Slovenský Slávik zná své nominace

21.01.2013 07:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jana Kirschner
© janakirschner.com
Nominace na hlavní ceny ankety Slávik 2012 u našich východních sousedů na Slovensku byly oznámeny. Organizátoři je v nedávné době zveřejnili a vytáhli z rukávu i pár překvapení a kontroverzních jmen.

V kategorii zpěvaček obhajuje vítězství Tina a v pětici nominovaných došlo oproti minulému ročníku ke změně v podobě vypadnutí Dary Rolins. Nahradila ji mladá kometa Celeste Buckingham, která momentálně boduje se singlem "Run Run Run". Bez šancí není ani rodačka z Prešova Katarína Knechtová, která vydala povedené elektropopové album "Tajomstvá".

Patrně největší překvapení se už během nominací stalo v kategorii skupin. Košičtí No Name nedávno triumfovali v anketě Český slavík v kategorii Slavík bez hranic, ale doma není nikdo prorokem a sourozenecká kapela se nedostala ani do pětice nominovaných. Vystrnadil ji totiž Peter Bič Projekt. Černým koněm by se mohli stát Horkýže Slíže, kteří mají v zádech nové album "St. Mary Huana Ganja" a spoustu fanoušků na sociálních sítích. Právě oni budou dost možná vyzývateli dosavadního držitele trofeje, skupiny Desmod.

Třetí hlavní kategorie patří mužským hlasům. Slovem do pranice může být fakt, jestli interprety v kategorii rapu a hip hopu považovat za zpěváky. Organizátoři Slávika ale tento problém neřeší, a proto se mimo očekávaného Rytmuse může z letošní nominace těšit i objev roku Majk Spirit. Ani ten díky masivní oblibě mezi mladými nebude patřit mezi outsidery a uvidíme, zda-li si loňský král mezi muži Richard Müller svou pozici udrží.

Nejen o těchto cenách se bude rozhodovat v rámci televizního přenosu, který i diváci v Česku budou moci sledovat prostřednictvím satelitu na TV Joj už 3. února. Je tu i například Hit roku, Nejlepší hudební web, Skokan roku, Objev roku nebo Radioslávik Během přenosu by měli zazpívat Monkey Business, Majk Spirit, Celeste Buckingham, IMT Smile, nebo DJ Antoine, který ze Švýcarska doveze svůj hit "Welcome To St. Tropez".

Slávik 2012 - přehled nominací v hlavních kategoriích:

Zpěvák: Peter Cmorik, Marián Čekovský, Richard Müller, Majk Spirit, Miro Žbirka

Zpěvačka: Celeste Buckingham, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová, Tina

Skupina: Desmod, Elán, Horkýže Slíže, IMT Smile, Peter Bič Project

Hit roku: Celeste Buckingham - "Run Run Run", Ego feat. Robert Burian - "Žijeme len raz", Katarína Knechtová - "Zmier svetlo s tmou", Richard Müller a Tereza Kerndlová - "Klid, mír a pokora", Majk Spirit - "Ženy treba ľúbiť"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY