Stone Sour se dvěma členy Slipknot rozburácí Lucerna Music Bar

21.01.2013 10:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Stone Sour - House Of Gold And Bones Part 1
© facebook interpreta
Stone Sour, americká rocková kapela, jejímiž členy jsou také Corey Taylor a James Root ze Slipknot, na své čtvrté desce, která se jmenuje "House Of Gold & Bones - Parts 1 & 2", na jistotu nehraje. Nahrávka obsahuje třiadvacet skladeb a poutavý příběh. "Part 1" - prvních jedenáct písniček - vyšel v říjnu roku 2012 a "Part 2", který příběh dokončí, vyjde letos.

Písničky navodí atmosféru a rozjedou příběh, ale "House Of Gold & Bones" je multimediální zážitek. Videoklipy, prezentace online, obal alba, koncert a dokonce kreslený příběh - tohle všechno celý příběh pořádně rozšíří a znásobí jeho účinek. Lehká věc to není, ale Stone Sour mají rádi výzvy.

 Tahle hardrocková parta z Iowy ověnčená zlatými deskami prodala po celém světě přes čtyři milióny desek svých donedávna tří alb. Jejich debut s názvem "Stone Sour" a druhé album "Come What(ever) May" jen o fous na zlato nedosáhly, ale třetí deska z roku 2010 "Audio Secrecy" debutovala na šestém místě v Billboard Top 200. Mají v zásobě hity jako "Through Glass," "Say You'll Haunt Me" a "Bother" a získali tři nominace Grammy. S takovými úspěchy by tahle kapela ve složení Corey Taylor (zpěv), James Root (kytara), Josh Rand (kytara) a Roy Mayorga (bicí) mohla usnout na vavřínech, ale u jejich nového projektu pořádně kopli do vrtule.

"Pro nás tohle bylo něco víc, než jen několik písniček," říká Rand. "Chtěli jsme udělat něco fakt speciálního a všechno začalo, když nám Corey řekl o celé koncepci. Byla to taková mise a muzika naprosto souzní s příběhem. Hodně jsme do toho každý z nás dal!" 

Album se začalo rodit na v Iowě ve studiu Soundfarm Studios s producentem Davidem Bottrillem (Tool, Muse, Staind) začátkem roku 2012. Když se Taylor a Root vrátili ze šňůry se Slipknot, Taylor se zavřel doma a přišel s patnácti demonahrávkami a příběhem. Muzikanti udělali kostry písniček a nahrávání mohlo začít. S Bottrillem vytvořili další skladby a během tří měsíců byla většina skladeb hotových. 

Rand říká: "Chtěli jsme živý a přirozený zvuk."



 Na albu se také objeví legendární basák Skid Row Rachel Bolan, kterého ihned zaujala jejich vize.
 
Taylor vysvětluje: "Jsem fanouškem Skid Row od mládí. Byla to jedna z mých prvních oblíbených kapel. Potkali jsme se s Rachelem na posledním turné Stone Sour." Celá pouť začíná dvojitými salvami "Gone Sovereign" , která zní jako gutter punk s atmosférou oldschoolového thrashe, a prvním singlem "Absolute Zero", která je podle kapely hymnou antihrdinů. 

"Tohle není další level," popisuje album Taylor. "Je to jiný level. Nahlížíme na všechno trojrozměrně. 'House Of Gold & Bones' je připravené k totální explozi!"

Koncert této formace se uskuteční 20. června v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 750 Kč (+ poplatky) budou k zakoupení od středy 23. ledna v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a Eventim nebo na webových stránkách či facebookovém profilu Lucerna Music Baru. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY