shop.musicserver.cz
Example, Incheba Arena, Praha, 15.3.2013

Examplův řetízek si neodpočinul ani v Praze

Vydáno: 16.03.2013 13:19 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Example, současná ikona britské taneční hudby, se potřetí vrátil do Česka, aby ukázal, jak se paří na Ostrovech. Po vyprodaném Lucerna Music Baru a skvělé show na Rock For People tentokrát přiváděl do varu posluchače v Incheba Areně. Z postupně gradujícího večera vám přinášíme reportáž.

Live: Example

support: DJ Baller B
místo: Incheba Aréna, Praha
datum: 15. března 2013
setlist: Kickstarts, Won't Go Quietly, See The Sea, Stay Awake, Come Taste The Rainbow, Midnight Run, Playing In The Shadows, Close Enemies, Whisper, Let's Be Fucking Stupid, Hooligans, Watch The Sun Come Up, We'll Be Coming Back, Say Nothing, Natural Disaster, Perfect Replacement, Changed The Way You Kiss Me
Fotogalerie

Example, Incheba Arena, Praha, 15.3.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Začínat koncert jedním z největších hitů je s odpuštěním pěkná pitomost. Přesvědčili se o tom i fanoušci britského zpěváka a rappera Exampla, který jako otvírák své pražské show v Incheba aréně zvolil skladbu "Kickstarts". Málokdy se totiž stane, že by byl zvuk vyladěný k dokonalosti už u první písně, a tak mnozí místo intenzivního prožitku své oblíbené písničky přemýšleli nad tím, jestli jsou víc utopené bicí, klávesy nebo vokál.

Než se ale známá melodie rozezněla, museli návštěvníci přetrpět hodinu a půl trvající set DJe Ballera B. Ten sice rozdal více úsměvů než hlavní hvězda večera, ale pokud právě nehrál útržky notoricky známých hitů, víc než lehké poklepávání nohou z publika nedostal. Zatímco za jeho zády chystali technici nástroje Examplově doprovodné kapele, odezněly například "Harlem Shake", "Niggas In Paris", "R.I.P.", "One (Your Name)" nebo "We Found Love".

Example, Incheba Arena, Praha, 15.3.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Elliot John Gleave je v poslední době zvyklý na vyprodané haly, a možná i proto působil v nezvykle prostorné holešovické areně zpočátku trochu odměřeně a místo obvyklého poskakování se po pódiu spíše procházel. Ani pěvecky to nebyla žádná hitparáda, nicméně jak večer pod ocelovým "e" pokračoval, zlepšoval se i jeho výkon.

Kdo se bál, že se písně z poněkud slabší, Austrálií ovlivněné novinky "The Evolution Of Man" ztratí mezi výběrem toho nejlepšího z minulosti, odcházel překvapen. Nepočítaje Bengův podivný experiment s kytarami Grahama Coxona jménem "Come Taste The Rainbow", patřila čerstvá pětice písní k nečekaně příjemným vrcholům večera. Ať už si Elliot dirigoval diváky u skvěle vygradované "Close Enemies" nebo je nechal napospas rozjeté "We'll Be Coming Back", dostalo se mu široké odezvy napříč publikem.

Example, Incheba Arena, Praha, 15.3.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Zkrátka nepřišel ani při představení starších singlů "Stay Awake", "Midnight Run" nebo "Natural Disaster" ze svého tvůrčího vrcholu jménem "Playing In The Shadows". Škoda jen, že podobně jako na Rock For People vynechal Daft Punkem ovlivněnou "Skies Don't Lie" a baladu "Lying To Yourself", jistě by koncert získal ještě trochu barevnější nádech.

Jak minuty plynuly, dostával se autor hitu The Wanted "Chasing The Sun" do ráže. S každou další písní tak byl řetízek na jeho krku neposednější. Na nějaké povídání nebo návštěvu publika nedošlo, namísto toho se skákalo stále výš a častěji, neboť snoubenec australské modelky a herečky Erin McNaught nepřestával hecovat. Až závěr ale ukázal, jak má vypadat jeho definice šílenství. Nebyla to jen sborově odzpívaná singlovka "Say Nothing", ale hlavně "Perfect Replacement" a "Changed The Way You Kiss Me", které publikum donutily schovat mobily a začít se oddávat nevázanému bláznění. Málokdo dokázal udržet ruce a nohy na uzdě, když se stroboskopy rozjely naplno, a tak netrvalo dlouho a lidi z kotle mohli ždímat trička.

Hodina a půl utekla jako voda, a i když to pod královéhradeckým sluncem byl o chlup lepší zážitek, člověk se těžko ubránil nevěřícnému kroucení hlavou nad tím, jak Example ještě před čtyřmi lety zkoušel prorazit coby stand-up komik. Pěkně se vypracoval, nemyslíte?


NÁZORY
  • stand-up komik? (Jana Kusalova, 16.03.2013 14:41) Reagovat

    K tomu závěru.... Nikdy se nesnažil prosadit jako stand-up komik. Vystoupil takhle asi 2x v životě a je to 6-7 let zpátky, nikoliv 4.

    • Re: stand-up komik? (Autor, 16.03.2013 16:38) Reagovat

      Jana Kusalová reaguje na můj článek, panejo :))

      Wiki píše tohle:
      In February 2008 Example also tried his hand at stand-up comedy as part of BBC2's The Culture Show. Mentored by English comic Richard Herring, Example spent six weeks writing and practising his own stand-up routine which culminated in his first ever stand-up show in front of 60 paying customers in a Covent Garden pub. A week later he appeared on the bill under Richard Herring, Phill Jupitus and Harry Hill at the Lyric Hammersmith – Example had performed in the same venue ten years earlier whilst a student at ADT College.

      Nakolik se tomu chtěl nebo nechtěl věnovat dále ví asi nejlíp on sám, ale každopádně to dělal a to považuju za rozhodující. Nicméně můžeme se asi shodnout na tom, že je to 5 let, páč jsem si ještě stále nezvykl na to, že už máme rok 13... :-)

      • Re: stand-up komik? (Jana Kusalova, 17.03.2013 04:28) Reagovat

        Miý autore!
        pardon... ale vím, proč jsem to napsala.

        A plyne toho i taková poučka, kterou si i já musím občas připomínat a sice, že: Wikipedia NENÍ univerzální a především spolehlivý zdroj informací.
        Důkazem budiž tehle link na zmiňovanejpořad, kterej je na wiki chybně datovenej do roku 2008.
        www.youtube.com/watch?v=DcHMUAhbmQ0

        Takže se na tom shodnout nemůžeme, sorry :)
        Je to 6 let, jak píšu.
        Ale to není tak důležitý. Podstatný je, že je prostě mylnej dojem, že chtěl bejt někdy stand-up komikem. Chtěl to zkusit a šel do toho právě v tomhle pořadu. To je všechno.
        Několikrát to sám i v rozhovorech dementoval, že chtěl bejt stand-up komikem.
        Nechci puntíčkařit, ale chtěla jsem to uvést na pravou míru. Mám ráda ve faktech pořádek, nic ve zlym ;)

        • Re: stand-up komik? (Autor, 17.03.2013 12:16) Reagovat

          Uznávám, že tenhle odkaz je o něco víc vypovídající. Omlouvám se tedy za mystifikaci Vám i čtenářům. Koneckonců, co může po probuzení příjemnější než si pořádně posypat hlavu popelem :-) Přeji pěkný den.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Blur překvapili fanoušky bonusovou skladbou "Sticks and Stones". Hlavní part si v ní střihl Graham Coxon (23.08.2023 12:07)
- Video: Daft Punk se podělili o čtvrt století starý záznam vystoupení. Tehdy ještě nenosili robotí helmy (05.01.2023 12:53)
- Nové desky 24/2022 - od Foals přes Sigmu po Grey Daze s Chesterem Benningtonem (22.06.2022 13:10)
- Zemřel Tom Parker, člen boybandu The Wanted (31.03.2022 13:28)
- Muzeum moderní elektronické hudby se v dubnu konečně otevře veřejnosti (27.12.2021 15:28)
- Video: Example videoklipem "Every Single Time" nečekaně dojímá (10.11.2021 10:34)
- Daft Punk končí (22.02.2021 23:25)
- Dva dny před vystoupením na Super Bowlu vydá The Weeknd kompilaci svých hitů (04.02.2021 14:23)
- Publicistika: Deset alb, která v uplynulé dekádě získala hlavní cenu na udílení Grammy (26.01.2020 09:00)
- Nejvíc nej: Největší letní (s)hity uplynulé dekády (09.08.2019 08:05)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu