Radio Wave slaví s Lapaluxem a Karaoke Tundrou v MeetFactory

11.01.2013 00:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Karaoke Tundra
© sme.sk
Radio Wave oslaví sedm let, a proto zve všechny své posluchače a příznivce abstraktního hiphopu a vrstevnatých rytmů na velkolepou party v sobotu 12. ledna do pražské MeetFactory. Poprvé v Česku živě vystoupí vycházející hvězda z britských ostrovů Lapalux. Předskočí mu slovenský beatový inovátor Karaoke Tundra a DJs Radia Wave. O speciální site specific projekci se postará label Lunchmeat. Máte se na co těšit! A co je nejdůležitější, vstupné v předprodeji vyjde jen na necelou stovku!

Narozeninová oslava stejně jako v loňském roce představí zahraniční hosty, ikony současné mladé elektronické scény. V lednovém programu pražské klubové scény jistě nebude mít party Radia Wave konkurenci. Hlavní hvězdou narozeninového večera bude třiadvacetiletý Stuart Howard, který už pár let tvoří a vydává EPčka pod jménem Lapalux. Mezi svoje tučné beaty Lapalux lapá smyčky r'n'b vokálů, analogové praskání i zastřený glitch soul. Do houpavé letní atmosféry pašuje nekompromisně rozkývané kadence a popové dekonstrukce, jež připomínají ty ujetější počiny Aphexe Twina.

Karaoke Tundra, ukrajinský producent žijící na Slovensku, je zakladatelem labelu Surreal Madrid, v poslední době zaujal třeba spoluprací s rapperem Peťo Tázokem, remixováním pro skupinu DVA nebo kolaborací s Bonusem na jeho první desce "Konec civilizace". Karaoke Tundra má v sobě pořádnou porci hudební podivnosti. Projevuje se to pokroucenými zvuky, kterými své beaty koření, a množstvím samplů ze zapomenutých televizních seriálů či filmů. Karaoke Tundra tak nenápadně odkazuje ke starší tvorbě labelu Warp Records nebo k vlně glitch hopu.

Basové stimuly, jazz v elektronickém hávu a klubové vlny Radia Wave na rozjezd večírku vyvolá DJ Soul Hunter z nedělního pořadu Drop Out. DJský set po Lapaluxovi na závěr obstará vysoce nestabilní duo DJ Heisenberg & DJ Bohr neboli hudební dramaturg Radia Wave Aleš Stuchlý a Honza Bárta z pořadu Turban. Můžete se těšit na komplementární selekci klubových prvků, čerstvé tracky z periodické tabulky i molekulární urychlovač tance. After-party, která ve vás vyvolá reakci!

Line up večera:

19:00 - otevření prostoru
20:00 - DJ Soul Hunter - Radio Wave
21.30 - Karaoke Tundra
23.00 - Lapalux
00.30 - DJ Heisenberg a DJ Bohr - Radio Wave (Aleš Stuchlý a Honza Bárta)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY