shop.musicserver.cz
Nové desky pro 10. týden

Nové desky pro 10. týden

Vydáno: 03.03.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po týdnech chudších na velké jména, se nyní opět hlásí i hvězdy. Mezi ně můžeme řadit Stereophonics, Dido, Joshe Grobana, opět spolupracujícího s rockovým producentem, stylově jinou Kate Nash, Iron Maiden s živákem nebo bokovku Trenta Reznora How To Destroy Angels. Představíme vám ale i dva nováčky - duo Rhye a skupinu Milo Greene.

Pokud se v pondělí 4. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Dido - Girl Who Got Away (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dubstep / trip-hop

Dido - Girl Who Got Away
Anglická zpěvačka Dido se odmlčela na poměrně dlouhou dobu - od vydání alba "Safe Trip Home" uběhly více jak čtyři roky. Nyní se ale vrací zpět se čtvrtou studiovou deskou nazvanou "Girl Who Got Away". Její podstatná část byla natočená už v roce 2011, tedy před jejím těhotenstvím, které přípravu nahrávky na čas přerušilo. Po narození syna v práci pokračovala a výsledkem je celkem jedenáct písniček, na kterých se vedle samotné zpěvačky podíleli Rick Nowels, Greg Kurstin, Brian Eno, Jeff Bhasker, a především její bratr Rollo Armstrong. Ten je nejen spoluautorem drtivé většiny písniček, ale především hlavním producentem a odrazilo se to i zvuku alba, který je dle prvních reakcí daleko více elektronický. Do jaké míry je to pravda, se můžete přesvědčit poslechem celého alba. V případě, že by se vám poslech líbil, hledejte deluxe edici, která přinese bonusový disk s dalšími sedmi položkami, včetně pěti dalších písniček navíc a dvou remixů obou singlů "No Freedom" a "Let Us Move On", na kterém se podílel i Kendrick Lamar.


Josh Groban - All That Echoes (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: operní pop

Josh Groban - All That Echoes
Tři roky po kritikou velmi ceněném albu "Illuminations" se Josh Groban vrací s netrpělivě očekávanou novinkou "All That Echoes", která v Severní Americe vyšla již před několika týdny. Stejně jako v případě předchůdce, kterého produkoval Rick Rubin, i tentokrát sáhl americký zpěvák po producentovi naprosto odlišného žánrového zaměření. Směr nahrávce tentokrát udával Rob Cavallo, kterého známe ze spolupráce s Green Day, Goo Goo Dolls nebo Dave Matthews Band. Dalšími producenty a spoluautory se stali již tradiční Walter Afanasieff (Mariah Carey, Michael Jackson) a Lester Mendez (Shakira, Nelly Furtado). Navíc na desku zařadil i tři coververze - "The Moon Is A Harsh Mistress" Jimmy Webba, "I Believe (When I Fall In Love It Will Be Forever)" Stevieho Wondera, a především nám dobře známou "Falling Slowly" Glena Hansarda a Markéty Irglové. Druhé dvě jmenované a také pilotní singl "Brave" si můžete poslechnout na zpěvákově profilu na soundcloud.com.


Stereophonics - Graffiti On The Train (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / post britpop

Stereophonics - Graffiti On The Train
Velšská skupina Stereophonics o sobě nedala vědět poměrně dlouhou dobu. Zatímco do této chvíle vydávala desky co dva roky, tentokrát si museli fanoušci počkat dobu dvojnásobnou. Nicméně, nástupce "Keep Calm And Carry On" s názvem "Graffiti On The Train" je tu a má co napravovat. Zatímco všechna předchozí alba se dostala na vrchol britské albové hitparády (nebo alespoň brala na Ostrovech platinu), "Keep Calm And Carry On" se nepropracovalo ani do první desítky a v prodejích zůstalo pouze zlaté. Deska se nahrávala v letech 2011 a 2012 a během příprav došlo k jedné personální změně. Z kapely odešel bubeník Javier Weyler, kterého nahradil někdejší člen Noisettes Jamie Morrison. Reputaci si Stereophonics chtějí napravit prostřednictvím deseti songů, jejichž výhradním autorem je Kelly Jones. Ten je, společně s Jimem Lowem, také producentem desky. Zda se záměr kapely povedl, můžete posoudit poslechem celého alba na stránkách britského magazínu The Telegraph.


Lordi - To Beasts Or Not The Beasts (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Lordi - To Beasts Or Not The Beasts
Někdejší vítězové soutěže Eurovize se s hromadou latexu a další strašidelnou disco-rockovou deskou hlásí opět o slovo! Lordi uvádí na trh "To Beast Or Not To Beast", svou již v pořadí šestou studiovku. Jak již bývá u této formace tradicí, s novými songy přichází i obměna kostýmů a jevištní show. Jak to kapele sluší, můžete ohodnotit sami na oficiálním webu lordi.fi. Novinková deska obsahuje jedenáct kousků, se kterými kapele pomohl Michael Wagener, známý ze spolupráce s The Rasmus, White Lion nebo i Megadeth. Pro hudební ukázky navštivte YouTube.com.


Kate Nash - Girl Talk (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock / blues

Kate Nash - Girl Talk
Jak to tak vypadá, charismatická písničkářka Kate Nash, která v listopadu zahrála v pražském klubu Rxy, najela na normu "jedno album za tři roky". Po debutu "Made Of Bricks" z roku 2007 a "My Best Friend Is You" z rocku 2010 je tu s novinkou "Girl Talk". Tu uvedla singlem "Under-Estimate The Girl", jehož videoklip jsme vám před časem představili a který předznamenává změnu zpěvaččina stylu. Jak nám Kate Nash sama sdělila, celou desku složila na basové kytaře a zvuk se díky tomu posunul více do rockové polohy. Pokud si poslechnete krátké ukázky v internetovém obchodě Amazon.co.uk, zjistíte, že stylově "Girl Talk" hodně těží z éry ženských rockových kapel osmdesátých let.


Bastille - Bad Blood (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie pop

Bastille - Bad Blood
Že máte toho indie rocku už plné zuby? Zkuste to přeci jen ještě jednou s Bastille, novou kapelou z Londýna. Formace vznikla před třemi lety a nyní vydává svou debutovou nahrávku "Bad Blood". Z rádií jistě již znáte kousky "Flaws" a titulní "Bad Blood". Dan Smith k tomu dodává: "Chtěl jsem, aby každá z písní vyprávěla svůj příběh. Aby se posluchačům ve výsledku dostala pestrá škála elementů produkce a různých stylů - od hip hopu přes indie až po pop a folk." Pro hudební ukázku v podobě klipu ke zmíněné "Bad Blood" navštivte Vevo kanál kapely.


Tip týdne

Milo Greene - Milo Greene (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk pop / indie folk

Milo Greene - Milo Greene
Minulý rok se na americké hudební scéně objevila nová skupina z Los Angeles, která si říká Milo Greene. V červenci vydal tento kvintet svůj eponymní debut, který nyní dorazil i do Evropy. Co vlastně můžete od Milo Greene čekat? Skupina svůj styl popisuje jako cinematic pop, tedy něco jako filmový pop, a skrývá se za ním mix popu a folku v kombinaci s indie nádechem. Kritika jej pak popisuje, jako by proti sobě stála Sarah McLachlan s Fleetwood Mac, případně je připodobňuje k indie folku sedmdesátých let. Nejlépe ale bude, když si na Milo Greene uděláte obrázek sami poslechem písniček z debutu na jejich soundcloud.com profilu.


Ska-P - Todo Ska-p (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: ska

Ska-P - Todo Ska-p
Dvacet roků na scéně je třeba pořádně oslavit a je jasné, že španělští Ska-P vezmou oslavy zgruntu. A právě proto vydávají novou kompilaci svých největších hitů "Todo Ska-p". Kromě dobře známých hitů na vás čekají také dříve nevydané nahrávky. Protože mají své fanoušky rádi, nachystali na letošní rok také novinku "99%". A aby ta narozeninová party stála za to, 20. dubna budete moct se Ska-P oslavovat i naživo! Ten den totiž vystoupí v pražské Tip Sport Areně. Abychom nezapomněli, nahrávka vychází také v deluxe edici s DVD napěchovaným videoklipy a koncertním záznamem.


How To Destroy Angels - Welcome Oblivion (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post industrial / elektronika

How To Destroy Angels - Welcome oblivion
Ačkoli je představovaná deska "Welcome Oblivion" debutem, kapelu How To Destroy Angels už můžeme pomalu považovat za matadory a o její činnosti vás informujeme už několik let. Čtyřčlenné seskupení okolo frontmana Nine Inch Nails Trenta Reznora a jeho manželky Mariqueen Maandiq vzniklo před třemi roky a má za sebou už několik počinů. Poprvé svůj styl založený na post-industriální a experimentální elektronické hudbě představili na svém debutovém eponymním EP, na které loni navázali opět pouze EPčkem pojmenovaným "An omen EP_". Nyní tedy konečně vydávají i plnohodnotnou desku, kam Reznor a spol. nasázeli celkem třináct skladeb, včetně čtyř již známých z druhého EP. První singlem se stala skladba "How Long?", kterou spolu s několika dalšími uslyšíte na soundcloud.com HTDA.


Soilwork - The Living Infinite (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Soilwork - The Living Infinite
I přes personální přetřes se Soilwork drží. Ani odchod kytaristy Petera Wicherse (kterého ihned nahradil David Andersson) je nezastavil v natáčení novinky "The Living Infinite", jež nyní míří na pulty. Švédi si na deváté studiovce se vším pomohli sami. Tvůrčí múza je navíc asi políbila hned několikrát, protože poprvé ve své kariéře měli materiálu hned na dvojalbum. O hudební ukázku v podobě klipu k jedné z novinkových písní "Rise Above The Sentiment" se už před několika dny postaral náš kolega Marek Odehnal ve svém článku.


Eric Burdon - 'Til Your River Runs Dry (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / blues

Eric Burdon - 'Til Your River Runs Dry
Bývalý frontman legendárních The Animals, War a dlouholetý obyvatel Rock'n'rollové síně slávy Eric Burdon, vydává nové sólové album, které je tak trochu ekologicky laděné. Název alba "‘Til Your River Runs Dry" znamená v překladu "Než tvá řeka vyschne" a sám zpěvák o něm v rozhovoru prohlásil, že ho trápí, jak někteří lidé vodou plýtvají, když jinde na zemi lidé nemají co pít a zároveň dodal, že je rozhodně jeho nejosobnějším, co kdy vydal. Celkem se můžete těšit na dvanáctku songů, které míří pochopitelně do rockových stylů v kombinaci s blues, jak je koneckonců patrné i z první ochutnávky v podobě prvního singlu "Water", jehož lyric video je ke zhlédnutí na YouTube.com.


Jimi Hendrix - People, Hell & Angels (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jimi Hendrix - People, Hell & Angels
Pokud byste se chtěli něco přiučit o nesmrtelnosti, vezměte si příklad z Jimiho Hendrixe. Nejenže byl studnicí velkých nápadů ve slavných šedesátkách, ale spoustu hudebních kousků zanechal po šuplících i po své smrti. Nové CD "People, Hell & Angels" je toho důkazem: Obsahuje dříve nevydané skladby z let 1968 až 1970. Celkem dvanáct písní uvádí slavného kytaristu bez doprovodu dalších členů původní sestavy Jimi Hendrix Experience Trio. Proto v nich uslyšíte pro Jimiho netypických nástrojů, jako jsou lesní rohy, klávesy, perkuse nebo další kytaru.


Rhye - Woman (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie pop

Rhye - Woman
Stejně jako Milo Greene, i kapela, respektive duo, Rhye pochází z Los Angeles a aktuálně debutují se studiovým albem. Duo tvoří zpěvák a producent Mike Milosh a členka dánské electro-soulové formace Quadron Robin Hannibal. Jejich spojením vznikla nahrávka "Woman", jejíž charakteristikami jsou subtilní hudební podklad a silný vokál Robin ve stylu Sade. V tomto duchu připravili Rhye deset písniček a vy si tři z nich můžete poslechnout na soundcloud.com dua.


Iron Maiden - Maiden England (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Maiden England - Maiden England
Jak jistě každý fanda metalu ví, Iron Maiden vyráží nové turné, na kterém předvedou především materiál z osmdesátých let. Aby muzikanti své fanoušky náležitě navnadili, posílají do éteru koncertní DVD s dosud nezveřejněným materiálem. Ve dvoudiskovém balíčku najdete záznam koncertu uplynulé show ze Severní Ameriky, jejíž setlist si zakládá právě na koncertech odehraných v osmaosmdesátém roce. Set bude dostupný také na dvojCD, jako digitální download a rovněž i na vinylu. Pokud si ale pořídíte DVD edici, můžete se na první disku těšit na klasické koncertní video "Maiden England", vydané původně v roce 1989 na VHS kazetě, a také na trojici dříve nevydaných přídavků "Running Free", "Run to the Hills" a "Sanctuary". Pokud byste rádi před koupí zhlédli příslušný trailer, navštivte oficiální YouTube,com kanál kapely.


Tine Thing Helseth - Tine (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Tine Thing Helseth - Tine
Trubku, jakožto hudební nástroj, máme spíše spojenou s jazzem a především s pány jako Louis Armstrong, Miles Davis nebo Erik Truffaz. Poslední dobou se ale začíná mluvit o nastupující hvězdě tohoto nástroje poněkud jiného druhu. Tine Thing Helseth je pětadvacetiletá Norka a její věhlas na scéně vážné hudby začíná prorůstat do všech zemí světa. Zase o kousek dál ji může postrčit její nová deska jednoduše nazvaná "Tine", na níž zařadila skladby Alexandera Glazunova, Sergi Rachmaninova, Fritze Kreislera a především Giacoma Pucciniho. Jak zní klasika v podání talentované Norky, kterou na klavír doprovází neméně nadaná Kathryn Stott, zjistíte poslechem ukázek na speciální stránce na facebooku


Hardcore Superstar - C'Mon Take On Me (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: sleaze rock

Hardcore Superstar - C'Mon Take On Me
Švédští rockeři z Hardcore Superstar se po tříleté pauze vrací ma scénu s novinkou "C'mon Take On Me". Nahrávka čítá dvanáct songů, se kterými kapele vydatně pomohl Randy Staub. A proč jejich volba padla právě na něj? Třeba právě proto, že byl celkem devětkrát nominován na cenu Juno, přičemž trofej si odnesl za engineering kousků "How You Remind Me" a "Too Bad" od Nickelback. Teď ale zpět k desce Hardcore Superstar: Z rádií již můžete znát kousek "One More Minute", ke kterému vznikl i příslušný snímek. Na ten se můžete podívat na YouTube.com kanálu vydavatelství Nuclear Blast.


Cesária Évora - Mãe Carinhosa (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: morna / r'n'b / soul

Cesária Évora - Mãe Carinhosa
Jak už to tak bývá, když Cesária Évora natáčela se svým producentem José de Silvou nové studiové album, vzniklo více nahrávek, než kolik jich pak bylo použito na jednotlivá alba. Některé skladby tudíž nebyly ani technicky dopracovány nebo je zpěvačka nechala v šuplíku pro pozdější účely. Nyní, více než rok po její smrti, se můžeme s tímto materiálem seznámit i my na albu "Mãe Carinhosa". Celkem na něm najdeme třináct doposud nikdy nevydaných nahrávek, včetně titulního songu, jehož videoklip je ke zhlédnutí na oficiálních stránkách bosonohé zpěvačky. Kdo měl rád Évoru naživo, jistě vyhledá deluxe edici, kde najde navíc bonusové DVD se záznamem koncertu z lisabonského Colisea.


Dále vychází:

13 x Zdeněk Marat (mp3/flac) (Supraphon)
23. týden nové tvorby 1979 (mp3/flac) (Supraphon)
Bárta, Kalabis - Koncerty pro klavír, housle a orchestr / Baloghová, Snítil / FOK / Neumann / ČF / Ančerl (mp3/flac) (Supraphon)
Best Of Classics (mp3/flac) (Supraphon)
Braniborský koncert č. 5 (mp3/flac) (Supraphon)
Centurian - Contra Rationem (Mystic Production)
Christina Pluhar - Mediterraneo (EMI)
Complete Failure - The Art Gospel Of Aggravated Assault (Mystic Production)
Cult Of Luna - Vertikal (Mystic Production)
Deadlands - Evilution (Mystic Production)
Demians - Meteors/Limited (EMI)
Devourment - Conceived In Sewag (Mystic Production)
Disperse - Living Mirrors (Mystic Production)
Ema Destinnová - Árie a písně / 1910 - 1921 / Komplet 3 (mp3/flac) (Supraphon)
Emil Viklický - Mini Jazz Klub 13 (mp3/flac) (Supraphon)
Emmylou Harris & Rodney Crowell - Old Yellow Moon (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Eternal Tears Of Sorrow - Saivon Lapsi (Mystic Production)
Genesis - Foxtrot (vinyl) (EMI)
Genesis - Lamb Lies Down On Broadway (vinyl) (EMI)
Genesis - Nursery Cryme (vinyl) (EMI)
Genesis - Selling England By The Pound (vinyl) (EMI)
Genesis - Trespass (vinyl) (EMI)
Heavatar - All My Kingdoms (Mystic Production)
Heimdall - Aeneid (Mystic Production)
Hlobil, Kalabis - Filharmonický koncert, Koncert pro velký orchestr / ČF / Neumann, Slovák (mp3/flac) (Supraphon)
Iron Maiden - Maiden England / Ntsc (DVD) (EMI)
Iron Maiden - Maiden England / Pal (DVD) (EMI)
Iron Maiden - Maiden England/Ltd (vinyl) (EMI)
Jolly - Audio Guide To Happiness II (EMI)
Kalabis, Řezáč - Hlobil - Sonáta pro violoncello a klavír, Torzo Schumannova pomníku, Koncert pro kontrabas a orchestr (mp3/flac) (Supraphon)
Kalabis, Hanuš - Symfonie č. 3, Musica Concertante / ČF / Bělohlávek / Chuchro, Panenka / ČF / Neumann (mp3/flac) (Supraphon)
Karnya - Coverin Thoughts (Mystic Production)
Krokus - Dirty Dynamite (Sony Music)
Long Distance Calling - Flood Inside (EMI)
M Pokora - A La Poursuite Du Bonheur/Ltd (EMI)
Milan Chladil, Judita Čeřovská, Josef Zíma / Karel Vlach se svým orchestrem - Tak vznikají vzpomínky (mp3/flac) (Supraphon)
Man The Machetes - Idiokrati (Mystic Production)
Lamková (vypravuje Stella Zázvorková) - Matylda (mp3/flac) (Supraphon)
Mácha, Bárta, Kalabis - Variace, Ludi / PKO / Fischer / ČF / Ančerl, Neumann (mp3/flac) (Supraphon)
Mick Hucknall - American Soul (Deluxe) (Supraphon/Warner Music)
Milan Chladil - Mám, ach, mám tě rád (a další z let 1958 - 1970) (mp3/flac) (Supraphon)
Milan Chladil - Lásko, lásko odvátá (a další z let 1971 - 1983) (mp3/flac) (Supraphon)
Milos Karadaglic - Latino Gold (Universal)
Miroslav Horníček - Listy z Provence (mp3/flac) (Supraphon)
Miroslav Horníček - Malá noční rozprava (mp3/flac) (Supraphon)
Misery Index - Live In Munich (Mystic Production)
Monserrat Caballe - Sings Bellini & Verdi (EMI)
Monserrat Caballe - Sound Of Monser/Ltd (EMI)
Mortillery - Origin Of Extinction (Mystic Production)
Mozart - Operas / Klemperer Otto / Ltd (EMI)
Mozart - Serenády / Harmonie českých filharmoniků (mp3/flac) (Supraphon)
Mysliveček - Il Divino Boemo / Collegium Musicum Pragensae, Musici De Praga / Vajnar (mp3/flac) (Supraphon)
New Keepers Of The Water Towers - Cosmic Child (Mystic Production)
Omnium Gatherum - Beyond (Mystic Production)
Paleček, Janík - Kukátko (mp3/flac) (Supraphon)
Pauer - Koncert pro hoboj a orchestr, koncert pro fagot a orchestr / Mihule / ČF / Košler (mp3/flac) (Supraphon)
Pavlíček, Hrubeš - Mini Jazz Klub 36 (mp3/flac) (Supraphon)
Pochody Julia Fučíka - Velká dechový orchestr Supraphonu / Urbanec - (mp3/flac) (Supraphon)
Pohádky strýčka Jedličky (mp3/flac) (Supraphon)
Pop - Albová výročí 2 - (mp3/flac) (Supraphon)
Red Rose - On The Cusp Of Change (Mystic Production)
Rotting Christ - Kata Ton Daimona Eaytoy (Mystic Production)
Různí - Prog Rocks!/Ltd (EMI)
Různí - Taneční liga 147 (Universal)
S. Havelka - Symfonie č. 1 / Fok / Rohan (mp3/flac) (Supraphon)
Scény z oper G. Rossiniho / Sólisté / Ond / Gregor - (mp3/flac) (Supraphon)
Supuration - The Cube 3 (Mystic Production)
Symfonický orchestr hl. m. Prahy (FOK), řídí Jindřich Rohan - Cyklus písní (Kubín, Dvořáček, Felix) (mp3/flac) (Supraphon)
Tsjuder - Desert Northern Hell (Reedice) (Mystic Production)
Týden nové tvorby ´85 /Semerák, Lukáš, Kalabis, Kurz/ (mp3/flac) (Supraphon)
Týden nové tvorby 1974 (mp3/flac) (Supraphon)
Týden nové tvorby 1986 (mp3/flac) (Supraphon)
Týden soudobé tvorby 1977 / Čotek, Kalabis, Košťál (mp3/flac) (Supraphon)
Varhanní fugy českého baroka a klasiky (mp3/flac) (Supraphon)
Vreid - Welcome To Farewell (Mystic Production)
Wagner - Operatic Highlights/Ltd (EMI)

NÁZORY
  • Upozornění na chybu (venalce, 03.03.2013 10:27) Reagovat

    Prosím o opravení chyby - Josh Groban není Kanaďan ale Američan.

    • Re: Upozornění na chybu (Tomáš Parkan - autor, 03.03.2013 10:36) Reagovat

      Děkuju moc za upozornění, chybu jsem opravil.
      Mám pocit, že se mi stalo minimálně už podruhé. Opravdu nevím, proč ho mám tak silně zavedeného jako Kanaďana... Jestli je to tím, že dříve tak úzce spolupracoval s Davidem Fosterem? Těžko říct.

      • Re: Upozornění na chybu (venalce, 03.03.2013 12:49) Reagovat

        Možná kvůli Michaelu Bublé? Těžko říct. Stane se. Díky za opravení. Protože jsem ale v tomhle případě nenapravitelný rejpal, řeknu ještě, že na té desce jsou víc jak tři coververze - ty tři zmíněné, She Moved Through Fair je irská lidová nebo tak něco, ale budiž, ovšem Hollow Talk je původně od dánské skupiny Young Believers.

  • jiné album :-) (M., 05.03.2013 20:37) Reagovat

    no já jsem si koupila Mira Šmajdu, který v seznamu není a pak ještě Horníčka : ) A to je u mě výkon, protože desky stahuju a nekupuju :)

  • Opravit! (Pavlína, 12.07.2013 16:27) Reagovat

    "Velké jména?!" Opravte na "velká jména," prosím Vás.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu