shop.musicserver.cz
Nové desky pro 11. týden

Nové desky pro 11. týden

Vydáno: 10.03.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V polovině března začíná koncentrace hvězdných jmen řádně houstnout. Příští týden se dočkáme novinek od Hurts, dlouho očekávaného Davida Bowieho, rockových matadorů Bon Jovi, country star Tima McGrawa i projektu Davea Grohla Sound City. Českou scénu zastupují Monkey Business nebo Lucie Vondráčková, tipem týdne je francouzská DJ formace C2C.

Pokud se v pondělí 11. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Hurts - Exile (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop

Hurts - Exile
Jen těžko se na malé ploše dá popsat, jakým způsobem se britské synthpopové duo Hurts etablovalo na světovou hudební scénu. Alba "Happiness" se prodalo více než dva milióny kusů, čímž si vysloužilo platinu v Německu, Švýcarsku a Polsku a zlato v Rakousku, Finsku, Rusku a Velké Británii. Kapela prodala více než čtvrt miliónů vstupenek na své koncerty a ty jsou dále vyprodané. S druhým albem "Exile" mají tedy na co navazovat. Duo pro něj připravilo celkem dvanáct skladeb v případě standardní verze, respektive čtrnáct v případě deluxky. Při psaní nových písní se Hurts snažili napsat tak temné skladby, jak jen mohli a inspirací jim byla literatura - například novela "Crash" J.G. Ballarda nebo "The Road" Cormaca McCarthyho. První dvě ochutnávky servírují Hurts prostřednictvím svého VEVO a několik málo českých fanoušků se může těšit, že uslyší koncem března v Lucerna Music Baru album i naživo.


David Bowie - The Next Day (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

David Bowie - The Next Day
U příležitosti svých šestašedesátých narozenin vydal v lednu David Bowie překvapivě a bez předchozího ohlášení svůj nový singl "Where Are We Now?". Byla to ovšem pouze předzvěst Bowieho nového alba "The Next Day", vydávaného po dlouhých deseti letech nečinnosti. A co po tak dlouhé době jeho dvacátá čtvrtá studiovka vlastně přinese? Předně to bude hned čtrnáct skladeb, které si Bowie sám složil. Jejich produkci pak svěřil Tonymu Viscontimu, se kterým spolupracoval už v sedmdesátých letech a také na dvou předchozích počinech "Heathen" a "Reality". Společně se zvukovým inženýrem desku připravovali přes dva roky, avšak finální a velmi intenzivní nahrávání proběhlo během jednoho týdne v newyorském studiu The Magic Shop za účasti bubeníka Sterlinga Campbella, kytaristy Gerryho Leonarda a dalších. Celkově takto vzniklo téměř třicet skladeb, a pokud vyhledáte deluxe edici, uslyšíte o tři kousky více, než kolik přináší standardní vydání. První dva singly už mají své videoklipy na Bowieho VEVU a my můžeme ještě prozradit, že kritici, kteří album slyšeli v předstihu, nešetří chválou. Hodnocení jen zřídka padá pod osmdesát procent a často narazíte i na absolutní hodnocení.


Bon Jovi - What About Now (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Bon Jovi - What About Now?
Singl "Because We Can" předznamenal netrpělivě očekávaný návrat Bon Jovi, kterým trvala příprava "What About Now" zhruba tři roky. Celkově pro své dvanácté album vybrala čtveřice takřka symbolicky tucet skladeb, jejichž autory jsou především Jon Bon Jovi a Richie Sambora, kteří se v některých z nich podělili o autorství ještě s Billy Falconem a Johnem Shanksem. Druhý jmenovaný je pochopitelně i producentem desky. Tu skupina popisuje jako určitou kompilaci rozdílných elementů. Co si pod tímto představit, těžko soudit. Kapela novinku propaguje pouze prostřednictvím výše zmíněného singlu, jehož videoklip jsme vám představili již před časem. Nicméně fanoušci i tak rovnou zapátrají po deluxe edici alba, která přinese písniček celkem šestnáct. Jednou z nich bude i sólová filmová píseň Jona Bon Joviho "Not Running Anymore", kterou složil pro krimi komedii "Stand Up Guys". Připomeňme jen, že Bon Jovi budou novinku propagovat také prostřednictvím světového stadiónového turné, se kterým se 24. června zastaví i v Praze.


Monkey Business - Hapiness Of Post Modern Age (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock / funk

Monkey Business - Happiness Of Postmodern Age
Kapela Monkey Business by si nyní mohla skoro najmout numerologa, aby jim vyložil, co znamená sekvence po sobě jdoucích čísel, které se vážou k jejich nové desce. Na české scéně fungují třináct roků, jejich novinka "Hapiness Of Post Modern Age" je jejich sedmá v pořadí a sestává se z třinácti kousků - jedenáct z nich je zcela originálních, jeden je předělávkou a poslední remixem. V případě coververze se Monkey Business skutečně snažili, ke spolupráci si totiž zavolali legendu ženských písničkářek Joan Baez, která jim nazpívala party do tří skladeb - včetně "Diamonds And Rust". Znalci jistě vzpomenou, že tento kousek si vzali na paškál i Judas Priest. Nesmíme také zapomenout, že nahrávku bude doprovázet velké koncertní turné. Pokud vás deska zajímá, určitě se nezapomeňte podívat na dokument z příprav, jenž kapela umístila na svůj profil na facebooku. Pak byste se určitě měli podívat i na klip ke kousku "Midlife Punk's Dilemma", o kterém vás informoval Martin Spurný.


Tim McGraw - Two Lanes Of Freedom (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Tim McGraw - Two Lanes Of Freedom
Americký country zpěvák Tim McGraw své fanoušky tedy rozhodně nešetří. Po loňské desce "Emotional Traffic" a lednové kompilaci "Tim McGraw & Friends" se na počátku února přihlásil s albem "Two Lanes Of Freedom". Nyní vychází jeho dvanáctý počin i u nás. Poprvé ho vydává pod hlavičkou Big Machine Records, pod níž spadají jména jako Taylor Swift nebo Rascal Flatts. Fanoušky country potěší hned jedenáct songů, které pochází například od Luka Lairda nebo The Warren Brothers. Jednou z písniček je i "Highway Don't Care", kde si s Timem zazpívali i zmiňovaná Taylor Swift a Keith Urban. Album spoluprodukoval dlouholetý spolupracovník Byron Gallimore. Dvě písničky z této nahrávky umístil v podobě videoklipů Tim McGraw na své VEVO.


Sound City - Sound City (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Sound City - Sound City
Davea Grohla není třeba dlouho představovat. Nový temperamentní projekt Sound City ale ano - právě ve spojitosti s Davem Grohlem. Bývalý bubeník Nirvany a současný člen Foo Fighters se tentokrát pustil do filmování. Rozhodl se natočit dokument o nahrávacím studiu v Los Angeles Sound City Studios, které je už od roku 2011 zavřené a kde, mimo jiné, nahrávala Nirvana svou "Nevermind". Film doprovází také soundtrack, na kterém se podílela další slavná jména, která si na prostory studia pamatují velmi dobře. Mezi nimi je také třeba Trent Reznor, Josh Homme, Pat Smear, Paul McCartney nebo Corey Taylor. Právě společná skladba s Paulem McCartneym "Cut Me Some Slack" slouží jako první singl a vy si ji můžete poslechnout, společně s dalšími písněmi, na stránkách npr.org.


Tip týdne

C2C - Tetr4 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / funk / breakbeat

C2C - Tetr4
Za jménem C2C se ukrývá čtveřice francouzských DJů z Nantes. Říkají si 20Syl, Greem, Atom a Pfel. Ač vám možná jejich jména příliš neřeknou, patří ve svém oboru mezi špičku, o čemž svědčí i řada různých ocenění. Nyní ale vydávají své debutové album "Tetr4", kde se lehce oproti očekávání vydávají do mixu gospelu, soulu a funku s breakbeatovými a triphopovými rytmy. K nám se dostává s půlročním zpožděním a se slušnou reputací. Ve Francii "Tetr4" nejen že vyhrála albovou hitparádu, ale především se stala již platinovou. Celkem na albu najdete čtrnáct skladeb, z nichž část najdete na YouTube.com kanálu formace.


Mindless Behavior - All Around The World (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop

Mindless Behavior - All Around The World
Americký boyband Mindless Behavior si domácí publikum dokázal podmanit velice rychle. Jestli se to povede i u nás, ovlivní možná i novinka "All Around The World". Čtveřice na desce začala pracovat po úspěšné sérii koncertů, kdy předskakovali takovým interpretům, jako jsou Backstreet Boys nebo Janet Jackson. Získané zkušenosti je třeba rychle úročit, a přesně tak přistoupili k nahrávání. Udělali vše možné proto, aby spojili r'n'b s futurismem, "a vytvořili tak nový zvuk pro nové milénium", jak sami muzikanti uvádějí. Výsledkem je jedenáctka skladeb včetně "I Lean (Lose It)" s hostujícím Soulja Boyem a "Pretty Girl", kde se blýskli Jacob Latimore a Lil Twist. Pro hudební ukázku v podobě titulního songu navštivte soundcloud.com skupiny a potom mrkněte i na stejnojmenný snímek na YouTube.com, který doprovází album a dokumentuje jejich úspěšné koncerty. Nechybí samozřejmě ani šmírování v zákulisí!


Lucie Vondráčková - Oheň (Popron Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Lucie Vondráčková - Oheň
Přesně v den svých třiatřicátých narozenin, tedy 8. března, vydává loňská stříbrná slavice Lucie Vondráčková své nové album s názvem "Oheň" a svým fanouškům připravila slušnou hudební nálož. Na CD umístila hned osmnáct skladeb, na kterých spolupracovala také s písničkářkou Kari Kimmel. Její písničky zpívají také Backstreet Boys, Ke$ha, Joe Jonas nebo Demi Lovato a má na svědomí i první singl "Co s tou touhou". Vedle ní uslyšíte například i písničku "Kdy vzlétnu já" z filmu "Rebelka", vánoční duet s Petrem Kolářem "Vánoce bílý", titulní píseň z filmu "Babovřesky" "S láskou nám je líp" nebo další duet "Byla to láska", tentokrát s Michalem Davidem. Některé z nich už dnes naleznete na YouTube.com Lucie Vondráčkové.


Petr Muk - Spolu (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Petr Muk - Spolu
Náhlá smrt Petra Muka, která šokovala českou hudební scénu před třemi lety, nedá mnohým dodnes spát. Fanoušci si rádi zavzpomínají a s novou kompilací "Spolu" mají jedinečnou šanci připomenout si známé i méně známé duety. Na výběru své místo tak našly společné kousky s Lucií Bílou, Bárou Basikovou nebo Karlem Gottem a Helenou Vondráčkovou. Snad každý zná "Bon Soir Mademoiselle Paris" a ve verzi na CD si v ní zazpíval majitel hlasu originálu - Jan Antonín Pacák, bývalý bubeník Olympic. Byla by chyba nezmínit také zástupce slovenské populární scény, kteří s Petrem Mukem spolupracovali. Jmenovitě se jedná o Petra Nagyho, Laca Lučeniče a zpěvačku Nastiu.


Jan Hammer ml. - Šíleně smutná princezna (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Jan Hammer ml. - Šíleně smutná princezna
Jedna z našich vůbec nejoblíbenějších filmových pohádek "Šíleně smutná princezna" se vrací k posluchačům. Stejnojmenná deska je jedním z prvních připomenutí letošního jubilea Václava Neckáře, ale především také oslavou půlkulatin Jana Hammera mladšího, který napsal hudbu k tomuto filmu ve svých dvaceti letech. Některé písničky s texty Ivo Fischera jako "Znám jednu starou zahradu", "Kujme pikle", "Miluju a maluju", "Slza z tváře padá" již za tu dobu stihly zlidovět, ovšem poté co Jan Hammer odešel do Ameriky, bylo jeho jméno vystřiženo z titulků, a dokonce odstraněny některé z písní se "závadnými" slovy. Tato reedice navazuje na začátek devadesátých let, kdy byl vytvořen logický celek z originálně filmových a pro tu příležitost tehdy dotočených písňových a vyprávěných témat. Nyní se tomuto albu dostalo nového zvukového remasteringu a textový, respektive fotografický booklet byl doplněn o informačně hutný profil Jana Hammera ml. a popis osudů režiséra Bořivoje Zemana. Krátké ukázky uslyšíte v internetovém obchodě supraphonline.cz.


V krátkosti

  • V roce 1997, patnáct let po albu "Straka v hrsti" a deset od již oficiálního pokračování, se sešli pánové Čok, Kocáb, Kryšpín a Pavlíček ve studiu Sono, aby natočili tucet nových songů. Výsledkem byla nahrávka "Běr", kde tradiční autoři Michal a Michael nabídli jen zčásti tradiční Výběrově excentrický materiál, a k němu přidali i věci do ironického či lehce posmutnělého polistopadového vážna. Nyní toto album vychází také v reedici, které bude k dostání také digitálně, včetně formátu flac.
  • Vydavatelství Supraphon jako dárek jubilantovi Petrovi Skoumalovi připravilo reedici dvou alb - "...se nezblázni" a "Poločas rozpadu" - a to v kompletu na 2 CD. Petr Skoumal v tomto celku zhudebnil několik textů svých přátel a druhů, ovšem většinu z písní si napsal sám. Tvořil je v průběhu osmdesátých let, bez naděje, že by velkou část z nich mohl veřejně předvést, protože jejich pravdivost byla pro tehdejší příliš nepřijatelná. V kompletu jsou navíc jako bonusy dosud nikdy nevydané zhudebněné texty Ivana Wernische.


Dále vychází:

Andrew Parrott - La Pellegrina (EMI)
Berg - Lulu /Rothenberger (EMI)
Bizet - Carmen Auf Deutch (EMI)
Cathy Berberian - Wie Einst In Schonen (EMI)
Christopher Cross - Night In Paris (Mystic Production)
Dalibor Janda - 3CD Jubileum (EMI)
David Soukup Svoboda - Hrdinove Ces.Muz. (EMI)
Eric Burdon - Til Your River Runs Dry (vinyl) (Universal)
Glen Cambell - By The Time I Get To/Ltd (vinyl) (EMI)
Julia Lezhneva - Alleluia - Moteta pro soprán (Universal)
Keiser - Die Grosmutige Tomyris (EMI)
Kenny Rogers - Gambler / Ltd (vinyl) (EMI)
Lortzing - Der Waffenschmied (EMI)
Marillion - Early Stages 82-88-Highlight (EMI)
Matt Bianco - Hideaway (Mystic Production)
Merle Haggard - Swinging Doors/Ltd (vinyl) (EMI)
Michal Penk - Best Of (Popron Music)
Nilsson Flagstad - Great Wagner Singers (Universal)
Offenbach - Hoffmanns Erzahlungen Auf (EMI)
Salieri - Les Danaides (EMI)
Valentina Lisitsa - Rachmaninov: Koncerty pro klavír 1-4/Rapsodie na Paganiniho téma (Universal)
Wanda Jackson - Rockin' With Wanda/Ltd (vinyl) (EMI)
Yves Duteil - Ses Meilleures Chansons (EMI)

NÁZORY
  • wtf (Tom, 10.03.2013 06:40) Reagovat

    Třináctá deska Monkey Business ???

    • Re: wtf (Tomáš Parkan - musicserver.cz, 10.03.2013 07:42) Reagovat

      Tak za tuto chybu se hluboce omlouvám. Nevím, kde kolegyně vzala takovéto číslo. Chybu jsem již opravil...

  • EC (Brano, 10.03.2013 11:54) Reagovat

    Tento tyzden vychadza aj novy album Erica Claptona. Myslim, ze tiez stoji za zmienku :)

    • Re: EC (Tomáš Parkan - autor, 10.03.2013 12:04) Reagovat

      Určitě by stálo, kdyby příští týden opravdu v Evropě vycházelo. U nás se ho dočkáme až o čtrnáct dní později, tedy 25.3.

  • ! (Pája, 10.03.2013 23:24) Reagovat

    Bowie!!! Nemohu se již dočkat!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu