shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 27.01.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden zavládne rock a metal. Fanoušci tvrdší muziky se mohou těšit na Hatebreed, Jorn, Stevea Lukathera, Circle II Circle, Biffy Clyro a vratí se i Chrome Molly. Dočkají se i fanoušci jmen jako jsou Andrea Bocelli, Blue nebo Ben Harper. Tipem týdne jsou jazzrockoví Rock Candy Funk Party.

Pokud se v pondělí 28. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Andrea Bocelli - Passione (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: opera / vážná hudba

Andrea Bocelli - Passione
Italský tenorista Andrea Bocelli nachystal pro své příznivce nové studiové album s názvem "Passione". Nový materiál potěší nejen milovníky italštiny, ale například i francouzštiny či španělštiny. Na albu, které je již čtrnáctým v jeho diskografii, totiž zpívá hned v šesti jazycích. Kromě již zmiňovaných použije například i v portugalštinu a neapolštinu. Celé toto dílo zastřešuje třiašedesátičlenný orchestr, který si tenor na natáčení pozval. Album slibuje ale i několik hostů. Kromě virtuálního duetu s Edith Piaf "La Vie En Rose" jde například o společnou píseň s Jennifer Lopez nebo Nelly Furtado. Asi největším překvapením však bude nová interpretace písně "Love Me Tender" z repertoáru Elvise Presleyho. Dohromady se můžeme těšit na čtrnáct písní, za jejichž produkcí stojí David Foster známý ze spolupráce s Michaelem Bublé nebo Rodem Stewartem. V případě, že seženete deluxe edici, dostanete navíc čtyři další songy a i další dva hosty - německou zpěvačku Helene Fischer a trumpetistu Chrise Bottiho. Obsáhlé vyprávění o albu, včetně ukázek z něj, uvidíte v sérii videí na Bocelliho YouTube.com.


Chrome Molly - Gunpowder Diplomacy (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / rock

Chrome Molly - Gunpowder Diplomacy
První z velkých comebacků je tady! Potěší nejvíce rockery, protože slavnostní návrat připravila formace Chrome Molly. Tato britská ikona vydala poslední CD "Slaphead" v roce 1990 a před necelými třemi lety ohlásila návrat na hudební scénu. Novinka "Gunpowder Diplomacy" je tedy jejich první deskou po dvaadvaceti letech a kromě comebacků s ní oslaví také třicetileté výročí od vydání svého debutu. Nahrávka obsahuje jedenáct nových kousků, na kterých se podíleli původní členové kapely - zpěvák Steve Hawkins, kytarista John Antcliffe, basák Nic Wastell a nový (od roku 1990) člen formace bubeník Greg Ellis. A jak to kapele jde, ohodnoťte sami po poslechnutí a zhlédnutí klipu k úvodní skladbě alba "Corporation Fear" na oficiálním webu Chrome Molly.


Ben Harper/ Charlie Musselwhite - Get Up! (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues / gospel / roots rock

Ben Harper/ Charlie Musselwhite - Get Up!
Dvojnásobný držitel Grammy, Ben Harper se dal dohromady s Charliem Musselwhitem. Tento bluesový hráč na foukací harmoniku je virtuosem svého nástroje. Má na svém kontě dvacet alb, na nichž spolupracoval například s Buddy Guyem, či Muddy Wattersem. Jeho umění naopak uslyšíte na deskách Toma Waitse nebo třeba v "Suicide Blonde" INXS a v neposlední řadě je členem Bluesové síně slávy a držitel šesti Grammy. Společné dílo, nahrané v Los Angeles, dostalo název "Get Up!" a produkoval jej sám Harper. "Get Up!" je jeho dvanácté studiové album a první nová nahrávka od alba z roku 2011 "Give Till It's Gone". Společně s Charliem Musselwhitem na ní míchá blues, gospel, roots rock i r'n'b. Prvním singlem je skladba "I Don't Believe A Word You Say". Videoklip k němu, trailer a dvě další ukázky najdete ve video sekci jeho webu.


Circle II Circle - Seasons Will Fall (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal / power metal

Circle II Circle - Seasons Will Fall
Circle II Circle, kteří fungují na hudební scéně od roku od roku 2001 a ze kterými stojí bývalý frontman Savatage Zak Stevens, potěší své příznivce novou, v pořadí již šestou studiovkou "Seasons Will Fall". V případě nástupce tři roky starého počinu "Consequence Of Power" sehráli Savatage co do vlivu z pohledu frontmana snad největší roli. Zak Stevens k desce prozradil: "Cítíme, že se ubíráme tím správným směrem. Desku podpoříme na celosvětovém turné a díky našemu vydavateli to bude vše 'velké'. Jsem si jistý, že s touto deskou se zapíšeme do rockové historie!" Připravit se na tuto energickou smršť můžete díky ukázce na webu YouTube.com, kde najdete také další promo materiály.


Biffy Clyro - Opposites (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Biffy Clyro - Opposites
Skotská rocková parta Biffy Clyro už poměrně dlouho slibovala následovníka úspěšného počinu "Only Revolutions". První zkazky o novém materiálu se objevily už na jaře roku 2010 a další zprávy jsme se dozvídali s železnou pravidelností i v následujících měsících. Kapela měla připraveno čtyřicet pět songů, a dokonce plánovala dva oddělené tituly. Nakonec je z toho první dvoj-CD kapely s názvem "Opposites", kam formace zařadila celkem dvacet písniček. Na nich po čase opět pracoval producent Garth "GGGarth" Richardson. Jeho práci jsme už vedle Biffy Clyro mohli slyšet u Rise Against, nebo Red Hot Chili Peppers. Ve dvou písničkách si navíc zahostoval i Ben Bridwell, zpěvák Band Of Horses. Prvním singlem se stala skladba "Black Chandelier", kterou společně s říznou "Stingin' Belle" uvidíte na na YouTube.com kanálu formace.


Hatebreed - Divinity Of Purpose (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metalcore

Hatebreed - Divinity Of Purpose
Kromě fanoušků hard rocku si na své přijdou i milovníci metalcore. Hatebreed, pětičlenná parta z Bridgeportu, se po čtyřleté odmlce hlásí o slovo s novým počinem. Na pultech se objeví jejich šestá plnohodnotná studiovka "The Divinity Of Purpose". Američané si k produkci pozvali ještě svého krajana Chrise Harrise, lépe známého pod přezdívkou Zeuss, a také Joshe Wilbura. Co od desky nacpané dvanáctkou songů můžete čekat? "All pit, no sh*t!", slibuje zpěvák Jamey Jasta. Že to myslí smrtelně vážně, se můžete sami přesvědčit na stránkách kapely, kde na vás hned v úvodu vykoukne přehrávač s náslechem celé desky.


Blue - Roulette (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Blue - Roulette
Angličtí Blue jsou dalším boybandem, který se bude snažit po vzoru Take That navázat na svoji někdejší slávu. Poslední jejich album neslo jméno "Guilty" a vyšlo v roce 2003. Dva roky poté se skupina rozdělila a sešla se opět v roce 2009, kdy vystoupila na několika koncertech. Definitivní návrat přišel až předloni, kdy Blue nepříliš slavně reprezentovali Británii v Eurovizi skladbou "I Can". Přesto je to neodradilo, a nyní jsou zpět s celým albem "Roullette", na kterém spolupracovali s řadou zajímavých hudebníků. Na produkci (a částečně i na skládání písniček) se podíleli Ne-Yo, RedOne a také The Smeezingtons, jejichž členem je Bruno Mars. Dohromady Blue pro "Roullette" vybrali třináct písniček, včetně již zmíněné "I Can" a prvního singlu "Hurt Lovers", který jsme vám představili před časem


Tip týdne

Rock Candy Funk Party - We Want Groove (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / funk / rock'n'roll

Rock Candy Funk Party - We Want Groove
Deska "We Want Groove" od Rock Candy Funk Party by nemusela být ničím výjimečná a mohla by zapadnout do šedi dalších rockových cédéček, kterých se v obchodech válí stovky. To by se ale nesměla pyšnit jmény jako Joe Bonamassa, Tal Bergman, Mike Mrritt, Ron DeJesus a Renato Neto. A je to právě Joe Bonamassa, který desce propůjčuje jedinečný feeling, unikátní zvuk a hravou směs jazzu a funku ze sedmdesátých a osmdesátých let. Nahrávka čítá osm originálních kousků a jednu předělávku. No, a protože za ní stojí jen samá zvučná jména, je prvotina Rock Candy Funk Party opatřena také diskem DVD, na kterém najdete záznam z příprav alba, záběry ze studia a společně s videoklipem k ochutnávkové "Octopus-e". Příslušný videoklip si můžete prohlédnut na YouTube.com kanálu formace.


Steve Lukather - Transition (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Steve Lukather - Transition
Americký zpěvák a kytarista Steve Lukather se letos připomene již sedmou studiovou deskou "Transition". "Je to pro mě důležitý krok v mé kariéře," prozradil před časem sám autor. "Když vznikaly tyto nové kousky, myslel jsem na všechny zásadní události mého života. Na všechny lidi, které jsem ztratil, všechny zkušenosti, které jsem získal, a jak to všechno utváří osobnost každého z nás." Aby hudebník vyjádřil své pocity co nejlépe, dal si na všem záležet: Kytaru vypiloval k dokonalosti a tvrdě zapracoval i na svém vokálu. "Chci prostě tvořit hudbu, která bude mít nějakou hodnotu!" dodává Steve s odkazem na oficiální trailer k albu na YouTube.com.


Jorn - Symphonic (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Jorn - Symphonic
Oblíbený norský zpěvák Jorn Lande se před časem pustil do klasického projektu (doslova). Ze svého arzenálu vybral ty nejlepší kousky a dal jim symfonickou podobu. Nyní je svým fanouškům prezentuje na desce "Symphonic". Při výběru se Jorn Lande řídil následujícím krédem: Hlavně ne ty nejznámější! "Nechtěl jsem vybrat ty skladby, které se zdají být 'jasnou volbou', protože jsem z toho nechtěl udělat výběr toho nejlepšího," uvádí zpěvák, kterého zasvěcení znají také jako frontmana Masterplan. "Proto jsem vybral takové písně, které nejsou až tak typické, ale jsou natolik výjimečné, aby se na ně jen tak nezapomnělo." Jestli se vám dostanou pod kůži, otestujte už teď poslechem několika ukázek na Blabbermouth.net


Fleetwood Mac - Rumours (Deluxe Edition) (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Fleetwood Mac - Rumours
Je to už pětatřicet let, co skupina Fleetwood Mac vydala své album "Rumours". Tato nahrávka je považována nejen za nejlepší album skupiny, ale především za jedno z nejlepších alb sedmdesátých let vůbec. Prodalo se ho více jak čtyřicet miliónů a vysloužilo si i Grammy v kategorii Album roku. Není tedy divu, že skupina letos nabízí výroční edici, která bude k dispozici hned v několika verzích. První třídisková nabídne původní album obohacené o b-stranu "Silver Springs", živou nahrávku skupiny z turné z roku 1977 a doposud nevydané skladby pořízené při nahrávání desky. Největší fanoušci ovšem sáhnou po rozšířeném box-setu, který bude obsahovat čtveřici CD, jedno DVD a samozřejmě i verzi na vinylu. Konkrétní složení hledejte na webu Fleetwood Mac.


Dále vychází:

Alpha Tiger - Beneath The Surface (EMI)
Alpha Tiger - Beneath The Surface (vinyl) (EMI)
Benny Goodman - Classic Albums (EMI)
Blind Guardian - Magic Box/Ltd (EMI)
Bornholm - Inexorable Defiance (Mystic Production)
Britten - Sinfonia Da Requiem,Young Person (EMI)
Buzzcocks - A Different Kind Of Tension (EMI)
Buzzcocks - Another Music In A Different (EMI)
Buzzcocks - Love Bites (EMI)
Capture The Crown - Til Death (Mystic Production)
Max Emanuel Cenčić - Venezia (EMI)
Ceremonial Oath - Book Of Truth (EMI)
Ceremonial Oath - Book Of Truth (vinyl) (EMI)
Charlie Parker - Classic Albums (EMI)
Chet Baker - Classic Albums (EMI)
Christopher Warren-Green - Minimalist (EMI)
Crashdiet - The Savage Playground (Mystic Production)
Dante - November Red (Mystic Production)
Dexter Gordon - Classic Albums (EMI)
Dudamel/Los Angeles Philharmony - Symphony 9 (Universal)
Envinya - Inner Silence (Mystic Production)
Fischer-Dieskau Dietrich - Grose Szenen (EMI)
Giant X - I (Mystic Production)
Giuliani - Guitar Concertos No.1&3 (EMI)
Hanging Garden - At Every Door (Mystic Production)
Hatriot - Heroes Of Origin (Mystic Production)
Herbie Hancock - Classic Albums (EMI)
Horace Silver - Classic Albums (EMI)
Led Zeppelin - Celebration Day (Vinyl - 3LP) (Supraphon/Warner Music)
Life Divided - The Great Escape (Mystic Production)
Lou Rawls - Classic Albums (EMI)
Miles Davis - Classic Albums (EMI)
Moaning - Blood From Stone (EMI)
Modestep - Evolution Theory (Universal)
Mozart - Requiem, Ave Verum Corpus (EMI)
Necrowretch - Putrid Death Sorcery (EMI)
Necrowretch - Putrid Death Sorcery (vinyl) (EMI)
Nightfall - Cassiopeia (Mystic Production)
Purcell - Music For Pleasure & Devotion (EMI)
Resistance - Rise From Treason (EP) (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 146 (Universal)
Sadek - Les Fronticres Du Reel (EMI)
Snakecharmer - Snakecharmer (Mystic Production)
Sonny Rollins - Classic Albums (EMI)
Sons Of Aeon - Sons Of Aeon (Mystic Production)
Stratovarius - Unbreakable (EP) (Mystic Production)
Tainted Nation - F.E.A.R (Mystic Production)
Thielemann/Staatskapel - Happy New Year 2013 (BluRay) (Universal)
Yehudi Menuhin - A Portrait (EMI)

NÁZORY
  • Tegan and Sara (Pája, 27.01.2013 10:41) Reagovat

    Ani zmínka o kanadských dvojčatech? Škoda, jejich 7. studiové album vychází 29. ledna...

    • Re: Tegan and Sara (Tomáš Parkan - autor, 27.01.2013 18:08) Reagovat

      Dobrý den, 29. ledna vychází album "Heartthrob" pouze v Severní Americe. V Evropě by mělo vyjít až o čtrnáct dní později. Musíte tedy ještě chvíli vydržet.

  • Kdo to psal? (Jindřich Kunc, 27.01.2013 16:53) Reagovat

    Nu, stejně je ten přehled nějaký celý zpackaný. Ta dezinformace o DELUXE edici alba Passione Andrey Bocelliho, to vskutku nevím, odkud autoři čerpali, protože 1. Helene Fischer není operní zpěvačka a nikdy jí nebyla a 2. na DELUXE edici vůbec nezpívá.

    • Re: Kdo to psal? (Tomáš Parkan - autor, 27.01.2013 18:05) Reagovat

      Psal jsem to já a nevím, co myslíte tím celým zpackaným přehledem.
      Nicméně, máte pravdu, že Helene Fischer není operní zpěvačka. Nevím proč jsem si ji do tohoto ranku zařadil a za tuto chybu, kterou již opravil, se i omlouvám.
      Nicméně na deluxe edici podle podkladů, co jsem měl k dispozici, opravdu zpívá, a sice v poslední písničce "When I Fall In Love".

      • Re: Kdo to psal? (Jindřich Kunc, 28.01.2013 09:35) Reagovat

        Pane Parkane, ať jsem svůj koupený výlisek DELUXE edice poslouchal, jak jsem chtěl, tak Helene Fischer v poslední skladbě ani v žádné jiné nezpívá. Na normální edici ano, ale na DELUXE ne. To Vám dali špatné podklady. Na DELUXE edici v poslední skladbě zpívá jen Andrea Bocelli a jako host je v ní pouze Chris Botti. Za ten ostrý výpad v podobě "zpackaného přehledu" se omlouvám. A díky mnohokrát za reakci.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu