HyunA, oddaná zpěvačka-tanečnice z "Gangnam Style", chystá americký debut

07.02.2013 08:17 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

HyunA
© fanpop.com
Jméno Kim Hyun-a vám zřejmě příliš neřekne, je ale velká možnost, že už jste jeho nositelku mnohokrát viděli. Ve videoklipu k loňskému překvapivému hitu rappera Psye "Gangnam Style", nejsledovanějšímu vizuálu všech dob, totiž HyunA představovala hlavní ženskou roli doprovodné tanečnice. Ba co více, Psy dal zpěvačce možnost nazpívat spolu s ním druhou verzi písničky, která má doteď na portálu YouTube.com 269 miliónů zhlédnutí (viz pod článkem).

Tato skutečnost udělala z interpretky během několika málo týdnů jednu z nejviditelnějších zpěvaček z Koreje. Nečekanou slávu se proto bude HyunA snažit zužitkovat v podobě sólové kariéry. Členka skupiny 4minute má se samostatnou dráhou již zkušenosti ve své domovině, teď ale zkusí své štěstí i na nelítostném americkém trhu.

"Zatím nemohu mluvit o konkrétních plánech, ale je pravda, že už s týmem o této možnosti intenzivně diskutujeme. Vše se děje díky Psyovi, měla jsem díky němu opravdu štěstí. Myslím, že se o mě lidi teď hodně zajímají, protože jsem jeho zásluhou byla hodně na očích," shrnula mladá Korejka své pocity ohledně zahraničního debutu. Získaná popularita má však i své stinné stránky, jak vzápětí dodala: "Kdykoliv o mně někdo řekne, že se honím za pozorností, tak to bolí. Často kvůli této frustraci v soukromí pláču. Snažím se ale všechno negativní využít ve svůj prospěch a snažím se tím méně trápit."

V roce 2013 by se tak HyunA mohla stát první korejskou zpěvačkou, které se podaří uspět v zahraničí. Její kolegyně BoA se o totéž pokusila v roce 2009, ovšem neúspěšně. Psy ale otevřel asijským umělcům dveře do celého světa a jen čas ukáže, zda to byla jednorázová náhoda, či zda stojíme na prahu nové éry popu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY