Ivan Mládek natočil své první koncertní DVD

10.01.2013 16:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ivan Mládek
© supermusic.sk
Ivan Mládek oslavil opožděně své sedmdesáté narozeniny a v téměř vyprodané Lucerně si nadělil dárek v podobě natočení vůbec prvního koncertního DVD ve své dlouhé kariéře. K tomu se jeho Banjo band sešel v sestavě se spoluhráči, kteří tvořili výrazným způsobem dějiny tohoto seskupení.

Trumpetista a zpěvák Ladislav Gerendáš, bubeník Antonín Procházka či tubista Jáša Dědina už totiž dávno nevystupují, ale pro tuhle vzácnou chvíli si našli čas a chuť oprášit staré písně a vzpomínky a potěšit fanoušky. Hity jako "Lulu z Honolulu", "Do hlavy ne", "Linda" nebo samozřejmě "Jožin z bažin" sypal Mládek z rukávu doslova jeden za druhým a pro koho to bylo málo, přišel si na své v humoristických skečích Lenky Plačkové, Milana Pitkina nebo Lenky Šindelářové.

Ivan Mládek vystupuje již od roku 1966 a svým nenapodobitelným stylem čeří vody české country i jazzu. Mimo muzicírování se věnuje i psaní textů, knih a malování. K jeho sedmdesátinám mu v rámci supraphonské Zlaté kolekce vyšlo v roce 2012 retrospektivní trojalbum s názvem "Jožin z bažin + dalších 80 písní".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY