- musicserver.cz">

Kelly Clarkson: "Clive Davis o mně šíří lži, musím se bránit"

20.02.2013 11:28 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Kelly Clarkson
© kellyclarkson.com
Clive Davis, jedno z nejznámějších jmen světa A&R (oddělení hudebních vydavatelství zabývající se hledáním nových talentů a dohledem nad uměleckou činností svých svěřenců), vydal knihu vzpomínek. Jak se ale zdá, ne všichni jsou její otevřeností a svěřenými detaily potěšeni. Veřejně se ozvala zpěvačka Kelly Clarkson, která se nebála jisté skutečnosti popisované v memoárech označit přímo za lži. Kelly, první vítězka soutěže American Idol, proto vydala veřejné prohlášení, jež uvádí některé informace na pravou míru.

Emotivní zpověď začala vysvětlením první nepravdy: "Clive napsal, že jsem v jeho kanceláři propukla v 'hysterický pláč', když mi nakázal, aby se písnička 'Since You Been Gone' zařadila na mé druhé album. To není vůbec pravda. Chtěla jsem jen více kytar. Max, Luke a já jsme jen bojovali za větší sound." Jak zpěvačka vzápětí napsala, na slzy ale jednou skutečně došlo.

"Rozbrečela jsem se, když jsem mu zahrála písničku 'Because Of You', kterou jsem napsala o svém životě. Brečela jsem, protože se mu ani trochu nelíbila a doslova mi řekl, že jsem 'na hovno skladatelka, která by měla být vděčná za dary, které mi věnoval'. Dále mi řekl, že se ta písnička vůbec nerýmuje a že bych se na psaní měla vykašlat a dále jenom zpívat." Netřeba dodávat, že tento rozhovor byl pro interpretku skutečně zničující. Satisfakcí pro ni zůstal fakt, že vydržela, bojovala za skladbu dál, label nakonec ustoupil a z písničky se stal celosvětový hit. "To už ale do své knížky nenapsal," uzavřela Kelly ironicky své vysvětlení.

Největší část svého otevřeného dopisu věnovala nastávající nevěsta obhajobě své desky "My December", kvůli níž se dostávala do sporu s Davisem, a vlastně i celým vydavatelstvím, nejčastěji. Dle Clivea "neúspěšná deska" byla v propagaci odložena na druhou kolej, a přitom se jí prodalo jen o něco méně kusů než následující "All I Ever Wanted", s níž měla Kelly díky větší podpoře vydavatelství více prostoru oslovit širší publikum. Jak ale na závěr dodala, hudbu miluje a i tyto peripetie ji posílily a přinesly spoustu zkušeností.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY