shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 17.02.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Úvod druhé poloviny února budou oslavovat především fanoušci alternativních odnoží některých žánrů. Největší hvězdou bude Nick Cave se svými Bad Seeds a v závěsu s The Courteeners nebo brněnským Tafrobem. Představíme i živou podobu "Orchestrionu" Pata Methenyho, vítěze American Idolu Phillipa Phillipse a tipem týdne jsou Frightened Rabbit.

Pokud se v pondělí 18. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nick Cave And The Bad Seeds - Push The Sky Away (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Nick Cave And The Bad Seeds - Push The Sky Away
Nick Cave se po albu Grindermana opět vrátil ke svým Bad Seeds a po pěti letech od "Dig, Lazarus, Dig!!!" vydávají společně desku "Push The Sky Away". Její nahrávání probíhalo ve francouzském studiu Le Fabrique ve městečku Saint-Rémy-de-Provence pod dohledem producenta Nicka Lunaye, který s Nickem Cavem a jeho projekty spolupracuje již deset let od alba "Nocturama". Poprvé na něm ale neuslyšíte kytaru Micka Harveyho, který kapelu opustil v roce 2009. Sám Cave o desce říká: "Pokud bych měl 'Push The Sky Away' přirovnat k dítěti, pak je na půl duch a na půl dítě v inkubátoru a Warrenovy smyčky jsou drobounce třesoucí se tlukot srdce". Inspiraci pro námět písní pak vybíral z kuriozit na Googlu a exotických záznamů na Wikipedii. Z alba jsou venku už první dva singly - "Jubilee Street" a "We No Who U R" - a pokud se vám líbí, jistě budete koukat deluxe edici, kterou Cave obohatil o DVD se dvěma skladbami navíc. Pro náročné posluchače bude samozřejmě k dispozici i vinylová verze, nicméně pokud zabrousíte na web Nicka Cavea, najdete tam i Super Deluxe Box Set včetně jeho bohatého složení.


The Courteeners - Anna (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

The Courteeners - Anna
Po obrovském úspěchu debutové desky "St. Jude" a následné "Falcon" pokouší indie rockeři The Courteeners štěstí s dalším ženským jménem. Svou třetí desku pokřtili jako "Annu" a do kolébky jí dali jedenáct kousků a ukázky v podobě preview na webu NME. Zpěvák a kytarista kapely Liam Fray k nim dodává, že se v nich ubírají novým hudebním směrem: "'Anna' je novou kapitolou v historii Courteeners. Naše hudba se stejně jako naše myšlení vyvinula. Vracíme se a máte se na co těšit!"


Tip týdne

Frightened Rabbit - Pedestrian Verse (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk / indie rock

Frightened Rabbit - Pedestrian Verse
Je to zhruba půl roku, co jsme vám v Nových deskách představovali EP skotských indie rockerů Frightened Rabbit "State Hospital". To byla ovšem pouze předzvěst plnohodnotné nahrávky, která vychází právě nyní pod názvem "Pedestrian Verse". Kapela zcela logicky při jeho nahrávání pokračovala ve spolupráci s producentem Leo Abrahamsem, který se podílel na nahrávkách Davida Byrne, Briana Ena, či Paola Nutiniho, a výsledkem je nahrávka, která je dle slov skupiny naprosto odlišná od toho, co dříve natočila. Jejich hudba už není tak nabroušená, ale spíše by se vám měla zavrtat do hlavy. Nevím, jak vám, ale v případě hudebních kritiků se to Frightened Rabbit povedlo skoro dokonale. Dvanáct písniček sbírá vynikající ohlasy a na serveru metacritics.com získalo téměř osmdesáti procentní hodnocení. První tři ochutnávky servíruje formace prostřednictvím svého soundcloud.com a pokud by se vám líbily, můžete rovnou vyhledat deluxe edici s trojicí písniček navíc.


Pat Metheny - The Orchestrion Project (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Pat Metheny - The Orchestrion Project
Čerstvý držitel dvacáté Grammy Pat Metheny rozhodně nepolevuje z neskutečného pracovního nasazení a předkládá fanouškům jazzu nové album s názvem "The Orchestrion Project". Jak už název napovídá, vychází z desky "Orchestrion" z roku 2010. Na dvojalbu svým příznivcům nabídne koncertní záznam z turné, které obsahovalo více jak sto zastávek. Metheny záznam pořídil v Brooklynu v New Yorku na konci roku 2010 a obsahuje skladby ze zmíněného alba a navíc dalších osm kompozic upravených právě pro jeho orchestrion. Ukázky všech skladeb jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com.


Phillip Phillips - The World From The Side Of The Moon (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock

Phillip Phillips - The World From The Side Of The Moon
Pokud jste sledovali jedenáctý American Idol, znáte Phillipa Phillipse více než dobře, a pokud ne, asi vám nic neřekne. Pro vás, kteří patří do druhé skupiny, prozradíme, že v květnu minulého roku se tento zpěvák stal jedenáctým vítězem zmíněné soutěže. Rodák z Georgie okamžitě po vítězství v soutěži vydal i svůj debutový singl “Home“ a během prvního týdne si skladbu koupilo bezmála dvě stě osmdesát tisíc lidí, což je mezi debutovými singly American Idol doposud nejlepší výsledek. Nyní už se blíží k hranici čtyř miliónů kusů a není divu, že se jeho popularita pomalu přesouvá i do Evropy. Předznamenává tak album "The World From The Side Of The Moon", které si sám z větší části napsal i nahrál, tedy alespoň co se týče kytarových partů. Vydal se s ním na pomezí folku, rocku a popu a hlavním partnerem při nahrávání mu byl Gregg Wattenberg, který produkoval desky Chantal Kreviazuk nebo Train. Že může být kvalita lidí z American Idol velmi rozlišná, zjistíte z několika videí na jeho VEVO.


Tafrob - Krásný ztráty (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Tafrob - Krásný ztráty
Do začátku jara sice ještě nějaký ten pátek zbývá, ale hudební scéna - a i ta česká - se začíná probouzet už teď. Důkazem toho je dlouho očekávaná novinka "Krásný ztráty", za kterou stojí rapper Tafrob. Na desku už upozornil třemi singly - jmenovitě "Krásný ztráty", "Je třeba zabít Tafroba" a "Letíme pryč". K posledním dvěma kouskům vznikl i videoklip. CDčko je až po vrch napěchované pestrou škálou hostů. Nechybí Jay Diesel, Morelo, Katr nebo Rest, Idea, Delik, Radikal, Nironic a taky MC Kitty Kat ze sousedního Německa společně s dalšími. Výsledek můžete ohodnotit už teď na YouTube.com kanálu interpreta .


Emeli Sandé - Live At The Royal Albert Hall (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Emeli Sandé - Live At The Royal Albert Hall
Britská popová zpěvačka Emeli Sandé se minulý rok stala jednou z nejúspěšnějších debutantek britské hudební historie. Své prvotiny "Our Version Of Events" prodala více jak milion kusů a díky tomuto úspěchu byla nejen hlavní hvězdou obou ceremoniálů londýnských olympijských her, ale především zazářila na svém turné, které trvá už více jak dva roky. V rámci něho se v prosinci zastavila i ve slavné Royal Albert Hall, kde ji podpořil třeba i Professor Green nebo Labrinth. Pod jednoduchým názvem "Live At The Royal Albert Hall" nám právě z tohoto koncertu servíruje záznam a to hned ve dvou podobách v rámci jednoho titulu. Video podobu, kterou má na svědomí režisér "Live 2012" Coldplay Paul Dugdale, Sandé doplní ještě zvukovým sestřihem na CD. Ovšem pod pokličku DVD můžete nahlédnout již nyní prostřednictvím webu zpěvačky.


Daniel Hope - Spheres (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Daniel Hope - Spheres
Daniel Hope, britský houslista trvale žijící ve Vídni, si pro fanoušky vážné hudby připravil nové album "Spheres". Nahrával jej s berlínským Kammerorchester a jako jeho náplň vybral skladby převážně dosud žijících autorů mezi nimiž najdeme jména jako Ludovico Einaudi, Philip Glaas, Michael Nyman, Karl Jerkins, Arvo Pärt, nebo teprve třicetiletý Alex Baranowski. Tyto moderní autory ale doplní například Johann Sebastian Bach nebo Johann Paul von Westhoff. Více informací včetně několika ukázek najdete na speciálních stránkách tohoto titulu.


Fru Fru - Freak Show (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock

Fru Fru - Freak Show
Třebíčská kapela Fru Fru se odmlčela na poměrně dlouhou dobu. Jejich poslední album "Až přiletí tučňák" vyšlo už před čtyřmi roky, ale nyní je čekání u konce. Novinka dostala název "Freak Show" a má být nejpřístupnějším albem této rockové čtveřice s originální hudební produkcí a texty prostupující napříč všemi žánry. Kapela jej připravovala více než rok spolu s producentem Milanem Cimfem, který album nahrával, a poté smíchal ve studiu Sono. Mezi hosty najdeme saxofonistu Marcela Bártu, Jana Coufala na hammondky a Lenku Dusilovou, která tak oplácí vokální účast Václava Bartoše na albu "Baromantika". Ukázky deseti skladeb, které se na desku vlezly, najdete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Death Wolf - II: Black Armoured Death (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: black punk rock / heavy metal

Death Wolf - II: Black Armoured Death
Potrpíte si na něco opravdu tvrdého? Tak to by vám deska black metalové formace Death Wolf rozhodně neměla uniknout. Nahrávka dostala do kolébky název "II:Black Armoured Death" a je jasné, že muzikanti vkládají do svého druhého počinu velké naděje. Nejen, že fanouškům nabídnou osvědčenou výbušnou směs black punk rocku, ale přidali do ní také něco málo z metalu, takže jistě potěší široké spektrum fanoušků. Přesvědčte se ostatně sami: Sdílejte jejich profil na facebook.com a poslechněte si jeden z nových kousků "Noche de Brujas".


Baustelle - Fantasma (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop

Baustelle - Fantasma
Hudební vydavatelství EMI tento týden vydává spousty italské muziky. Z ní jsme pro vás vybrali indie popové trio Baustelle a především jejich šesté album "Fantasma". Kapela tuto desku pojala jako koncepční s celkem devatenácti skladbami, z nichž šest je instrumentálních. Podstatnou část formace natočila v polské Vratislavy s místním FilmHarmony Orchestra a zbytek doma v Itálii, takže uslyšíte i varhany Kostela nejsvětějšího srdce Páně v Montepulcianu. Hlavním tématem je čas a těmi dalšími pak láska, absence, smrt a spiritualita. Hudebně se Baustelle inspirovali například u Ennia Morriconeho, pak v klasické hudbě autorů jako byli Igor Stravinský, Gustav Mahler, György Ligeti, Richard Wagner nebo i v barokní hudbě. Co si pod tím vším představit, zjistíte prostřednictvím videoklipu na jejich YouTube.com.


Dále vychází:

Andrea Nardinocchi - Nardinocchi (EMI)
Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Helker - Somewhere In The Circle (Mystic Production)
Irene Ghiotto - Irene Ghiotto (EMI)
Jiří Zmožek - 70 (Popron Music)
Jonas Kaufmann - Kaufmann/Wagner (Universal)
Max Gazzc - Sotto Casa (EMI)
Misfits - Dead Alive ! (Mystic Production)
Neal Morse - Live Momentum (EMI)
Terror - Live By The Code (EMI)
Tiziano Ferro - L'Amore C Una Cosa Swing (EMI)
Totální nasazení - Oceloví Ptáci (Popron Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
- Audio: Nick Cave se podělil o zádumčivou coververzi písně "La Vie En Rose" od Édith Piaf (03.03.2024 17:49)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu