchým názvem "Native" a kromě již zmiňované písně a druhého singlu "If I Lose Myself" na ni kapela představí ještě deset dalších songů. Drtivou většinu písniček má pochopitelně na svědomí Ryan Tedder v tandemu s Brentem Kutzelem a jen výjimečně jim do tvůrčího procesu zasáhl někdo jiný - výjimkami jsou třeba Benny Blanco, Jeff Bhasker nebo Noel Zancanella. Pokud by vám jako ochutnávka nestačily dva videoklipy na webu OneRepublic, můžete si poslechnout krátké ukázky na iTunes.


Tip týdne

The Sheepdogs - The Sheepdogs (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasický rock / blues rock / jižanský rock

The Sheepdogs - The Sheepdogs
Chtěli byste něco nového a přitom starého? Pak jsou tu pro vás kanadští The Sheepdogs. Tato čtveřice pocházející ze Saskatoonu dosud nahrávala desky pouze ve vlastním nákladu, ale přesto dokázala uskutečnit turné po Spojených státech. V rámci něj si jejich mixu Rolling Stones, The Beatles, Creedance a moderních prvků všiml časopis Rolling Stone a po vítězství v jeho soutěži se stali The Sheepdogs první kapelou bez smlouvy na obálce tohoto magazínu. Pak už to šlo rychle. Podepsali nahrávací smlouvu a pod vedením Patricka Carneyho z The Black Keys a Austina Scaggse, editora Rolling Stone, natočili právě představované eponymní album se čtrnácti písničkami postavenými na klasických rockových postupech. Desku mixoval několika Grammy oceněný Tchad Blake, a tak není divu, že po úspěchu v Severní Americe se s ním kapela vydává i do Evropy. Zde odjede rozsáhlé turné, které k nám ale, bohužel, nezasáhne. Musíte proto vzít zavděk alespoň poslechem alba na webu formace


Madeleine Peyroux - The Blue Room (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Madeleine Peyroux - The Blue Room
Ačkoli se to u dam nesluší zmiňovat, americká jazzová zpěvačka trvale usazená ve Francii Madeleine Peyroux letos na Nový rok oslavila kulaté čtyřicáté narozeniny a k tomuto jubileu si nadělila i dárek v podobě nového alba "The Blue Room". Nenajdete na něm ovšem její skladby, ale především písničky pocházející z legendární nahrávky "Modern Sounds In Country & Western Music" Raye Charlese, která vyšla v roce 1962, tedy ještě před narozením samotné zpěvačky. Songy z této desky dále doplnily i předělávky od Randyho Newmana, Leonarda Cohena nebo i Budda Hollyho. Všechny ale dostaly zcela novou podobu v signifikantním stylu nahrávek Madeleine Peyroux, na čemž má svůj podíl i již tradiční producent Larry Klein. Ukázky z novinky si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


The Strokes - Comedown Machine (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / new wave

The Strokes - Comedown Machine
Fanoušci Juliana Casablancase a The Strokes si na novinku museli počkat dva roky. Už chvíli ale mohli atmosféru "Comedown Machine" nasávat plnými doušky z vypuštěného singlu "All The Time", ke kterému vznikl také klip, a naše kolegyně Andrea Šafářová mu dala celých sedm bodů. Novinka, jež čítá ještě dalších deset kousků, by tedy mohla přijít fanouškům plně k chuti. Tak ostatně hovoří i recenze médií jako Clash Magazine nebo Alternative Press. Oproti tomu The Guardian vidí desku docela podprůměrně. Nenechte se ale ovlivňovat a poslechněte si stream na Pitchfork.com. Váš názor si pak rádi přečteme v komentářích!


Spock's Beard - Brief Nocturnes And Dreamless Sleep (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Spock's Beard - Brief Nocturnes And Dreamless Sleep
Progresivní rockeři ze Spock's Beard těší své fanoušky už více jak dvacet let. Letošní rok přizdobí novinkou "Brief Nocturnes And Dreamless Sleep". Vzhledem k množství nahraného materiálu lze usuzovat, že se múza u muzikantů opravdu snažila: sedm písní na prvním CD (přičemž nejkratší má asi pět minut) a dalších pět kousků na disku druhém, který je součástí luxusní edice. Jednotlivých mutací novinky je celkem třináct - a pozor, ty luxusnější jsou už zcela vyprodány. Ostatně, přesvědčte se sami na oficiálních stránkách kapely.


Jewel - Greatest Hits (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / country

Jewel - Greatest Hits
Americká folková a poslední dobou i countryová písničkářka a básnířka Jewel se rozhodla poprvé zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru. Období od první desky "Pieces Of You" až po současnost shrnula do šestnácti písniček na bestofce "Greatest Hits". Třináct z nich jsou prostě sebrané hity z osmi řadových alb, které Jewel doplnila jednou novinkou "Two Hearts Breaking" a dvěma speciálními verzemi singlů z již zmíněného debutu, které nahrála jako duety. Ve "Foolish Games" si s ní zazpívala Kelly Clarkson, zatímco "You Were Meant For Me" nahrála společně se skupinou Pistol Annies, jejíž členkou je, mimochodem, i Miranda Lambert. Ukázky všech písniček jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com .


Simple Minds - Celebrate: The Greatest Hits (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: new wave / pop rock

Simple Minds - Celebrate: The Greatest Hits
Skotská formace Simple Minds ohlásila na podzim loňského roku turné po Británii a k tomu přislíbila vydání obsáhlé kolekce "Celebrate: The Greatest Hits". A svých slov kapela dostála. Výběr přináší vedle osvědčených kousků také dvě nové písně - "Blood Diamonds" a "Broken Glass Park" ve verzi o dvou CD. K dostání bude také edice se třemi CD, která bude navíc obsahovat "Stagefright". Zmíněný kousek se totiž zatím na žádném CD neobjevil. Rozšířená mutace bude navíc obohacená o mix singlovek "Jeweller To The stars" a "Space". Chcete-li si zavzpomínat na slavné songy "Simple Minds" už nyní, klikněte na odkaz na web side-line.com, kde na vás čeká hned několik klipů.


Värttinä - Utu (distribuce Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music / folk

Värttinä - Utu
Šest let uplynulo od posledního počinu finské legendy Värttinä a nebylo jisté, zda kapela ještě přidá další. Čekání ukončila nyní až nahrávka pojmenovaná "Utu", v překladu "Mlha". Od alba "Miero" ovšem prošla formace personální proměnou: zakladatelka a zpěvačka Mari Kaasinen nechala multiinstrumentalistu Matti Kalliu postavit novou doprovodnou kapelu, a ačkoli se zvuk neměl měnit, novinka postrádá něco z divokosti předchozích alb. To ovšem Värttinä nahrazuje zpěvností a hitovějším charakterem. Hosty na desce jsou jojkující Wimme Sari ve skladbě "Manattu" a v závěrečné ukolébavce "Uinu" doprovází Johannu Virtanen citera kantele, tedy nástroj, se kterým Värttinä začínala. Ukázky z alba si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Peace - In Love (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop / indie rock

Peace - In Love
Ostrovní kytarová formace Peace chystá velký útok na hudební fanoušky. Po čtyřech letech fungování se dali dohromady s producentem Jimem Abissem, který vydatně pomohl také Arctic Monkeys a Adele. Nakonec vznikl debut s romantickým názvem "In Love". Z desítky písní již můžete znát ochutnávky "Follow Baby" a "Wraith", na které upozornila v rubrice Video Jukebox naše kolegyně Simona Knotková. První z nich ohodnotila vysoce nadprůměrným číslem a vy byste si ji určitě měli poslechnout a podívat se na klip.


The James Hunter Six - Minute By Minute (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul

The James Hunter Six - Minute By Minute
Máte-li rádi soulovou muziku motownského ražení, měli byste zbystřit. Na Grammy nominovaný anglický zpěvák James Hunter se totiž po smrti své manželky opět vrátil k hudbě a spřáhnul se skupinou šesti muzikantů, do které patří Lee Badau na baryton saxofon, Damian Hand na tenor saxofon, bubeník Jonathan Lee, basista Jason Wilson a Kyle Koehler s Andrewem Kingslowem, kteří se střídají za klávesami. Výsledkem je deska "Minute By Minute" postavená na starém zvuku s jedenácti písničkami, které si můžete poslechnout na webu tohoto projektu.


Kavinsky - Outrun (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / house

Kavinsky - Outrun
Klubová synthpopová scéna se může těšit na příliv čerstvé krve. Se svým debutem se hlásí o slovo Vincent Belorgey vystupující jako Kavinsky. Jeho prvotina nese název "Outrun" a odkazuje na stejnojmennou počítačovou hru z ranku arkád, kde se objevilo i luxusní Ferrari Testarossa. A jak to navazuje na desku houseového producenta? Jednoduše: na pozadí běží příběh o muži, který naboural své Ferrari Testarossa a stala se z něj zombie hrající elektronickou muziku. Deska čítá celkem třináct kousků včetně songu "Suburbia", kde si zahostoval Havoc a "First Blood" s Tysonem. Nezapomeňte navštívit soundcloud.com a poslechnout si preview.


Iamme Candlewick - I Am You (distribuce Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Iamme Candlewick - I Am You
Pražská písničkářka, zpěvačka, cestovatelka a členka iniciativy Buskerville Andrea Knotková, vystupující pod pseudonymem Iamme Candlewick, vydává své debutové album "I Am You" sotva dva roky poté, co si v Iowě pořídila svou první kytaru. Desku zpěvačka a její producent Sabri Hilli připravovali celou tuto dobu a spolupracovala na něm řada známých hudebníků, jako jsou například akordeonista Mario Bihári, houslový virtuóz Martin Zbrožek, basista Pjer la Šéz či jazzový kytarista Petr Eichler. Sama písničkářka o debutu říká: "Celý projekt připomíná cestovní deník a reflektuje poslední dva roky mého života, které jsem strávila na cestách světem". Hudební motivy a inspirace plynou ze spolupráce s hudebníky, s kterými se Iamme setkala a spolupracovala v rozličných koutech světa. Najdeme tu ozvěny folkové scény amerických undergroundových klubů, indických manter a sufijských motivů, izraelských náboženských zpěvů, vandráků u cesty i českého písničkaření. Až na dvě česky zpívané písničky je celá deska nahrána v angličtině a vy si ji můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Deez Nuts - Bout It (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rap / hard core

Deez Nuts - Bout It
Australská hard core formace Deez Nuts vznikla v roce 2007. Tehdy jí vdechl život bubeník JJ Peters po odchodu ze známé metalcoreové formace Killed The Prom Queen. Tehdejší EP "Rep Your Hood" brali spíš jako srandu a rozhodně je nenapadlo, že za pět let budou vydávat plnohodnotné třetí album "Bout It!". Fanouškům na něm slibují více party songů, a zřejmě taky proto si pro produkci najali Shanea Frisbyho, známého ze spolupráce s Bury Your Dead a The Ghost Inside. Výsledek jejich spolupráce můžete ohodnotit poslechem a zhlédnutím klipu ke kousku "Shot After Shot". Najdete ho na webovkách Rocksound.tv. Jestli vás ukázka nadchne, zvažte koupi verze na dvou CD discích, případně CD a LP.


Václav Vonášek - Vivaldi, Bach, Händel: Koncerty a sonáty (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Václav Vonášek - Vivaldi, Bach, Händel: Koncerty a sonáty
Nejsou to jen houslisté, kdo vděčí Antoniu Vivaldimu za bohatou koncertantní literaturu. Hned druhým nejfrekventovanějším nástrojem je u něj fagot, kterému dedikoval na čtyři desítky koncertů. Dva z těch nejslavnějších rámují debutovou nahrávku Václava Vonáška, jež nese název "Vivaldi, Bach, Händel: Koncerty a sonáty". Jak už jméno napovídá, Vivaldiho doplnili další tři skladatelé a mistři 18. století Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach a Georg Friedrich Händel. Václav Vonášek, hudebník oceněný řadou hudebních cen z celého světa, si povětšinou upravil skladby dedikované flétně, jak to bylo v barokní praxi běžné. Záznam vznikl v rytířském sálu zámku v Pardubicích, kde ho v podstatné části nahrávky doplnil mladý, ale již zkušený soubor Barocco sempre giovane. Ukázky z této desky nabízí internetový obchod Supraphonline.cz zároveň s digitální verzí v mp3 či flac.


Amaranthe - The Nexus (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Amaranthe - Nexus
Nevěříte, že tvrdší muzika lze dělat i tak, aby ji vzal mainstream? Severská metalově popová formace Amaranthe vás o tom ráda přesvědčí. Poprvé na sebe upozornila před dvěma lety stejnojmenným debutem a nyní míří na pulty jejich druhá studiovka "The Nexus". Podle slov muzikantů dosáhli na nové desce všech svých vytoužených cílů. Vy jste mohli mít tu čest 22. března na koncertu Stratovarius, kde tato formace vystoupila jako support. A pokud jste show nestihli, můžete si udělat obrázek po poslechu všech písní na Soundcloud.com


Dále vychází:

Alan Curtis - Handel Giove In Argo/Ltd (EMI)
Barcarole - Favorite Orchestral Pieces (EMI)
Bleed From Within - Uprising (EMI)
David Garrett - David Garrett: 14 (Universal)
De La Cruz - Street Level (Mystic Production)
Deez Nuts - Bout It/Limited (EMI)
Finntroll - Blodsvept (EMI)
Finntroll - Blodsvept (vinyl) (EMI)
Finntroll - Blodsvept/Limited (EMI)
Gloomball - The Distance (Mystic Production)
Gymnodpedie - Best Of Satie (EMI)
György Terebesi/Sonja Prunnbauer - Paganini: Works For Violin And Guitar (Supraphon/Warner Music)
Henry Fool - Men Singing (Mystic Production)
Jan Němec - Nepodávej ruku číšníkovi (Supraphon)
Kulenkampff/Previn - Instrumente Des Orc (EMI)
Maire-Claire Alain - Buxtehude: Organ Works (Supraphon/Warner Music)
Mikhail Pletnev - Scarlatti Sonatas II (EMI)
Mozart - Messe C-moll kv 427 (EMI)
Norrington R - Early Romantic Overtures (EMI)
Olympic - Želva (reedice + mp3/flac) (Supraphon)
Pavel Šporcl - Zlatá Kolekce (reedice + mp3/flac) (Supraphon)
Placido Domingo - Magic Verdi (EMI)
Poulenc - Gloria, Stabat Mater (EMI)
Pretty Maids - Motherland (Mystic Production)
Roberto Alagna - A Portrait (EMI)
Různí - Trance (soundtrack) (Universal)
Sanctus - Geistliche Musik (EMI)
Sebastian Bach - Abachalypse Now (Mystic Production)
Serenity - War Of Ages (Mystic Production)
Simple Minds - Celebrate Greatest Hits (EMI)
Six Feet Under - Unborn (Mystic Production)
Stephen Stills - Carry On (Supraphon/Warner Music)
Stryper - Second Coming (Mystic Production)
Swedish House Mafia - Singles (vinyl) (EMI)
Vision Of Atlantys - Ethera (Mystic Production)
William Butt - Cello Suites 1-6 - Live Recording (Supraphon/Warner Music)
Yundi Li - Beethoven: Sonáty (Universal)

NÁZORY
  • ? (filip69, 24.03.2013 09:49) Reagovat

    Nechci být za kverulanta, ale:
    - u Spock's Beard píšete, že jsou to progresivní rockeři, ale žánr máte neo soul,
    - u Amaranthe jde dle textu o metal pop, ale v hlavičce je opět uveden žánr neo soul,
    - u Amaranthe dále máte obrázek desky Justina Timberlakea,
    - pokud byste si poslechli nové Claptonovo album, patk byste zjistili, že nemá nic společného s jazz rockem, zato se tam hodně objevuje country.

    Dobré ráno :-)

    • Re: ? (Tomáš Parkan - autor, 24.03.2013 10:17) Reagovat

      Dobrý den, z "Old Socks" jsem slyšel pouze ukázky a pravdou je, že je to hodně pestré album a jsou tam jak vámi zmíněné prvky country, tak i ten jazz rock, blues rock, reggae, hillbilly...

  • Amaranthe (Michal, 24.03.2013 09:54) Reagovat

    Nepoznám skupinu Amaranthe ale zarazilo ma že budú mať rovnaký obal ako Justin, alebo sa len autor článku "kopol"? Nakoniec všetci sme len ľudia. Všetko dobré prajem.

  • Re: ?, Amaranthe (Petra Hubáčková, 24.03.2013 10:03) Reagovat

    Díky za upozornění, včera mě zlobilo nahrávání do redakce, již je vše OK :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu