Muž, který pustil na internet album Beyoncé, má zaplatit pět milionů korun

06.03.2013 17:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Beyoncé
© Jeff Kravitz/FilmMagic
Vydavatelství Sony Music vyrazilo do tvrdého útoku proti muži, který zveřejnil album zpěvačky Beyoncé "4" na internetu. Požaduje po něm odškodnění ve výši zhruba pěti milionů korun. Sedmačtyřicetiletý občan švédského města Göteborg totiž podle informací zveřejněných na blogu Torrentfreak nahrál 8. června 2011 album na internet a umožnil lidem stáhnout si ho ještě před vydáním, které bylo naplánováno na 24. června. Identita muže známa není, ale je pravděpodobné, že pracuje v hudebním průmyslu, a díky tomu měl možnost dostat se k nahrávce dříve než jiní.

Představitelé firmy oznámili, že jim toto počínání způsobilo velké finanční újmy a negativně ovlivnilo i jejich marketingovou strategii a celkový prodej alba. Rovněž prý utrpěla i reputace firmy a její vztahy se samotnou zpěvačkou. Suma, kterou vydavatelství vyčíslilo, se ale moc nezamlouvá Marianne Levin. Tato odbornice na občanské právo ve Švédsku sdělila televizi TT, že je otázkou, jestli lze konkrétní sumu vůbec vypočítat.

Beyoncé stále chystá své páté studiové album, v únoru televize HBO promítla její dokument a v současnosti je na svém turné pojmenovaném dle jejího příjmení "The Mrs. Carter Show". Nejblíže se představí 19. dubna v Bratislavě na Zimním stadionu Ondreje Nepely. Pro případné zájemce je tu ale smutná zpráva - už je vyprodáno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY