shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 24.02.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední únorový týden se musí obejít zcela bez velkých hvězd. Představíme vám tedy dva italské jazzové zpěváky Raphaela Gualazzi a Simonu Mollinari, jejich americkou kolegyni Patricii Barber, bluesmana Gary Clarka Jr, unikátní český projekt "Solitéři", album plné hvězd Joolse Hollanda a taky několik rockerů v čele se Stratovarius a Saxon.

Pokud se v pondělí 25. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra - The Golden Age Of Song (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop

Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra - The Golden Age Of Song
Britský klavírista, kapelník, skladatel a známý moderátor hudební show Jools Holland loni vydal desku "The Golden Age Of Song". Spolupracoval na ní nejen se svým Rhytm & Blues Orchestra, ale především s řadou hudebních hvězd, převážně těch britských. Ve studiu ho navštívili například Tom Jones, James Morrison, Mick Hucknall, Paul Weller, Caro Emerald, Jessie J, Rumer, Joss Stone nebo Paloma Faith. Pár písniček pak pochází z každoročního silvestrovského speciálu "The Hootenanny", kam postupně zavítali Paolo Nutini, Florence Welch, Cee-Lo Green a Lily Allen. Deska, jak už název napovídá, je poskládaná především ze starších a léty prověřených věcí. Dopodrobna se o "The Golden Age Of Song" rozpovídal sám Jools Holland ve videu na YouTube.com, jehož součástí jsou i ukázky.


Různí - Solitéři (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: šanson

Různí - Solitéři
Na české hudební scéně vznikl poměrně v tichosti exkluzivní hudební projekt s názvem "Solitéři". Je dílem producentů Petra Svobody a Lucie Gažiové a dal si za úkol světoznámé hity například od Rolling Stones, Pink Floyd, Leonarda Cohena, Mike And The Mechanics, Simply Red nebo Boba Dylana převézt do české podoby zcela novým způsobem. Od samého počátku byl koncipovaný jako určitá oslava svébytnosti. Vše vznikalo ve studiu Elektrovox v Jevanech během dvou let a velký důraz byl kladený na hudební podklad tvořený výhradně živými nástroji. S podobným záměrem ojedinělosti byli vybíráni i interpreti jednotlivých písniček a díky tomu si na "Solitérech" zazpívali Marta Kubišová, Věra Špinarová, Jan Kačer, Boleslav Polívka, Pavel Landovský, Wabi Daněk, Jaroslav Hutka, Lucia Gažiová, David Kraus nebo Pavla Forest.


Nataly Dawn - How I Knew Her (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / indie folk

Nataly Dawn - How I Knew Her
Americká zpěvačka Nataly Dawn je nyní další akvizicí respektovaného labelu Nonesuch. Ačkoli má na svém kontě již jednu nahrávku, vzhledem k tomu, že ji distribuovala pouze digitálně, považuje se za debutové sólové album právě vycházející "How I Knew Her". Nataly Dawn si tuto desku kompletně sama složila, nicméně s produkcí ji vypomohl její dlouholetý partner ze skupiny Pomplamoose Jack Conte. Natáčeli jej za účasti respektovaných hudebníků v Kalifornii a mezi známými jmény zde najdeme například osobnosti jako Ryan Lerman (Ben Folds), David Piltch (kd lang, Bill Frisell, Bonnie Raitt), Louis Cole (Louis a Genevieve, Pomplamoose) nebo Matt Chamberlain (Brad Mehldau, Fiona Apple, Tori Amos). Celkem takto natočili a pro výslednou podobu vybrali dvanáct písniček, jejichž ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing (And Other Stories) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing  (And Other Stories)
Stevena Wilson si asi nejlépe pamatujete jako zakladatele, hlavního kytaristu, zpěváka a skladatele progresivní formace Porcupine Tree. Jak ale už v posledních letech několikrát dokázal, jeho kreativita je skutečně bezbřehá: Působí také v projektu No-Man, Blackfielf a Storm Corrosion, který založil společně s lídrem Opeth, Mikaelem Åkerfeldtem. A samozřejmě vydává desky i jako sólový umělec. Nyní míří na pulty jeho třetí sólovka "The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)". Při nahrávání mu asistoval Alan Parsons, jehož záliba v Pink Floyd a konkrétně v desce "The Dark Side Of The Moon" je dobře známá a na desce Stevena Wilsona se značně otiskla. Asi proto obsahuje jen šest, ale za to vydatných, kousků. The Guardian desku sice ohodnotil plným počtem bodů, nás by ale víc zajímal váš názor. Proto navštivte hudebníkovy oficiální stránky. Najdete zde kousek "The Birthday Party (Ghost Story)", která pochází z knižní deluxe edice novinky. Uvedená publikace obsahuje texty písní, duchařské příběhy a kresby z pera Hajo Mueller.


Gary Clark Jr. - Blak And Blu (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / texas blues / neo-soul

Gary Clark Jr. - Blak And Blu
Americký kytarista Gary Clark Jr. vydával poměrně dlouho svá alba na nezávislém labelu až do roku 2010, kdy si ho všiml jeden z majors. Následovalo EP "The Bright Lights", které bylo základem pro loňské album "Blak And Blu". To ve Státech vyšlo již v říjnu a nyní se dostává se zpožděním i k nám. Svůj podíl na tom, že bude nakonec k sehnání i u nás, jistě nese jak výborné umístění v americké hitparádě, kde se jakožto bluesové album vyšplhalo až na šestou pozici, tak i dvacáté sedmé místo ve výročním žebříčku časopisu Rolling Stone. Celkem dvanáct skladeb, respektive čtrnáct, jestliže vyhledáte deluxe edici, nahrál Gary Clark Jr. se svými dlouholetými spolupracovníky jako Zapata!, Zack Rae, ale především s léty prověřenými producenty, jakými bezesporu Mike Elizondo a Rob Cavallo jsou. Jak zní kombinace texaského blues, rocku a soulu můžete poslouchat přímo na Clarkově webu.


Stratovarius - Nemesis (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: power metal

Stratovarius - Nemesis
Po velkém zmrtvýchvstání se Stratovatorius mají čile k životu: Dvouletá pauza od vydán desky "Elysium" kapele prospěla a je tu "Nemesis". Nebudeme daleko od pravdy, když budeme nahrávku označovat za energickou a nápaditou. O tom vás ostatně mohl přesvědčit už pilotní singl "Unbreakable". Pokud jste na něj zatím neměli to štěstí, stačí navštívit YouTube.com kanál vydavatelství Ear Music, případně klikněte sem pro náslech celé desky.


Raphael Gualazzi - Happy Mistake (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Raphael Gualazzi - Happy Mistake
Že vám občas představíme nějakého účastníka Eurovision Song Contest, není nic až tak neobvyklého. Většinou se jedná o projekty nevalné hudební kvality, nicméně Itálie v roce 2011 na to šla úplně jinak a vyslala do soutěže jazzového klavíristu. Jeho jméno je Raphael Gualazzi a zaujal natolik, že nakonec obsadil druhé místo. Loni vydal album "Reality & Fantasy", na které nyní navazuje novinkou "Happy Mistake" uvedenou společně s jeho účastí na letošním ročníku festivalu v Sanremu. Gualazzi na desce přivítal i dva hosty - francouzskou šansoniérku Camille, a britské vokální trio The Puppini Sisters. První ochutnávku v podobě videoklipu k písničce "Don't Call My Name" servíruje zpěvák na svém YouTube.com.


Tip týdne

Simona Molinari - Dr. Jekyll Mr. Hyde (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / swing / bossa nova

Simona Molinari - Dr. Jekyll Mr. Hyde
Dalším umělcem z Apeninského poloostrova, kterého vám tento týden představíme je Simona Molinari. Tato čerstvě třicetiletá zpěvačka kombinující jazz, swing, bossa novu a pop na sebe upozornila již před čtyřmi roky na festivalu v Sanremu. Od té doby sbírá hudební ceny, její sláva stoupá a již přesáhla hranice rodné Itálie. Její nová deska dostala název "Dr. Jekyll Mr. Hyde" a Simona Molinari na ní představí celkem jedenáct skladeb, včetně pěti duetů. Tři z nich jsou s Peterem Cincottim a po jednom s Gilberto Gilem a Lelio Luttazzim. Prvním singlem je písnička "La Felicita", kterou se zpěvačkou zpívá první ze zmiňovaných pánů. Videoklip k této písni najdete na YouTube.com.


Patricia Barber - Smash (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Patricia Barber - Smash
Americká jazzová zpěvačka, pianistka a skladatelka Patricia Barber se uchýlila k poměrně neobvyklému kroku. Po deseti letech opustila legendární vydavatelství Blue Note a svoji novinku "Smash" vydává na labelu Concord. S novou kapelou a dvanácti novými kompozicemi nicméně pokračuje tam, kde u Blue Note skončila, tedy v jazzovém písničkářství, které se místy inspiruje v popu a rocku. Audiofily by k tomu navíc zajímat, že Patricia Barber se po nějakém čase opět dala dohromady se zvukovým inženýrem oceněným devíti Grammy Jimem Andersonem. Jak jejich spolupráce dopadla, můžete poslouchat prostřednictvím ukázek na webu zpěvačky.


Saxon - Sacrifice (EMI) + vinyl, deluxe
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Saxon - Sacrifice
Z britských Saxon by si mnohé kapely měly vzít příklad. Fungují nepřetržitě (!!!) od roku 1976 a své fanoušky zásobují novou hudební várkou nanejvýše každé tři roky. Letošní novinka "Sacrifice" je jejich v pořadí dvacátým dílem a včetně bonusového kousku pro iTunes čítá jedenáct skladeb. A abychom nezapomněli, nahrávka vychází také v luxusní edici a na vinylu. S frontmanem Biffem Byfordem na desce spolupracoval Andy Sneap, jehož odborný dohled si v posledních letech vyžádaly i další kapely jako Testament, Accept nebo Arch Enemy. Jak mu to šlo právě s panem Sneapem, budete moci posoudit brzy i sami: 10. června vystoupí v brněnské Flédě.


November 2nd - Midnight Desert (10th Anniversary Edition) (Novemberology Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

November 2nd - Midnight Desert (10th Anniversary Edition)
Možná se to nezdá, ale od vydání debutu "Midnight Desert" November 2nd už uplynulo celé desetiletí. Hranická kapela díky němu posbírala řadu cen i nominace na cenu Anděl a nyní se po vzoru zahraničních kapel rozhodla vydat výroční limitovanou reedici obohacenou o jeden disk. Kromě původního CD, vlastnoručně podepsaného od zpěvačky Saši Langošové, obsahuje i bonusové EP. Na něm jsou kromě první české skladby v historii kapely také třeba dvě verze písniček z debutu, jež ještě před podpisem smlouvy s EMI natočil s November 2nd producent Dušan Neuwerth a vše uzavírá svérázná coververze "All I Wanna Do" od Sheryl Crow, kterou si Saša Langošová naživo zazpívala s kapelou Sto zvířat. Toto EP bude k sehnání i samostatně a lehce pod jeho sukně nahlíží trailer na YouTube.com


V krátkosti: Stromboli na dvou LP a CD

  • Po loňské dvoudiskové reedici debutového dvojalba kapely Stromboli uvádí vydavatelství Supraphon stejnojmennou nahrávku do obchodů také na LP. Velkou zásluhu na vydání zvukově vylepšeného 2LP má nadace OSA, která také posluchačům přibližuje slavnou českou kapelu v jejích počátcích naživo i ve studiu. Na stejný den totiž vydavatelství připravilo i vydání reedice posledního CD kapely s názvem "Shutdown". Že se jedná o kvalitní a originální muziku, není třeba dodávat. Stačí si poslechnout ukázku na stránkách YouTube.com.


Dále vychází:

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead (reedice) (EMI)
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Madonna (reedice) (EMI)
Annalisa - Non So Ballare (Supraphon/Warner Music)
Bolt Thrower - Realm Of Chaos (reedice) (Mystic Production)
Darkthrone - The Underground Resistance (Mystic Production)
Diamond Dawn - Overdrive (Mystic Production)
Eagles - Farewell I Tour: Live From Melbourne (BluRay) (Supraphon/Warner Music)
Free Fall - Power & Volume (Mystic Production)
Great White - 30 Years - Live From The Sunset Strip (Mystic Production)
Helker - Somewhere In The Circle (Mystic Production)
Iron Maiden - Sevent Son Of A Seven/Ltd (vinyl) (EMI)
Iron Maiden - Somewhere In Time /Limited (vinyl) (EMI)
Jean Fournet - Jean Fournet v Praze (Supraphon)
Jean Fournet - Jean Fournet v Praze (mp3/flac) (Supraphon)
Malnatt - Principia Discordia (Mystic Production)
Player - Too Many Reasons (Mystic Production)
Psychopunch - Smakk Valley (Mystic Production)
Republic - Klasszikusok (EMI)
Rhyme - The Seed And Sewage (Mystic Production)
S + H Hurvínkova černá hodinka, Na černé hodince u Spejblů - (mp3/flac) (Supraphon)
Steve Hackett - Darktown (EMI)
Steve Hackett - Feedback 86 (EMI)
Steve Hackett - Genesis Revisited I (EMI)
Steve Hackett - Guitar Noir (EMI)
Steve Hackett - Till We Have Faces (EMI)
Steve Hackett - To Watch The Storms (EMI)
Steve Hackett - Wild Orchids (EMI)
Taylor Swift - Red (DVD - Karaoke Edition) (Universal)
Viktor Kalabis - Symfonie a koncerty (Supraphon)
Viktor Kalabis - Symfonie a koncerty (mp3/flac) (Supraphon)
Voodoo Circle - More Than One Way Home (Mystic Production)
W.E.T. - Rise Up (Mystic Production)

NÁZORY
  • Johnny Marr (Marie, 25.02.2013 18:39) Reagovat

    A co Johnny Marr? Ten není velká hvězda? Jeho album vyšlo dnes...

    • Re: Johnny Marr (Jakub Malar, 25.02.2013 21:02) Reagovat

      Hvězda sice je, ale desku u nás nevydává.. alespoň zatím ne

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Rozhovory: November 2nd - Takový úspěch jsme nečekali ani v těch nejoptimističtějších snech (05.02.2024 17:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu