Vlastimil Třešňák vydá v březnu nové album "Alter ego"

02.03.2013 10:26 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vlastimil Třešňák - Alter ego
© facebook interpreta
Český folkový zpěvák, výtvarník a fotograf Vlastimil Třešňák natočil album "Alter Ego" a vydavatelství Galén ho vydává v rámci projektu Olivovníky. Jedenáct nových písní, které byly napsány v letech 2011 a 2012, nabídne posluchačům typického Třešňáka. Tu poetického, tu nesmířlivého, občas jedovatě kousajícího, ale stále v pozitivní konec věřícího.

Vydavatel ho tlačil do sólového alba, ale Třešňák si troufl na bohatší zvuky a aranžmá. Libor Houdek říká: "Naštěstí jsem si vzpomněl na jeho letitou oblibu swingu a podobné muziky a navrhl jsem natočit některé písničky v jazzové náladě..." Album se točilo v prosinci ve studiu 3bees a o zvuk se postaral Jakub Novotný. Pro písničku "Píseň práce" si Třešňák přizval k mikrofonu vzácné hosty - Vladimíry Mertu a Mišíka.

Dvaašedesátiletému Třešňákovi ovlivnili život i jeho hudební dráhu negativně komunisté. V rámci akce Asanace ho brutálně vyslýchali a poté byl donucen v roce 1982 emigrovat. Nejprve do Švédská a posléze do Německa. Zpátky do vlasti se vrátil po sametové revoluci. Poslední album "Němý suflér" vydal v roce 2010.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY