shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 17.03.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden budeme v hudebních novinkách slavit dva velké comebacky. Po sedmi letech se vrací Justin Timberlake a dokonce po jedenácti britští Suede. Tyto interprety doplní ještě rockoví Black Rebel Motorcycle Club, nová hvězda Disney Bridgit Mendler, Venezuelan Devendra Banhart nebo Islanďan Ólafur Arnalds.

Pokud se v pondělí 18. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Justin Timberlake - The 20/20 Experience (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: neo soul

Justin Timberlake - The 20/20 Experience
Justin Timberlake se odmlčel až na nechutně dlouhou dobu. Jeho zatím poslední počin "FutureSex/LoveSounds" si letos připíše již sedmý křížek a nebýt několika spoluprací se svými kolegy jako Esmée Denters, Jamie Foxx nebo Ciara, už bychom ani v jeho hudební návrat nedoufali. Nicméně vše se změnilo na začátku letošního roku, kdy formou otevřeného dopisu svým fanouškům oznámil návrat. Vzápětí na to přišel singl "Suit & Tie" s Jay-Zm, ze kterého se stal velmi rychle celosvětový hit s několika dobytými žebříčkovými vrcholy a na který navázal dalším kouskem "Mirrors". Nyní je tu konečně i celé album s názvem "The 20/20 Experience", na němž spolupracoval samozřejmě s Timbalandem a Jeromem "J-Roc" Harmonem. Na desku pak trio umístilo celkem deset písniček v případě standardní verze a o dvě více v případě deluxe edice. Už první ochutnávky, z nichž většinu najdete na facebookovém proflu Justina Timberlakea, naznačují, že stylově nahrávku nasměrovali k neo-soulu a čerpali u takových hudebních ikon, jakými jsou Stevie Wonder, Michael Jackson a Prince. Oceňují to i kritici, jejichž hodnocení je veskrze pozitivní. Album bude k sehnání také na vinylu.


Suede - Bloodsports
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Suede - Bloodsports
Ještě o mnoho déle než v případě Justina Timberlakea si museli počkat na novou nahrávku příznivci britské rockové formace Suede. Ta se v roce 2003 de facto rozpadla a dala se dohromady až o sedm let později. První zkazky o novém albu se objevily na konci roku 2011 a fanoušci některé nové věci mohli slyšet už v té době na koncertech. Nicméně, studiových verzí se dočkají až nyní, jedenáct let po relativně nepříliš úspěšné desce "A New Morning". Nahrávka dostala název "Bloodsports" a Suede na ní zařadili celkem deset písniček, jejichž autorem je především frontman Brett Anderson a oba kytaristé Neil Codling a Richard Oakes. Po letech se také vrátili k producentovi prvních tří alb, Edu Bullerovi. Podle prvních reakcí se zdá, že to byl správný krok - kritika je totiž z desky doslova nadšená. Zda se s ní shodnete, zjistíte poslechem desky na stránkách rádia NPR.


Black Rebel Motorcycle Club - Specter At The Feast (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post-rock / garage rock

Black Rebel Motorcycle Club - Specter At The Feast
Tři roky po albu "Beat The Devil's Tattoo" se hlásí o slovo tříčlenná americká post-rockovo-garážová kapela Black Rebel Motorcycle Club a představuje své nové studiové album "Specter At the Feast". V pořadí již šestou desku skupina nahrávala ve studiu Davida Grohla, frontmana Foo Fighters, a výsledkem je celkem dvanáct rockových songů s vlivy bluesu a amerického folku. Prvním singlem se stala skladba "Let The Day Begin", jejíž videoklip uslyšíte v podobě videa na YouTube kanálu formace. Audiofilové ocení zajisté i vinylovou verzi alba.


Kashmir - E.A.R. (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní rock

Kashmir - E.A.R.
Dánská alternativně rocková formace Kashmir se po dvouleté pauze hlásí o slovo s novinkou "E.A.R.". Nástupce kolekce "Katalogue" potěší zejména fanoušky indie rocku a pyšní se dvanáctkou nových písní. Z rádií můžete znát již první singl "Seraphina". Jak desku charakterizují sami muzikanti? "Melancholické, hymnické skladby středního tempa s nádechem tajemna a odkazem na rockové velikány jako Pink Floyd nebo Davida Bowieho a Radiohead." Pokud byste si Kashmir chtěli poslechnout naživo, máte možnost vyrazit na některý z koncertů v rámci tour k novinkové desce. Nejblíže k nám kapela zahraje v Mnichově, Vídni a v Berlíně od 18. do 20. dubna.


Bridgit Mendler - Hello My Name Is... (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / soul / reggae / funk

Bridgit Mendler - Hello My Name Is...
Bridgit Mendler je americká herečka, skladatelka a taktéž zpěvačka, která má na svém kontě několik filmových rolí. Před časem začala věnovat i hudbě, což poprvé předvedla na soundtracku pro film "Lemonade Mouth", a následně ve Státech vydala několik ne až tak úspěšných singlů. Pravý zlom přišel až se singlem "Ready Or Not", jenž se prosadil nejen na obou stranách Atlantiku, ale třeba i v Austrálii. Nyní tento singl následuje celé album "Hello My Name Is...", které přinese celkem dvanáct písniček v poměrně rozmanitém stylu mixujících v sobě žánry jako pop, soul, reggae, funk nebo r'n'b. Písničky si napsala především interpretka sama, ovšem produkci svěřila lidem jako Emanuel Kiriakou nebo australskému týmu Dreamland, tedy těm, kteří se starali i o další hvězdy Disney jako Demi Lovato, Miley Cyrus nebo Selenu Gomez. Co z toho všeho ve výsledku vzniklo, zjistíte na VEVU Bridgit Mendler, kde najdete ukázky všech písniček i s podrobným výkladem zpěvačky samotné.


Různí - The Walking Dead - Žíví mrtví (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / alternativní rock

Walking Dead - OST
Televizní seriál "Živí mrtví" se těší velkému ohlasu a pro fanoušky je nyní připravena kolekce seriálových písniček. Na soundtracku najdete osm kousků, například také od hvězd jako Jamie N Commons, Fink nebo Delta Spirit. Pokud jste ale tímto hitem zatím nepolíbení, měli byste - před tím, než si poslechnete ukázku na YouTube.com - vědět, že za hororovými sériemi o skupince lidí, kteří přežili virovou epidemii a cestují americkou Georgií ve snaze najít si nový a hlavně bezpečný domov, stojí režisér Frank Darabont. Má na kontě oceňované snímky jako "Vykoupení z věznice Shawshank" nebo "Zelená míle". Produkci má na triku Gale Anne Hurd, jenž stojí také za oblíbenými "Terminátory".


Tip týdne

Devendra Banhart - Mala (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk / alternativa

Devendra Banhart - Mala
Venezuelský zpěvák a producent Devendra Banhart po čtyřech letech od desky "What Will We Be" natočil společně s dlouholetým spoluhráčem, kytaristou Noahem Georgesonem, v Los Angeles nové, v pořadí své osmé studiové album "Mala". Mottem bylo nahrát desku s co nejstarším vybavením, a tak nahráli většinu nástrojů sami za pomoci vypůjčených zařízení a starého TASCAM rekordéru, který objevili v zastavárně. Sám Banhart na toto téma říká: "Mnoho původních hiphopových nahrávek bylo nahráno právě na takovýto přístroj a bylo pro nás zajímavé vyzkoušet něco nečekaného a zajímavého." Celkem takto vytvořil a na CD vybral čtrnáct skladeb, které poprvé vydává na slavném labelu Nonesuch. Vzhledem k tomu, že v zahraničí vyšlo "Mala" již před týdnem, už jsou známé první ohlasy, které řadí nahrávku mezi nejlepší Banhartovy počiny. Zda i vás takto nadchne, zjistíte poslechem celého alba na stránkách rádia NPR. Pokud se vám bude líbit, doporučujeme poohlédnout se po vinylu, na němž je o dvě bonusové skladby více.


Walk Off The Earth - R.E.V.O. (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

Walk Off The Earth - R.E.V.O.
Kanadská indie formace Walk Off The Earth si s žánrovým škatulkováním určitě hlavu nedělá. Od roku 2006 dokázali ve své tvorbě smíchat indie rock, alternativu, experimenty, ska, reggae nebo i rap. A to vše najdete na čtyřech deskách této formace, včetně novinkové "R.E.V.O.". Očekávanému počinu předcházelo stejnojmenné loňské EP. Plnohodnotná nahrávka čítá kromě titulní skladby dalších šest vysoce návykových kousků, které doplňují čtyřku z EP. Nechybí ani předělávka "Somebody That I Used To Know" původně od Gotye. My vám nyní nabízíme náslech celého alba. Najdete ho na webu Rollingstone.com.


Ólafur Arnalds - For Now I Am Winter (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: minimalismus / neo-klasicismus

Ólafur Arnalds - For Now I Am Winter
Po dvou EP z roku 2011 a 2012 se islandský skladatel Ólafura Arnaldse vrací tentokrát s klasickým LP. Šestadvacetiletý hudebník pohybující se na hranicích mezi vážnou hudbou, nezávislou elektronikou a post-rockem novinku pojmenoval "For Now I Am Winter" a přináší na ní celkem jedenáct kompozic, kde pomocí elektronické komorní hudby vykresluje chladný půvab své domoviny. Na několika z nich spolupracoval s Arnórem Danem a několik skladeb také nahrál na své oficiální stránky.


Woodkid - The Golden Age (Universal) + vinyl
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativa

Woodkid - Golden Age
Pod pseudonymem Woodkid se skrývá Yoann Lemoine. Francouzského umělce znáte asi nejlépe jako muže v pozadí, neboť vydatně vypomáhal s režií videoklipů pro Katy Perry a její "Teenage Dream", "Back To December" zpěvačky Taylor Swift a "Born To Die" Lany Del Rey. Vydal se ale také na svou sólovou dráhu, kde mu má pomoci uvedená přezdívka. Ohlásil se již před dvěma lety s EP "Iron" a nyní má pro své fanoušky CD "The Golden Age". A netroškařil; nacpal na něj rovnou čtrnáct kousků! Místo zbytečných slov zavítejte na jeho YouTube.com kanál, mrkněte na trailer a ochutnejte další ukázky u alba.


Dále vychází:

Altaar - Altaar (Mystic Production)
Call Of The Void - Dragged Down A Dead End Path (Mystic Production)
Eths - Autopsie & Samantha (Mystic Production)
Gamma Ray - Master Of Confusion (EP) (Mystic Production)
Hatchet - Dawn Of The End (Mystic Production)
Helena Vondráčková - Zůstáváš tu se mnou (reedice) (Universal)
Horkýže slíže - Platinum (EMI)
Imperium Dekadenz - Meadows Of Nostalgia (Mystic Production)
Inspiral Carpets - Life (EMI)
Intronaut - Habitual Levitations (EMI)
Intronaut - Habitual Levitations (vinyl) (EMI)
Ken Mode - Entrench (Mystic Production)
Lost Society - Fast Loud Death (Mystic Production)
Michal Penk - Tancuj zbožně (Popron Music)
New Blacks III - Cut Loose (Mystic Production)
Různí - Bravo Hits 2013/1 (Universal)
Různí - Les Miserables/2Cd (soundtrack) (Universal)
UFO - At The BBC/Ltd (EMI)
Van Halen - Studio Albums 1978-1984 (Supraphon/Warner Music)

NÁZORY
  • Olafur Arnalds natocil uz 2 alba, tohle je treti... (felix slovacek, 17.03.2013 10:14) Reagovat

    ...a nespocet EP, koukam, ze jste se zase po letech probudili.

  • 2013 patří jemu (martiaz, 17.03.2013 10:30) Reagovat

    JT naváže ještě letos v listopadu další deskou na vynikající The 20/20 Experience. Oznámil to člen kapely The Roots, která zhudebnila JTho skladby při jeho vystoupeních u Jimmyho Fallona.

  • ... (martiaz, 17.03.2013 10:32) Reagovat

    Deska bude opět obsahovat 10 stop z produkce Timbalanda.

  • Daughter (patras, 17.03.2013 10:49) Reagovat

    Dobrý den. Nevíte, kdy u nás vychází deska If You Leave od Daughter? Děkuji za odpověd'

    • Re: Daughter (aaaja, 17.03.2013 14:12) Reagovat

      18. března na 4AD, celosvětově myslím 30. března

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu