shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 02.12.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Předvánoční nápor hudebních novinek už pomalu utichá, ale přesto se jich ještě do konce roku pár najde. Tento týden se nám například představí druhé album Ke$hy, třetí počin Leony Lewis, brněnská formace Furré, britský písničkář Willy Mason, živák rockového zpěváka Vasca Rossi či německý jazzman Til Brönner.

Pokud se v pondělí 3. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Leona Lewis - Glassheart (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / synthpop

Leona Lewis - Glassheart
Leona Lewis se po výhře v třetí řadě britského X Factoru stala opravdu globální hvězdou. To, co se nepovedlo jiným Britům, se daří jí, tedy uspět v Americe. Nyní vydává své třetí album nazvané "Glassheart". Album se natáčelo poslední dva roky v Londýně, Denveru a Los Angeles a zpěvačka lehce obměnila svůj tým. Ze svých rukou ji pustili Clive Davis a Simon Cowell a hlavní produkce se ujal Fraser T Smith (Adele, Florence And The Machine, Britney Spears). Ti dva se spolu poprvé setkali již před deseti lety, kdy ještě Leona nebyla známá a natáčela teprve svá první dema a až spojili se znovu na EP "Hurt". V případě "Glassheart" ho pak doplnil opět Ryan Tedder, ale i nová jména jako například Rodney Jerkins, Naughty Boy, Dallas Austin, nebo Ammo. Mezi autory pak zahlédnete jména jako Dr. Luke, Emeli Sandé, či Bonnie McKee. Prvním singlem z alba se stala skladba "Trouble", kterou najdete na CD ve dvou verzích - klasické a druhé, na které hostuje americký rapper Childish Gambino. Standardní edice přinese celkem třináct skladeb včetně zmíněné "Trouble", která už má svůj videoklip. Deluxe edice pak nabídne o jeden disk a šest písniček navíc, mezi kterými je i spolupráce s Avicii "Collide", jehož videoklip najdete na webu zpěvačky.


Ke$ha - Warrior (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dance pop / pop

Ke$ha - Warrior
Jejího debutového alba "Animal" se celosvětově prodalo více než dva a půl miliónů kusů a uskutečnila světové turné, během něhož zahrála na více než dvou stech místech. Řeč je americké zpěvačce jménem Ke$ha, která by jistě ráda na tyto úspěchy navázala i svým druhým albem "Warrior". I z toho důvodu se její tým nijak extra nemění. Hlavním producentem alba je šéf labelu Kemosabe Records Dr. Luke. Kromě autorských skladeb Ke$hy a právě Lukasze Gottwalda alias Dr. Luka, které na albu budou dominují, se na něm podíleli i will.i.am, Max Martin, Shellback, Benny Blanco, Cirkut, Greg Kurstin a další. Překvapením pro některé může být účast Iggyho Popa v písničce "Dirty Love" a možná i Patricka Carneyho z blues-rockové skupiny The Black Keys. Prvním singlem z desky se stala "Die Young", kterou jsme vám nedávno představili. Další kousky pak najdete na webu zpěvačky. Standardní album bude obsahovat dvanáct skladeb, ale vedle toho vyjde i deluxe edice, na které najdeme další čtyři písničky včetně "Past Lives" z produkce The Flaming Lips. Pro největší fanoušky vyjde i exkluzivní edice, která bude dostupná jen na již zmíněných stránkách Ke$hy a bude obsahovat i speciální pětitrackové akustické EP "Deconstructed".


Till Brönner - Till Brönner (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Till Brönner - Till Brönner
Jsou to čtyři roky, co jsme vám v této rubrice poprvé představili jazzového trumpetistu Tilla Brönnera, konkrétně album "RIO", kde hostovala řada hvězd jako Kurt Elling, Annie Lennox nebo Melody Gardot. Rok na to byl dokonce nominovaný na Grammy za Nejlepší jazzové sólo. Nyní tento nejznámější německý jazzový hudebník vydává album, a jak už napovídá jeho názvem, respektive tím, že nese pouze jeho jméno, je tato nahrávka hlavně o něm samotném. Celkem si pro své příznivce připravil dvanáct skladeb, jejichž ukázky jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.de.


Vasco Rossi - Live Kom 011: The Complete Edition (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / hard rock

Vasco Rossi - Live Kom 011: The Complete Edition
Italský zpěvák a skladatel Vasco Rossi si mezi programem nabitým vydáváním nových desek najde čas i na další hudební projekty, jako jsou živáky. Před Vánoci se tak můžete obdarovat novým obsáhlým dokumentárním setem o dvou nosičích (CD nebo DVD) s názvem "Live Kom 011: The Complete Edition". Základem je dokumentární snímek, který si svou premiéru odbyl i v kinech. Set doplňují i záznamy ze čtyř vyprodaných koncertů odehraných v červnu 2011 v San Siru. Na výběr máte hned z několika mutacích: Dvě CD s celým koncertem a DVD se snímkem a dvojCD a dvojDVD s druhým DVD diskem "Europe Road Movie" se zaznamenaným materiálem ze zastávek v Londýně, Bruselu a dalších evropských metropolí. Třetí edice obsahuje navíc Blu-Ray disk pro maximální zážitek z koncertu. Prozatím vám můžeme nabídnout ukázky na stránkách internetového obchodu Amazon.co.uk a taky na trailer na zpěvákově kanálu YouTube.com.


Tip týdne

Willy Mason - Carry On (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / blues / country

Willy Mason - Carry On
Ačkoli má na svém kontě už dvě alba a slušnou řádku EPček bude pro vás zřejmě jméno Willy Mason neznámé. Skrývá se za ním britský osmadvacetiletý písničkář, který svojí tvorbou míří někam mezi blues, folk a country a jeho hudba soudě podle vyprodaného turné aktuálně Brity celkem zajímá. Nyní vydává své třetí album s názvem "Carry On", pro které nahrál celkem jedenáct skladeb. První ochutnávku v podobě singlu "I Got Gold" servíruje zpěvák na svém webu.


Vicious Rumors - Live You To Death (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: power metal

Vicious Rumors - Live You to Death
Nejen Vasco Rossi se rozhodl fanouškům nadělit pod stromeček něco živějšího, než studiovou desku. Zachytit sílu momentu se na své show rozhodli i Vicious Rumors, americká powermetalová banda založená na konci sedmdesátých let v Americe. "Live You To Death" tedy přináší záznam z loňského prosince, kdy kapela finišovala s velkým turné. Na cédéčku k vám tedy míří jedenáct kousků - devět klasik z arzenálu formace a dvě předělávky "Sign Of The Southern Cross" od Black Sabbath a "Running Wild" od Judas Priest. Jejich soundcloud.com vás přesvědčí ochutnávkou kousku "Abandoned".


Furré - Vnitřek venku (vlastní náklad, distr. Indies Scope)
web / bandzone.cz / psali jsme
žánr: alternativa

Furré - Vnitřek venku
Brněnská hudební scéna se vyznačuje tím, že kapely jsou tvořeny kombinacemi členů ostatních kapel. Nakonec je tedy počet uskupení větší, než počet dostupných hudebníků. A součástí toho je i kapela Furré. Marta Svobodová zpívá a hraje na kytaru také v Budoáru staré dámy, Tomáš Doležal účinkoval s dechovými nástroji v Čvachtavém lachtanovi a nově taky v Budoáru staré dámy. Petr Fučík býval bubeníkem Čvachtavého lachtana a také členem první laptopové vlaštovky cs_zvuk. Ondřej Hofírek přichází basovat z kapely Institut pro výzkum reprodukce a integrace společnosti. V této sestavě natočili druhé album s názvem "Vnitřek venku", které nabídne celkem dvanáct skladeb. Ty si můžete poslechnout a i digitálně koupit v internetovém obchodu bandcamp.com.


Eric Clapton - Slowhand (35th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues / rock

Eric Clapton - Slowhand (35th Anniversary)
Eric Clapton příští rok oslaví padesát let na scéně coby profesionální hudebník a k tomuto výročí plánuje novou desku a také světové turné. Ovšem ještě před tím, může slavit, a taky tak činí, o něco menší událost - pětatřicet let od vydání alba "Slowhand", z kterého pochází hity jako "Lay Down Sally", "Wonderful Tonight" nebo "Cocaine". Děje se tak prostřednictvím výroční remasterované reedice, při níž se vycházelo z původních magnetofonových pásů. K dispozici bude hned v pěti formátech. Vedle standardní verze rozšířené o další čtyři písničky, která vyjde na CD, vinylu a digitálně, bude fanoušky zajímat především dvoudisková deluxe edice, kde na druhém kotoučku naleznete jako bonus alternativní či dosud nevydané kousky a především část koncertu "Live At The Hammersmith Odeon Concert" z doby ještě před samotným nahráváním alba. Pro opravdové fajnšmekry bude ovšem cílem Super Deluxe Edice hned s pěti nosiči, kde standardní CD doplní 2CD s již zmíněným koncertem v kompletní podobě, vinyl, DVD verze alba v 5.1 a několik bonusových dárků.


Farewell To Arms - Perceptions (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Farewell To Arms - Perceptions
Jestli byste v názvu nové německé formace Farewell To Arms hledali odkaz na slavné dílo ještě slavnějšího spisovatele Ernesta Hemingwaye, úspěšní byste zrovna nebyli. Mladá formace pochází z ranku melodického death metalu a klade si laťku docela vysoko, o čemž svědčí i angažování producenta Corniho Bartelse a přizvání hostujícího zpěváka a kytaristy z The Sorrow Mätze. Jestli má mladá kapela šanci s debutem "Perceptions" uspět, posuďte sami prostřednictvím webu Bravewords.com, kde najdete hned dva videoklipy.


Dále vychází:

9MM - Volle Kraft Voraus (Mystic Production)
Adorned Brood - Kuningaz (Mystic Production)
Antimatter - Fear Of A Unique Identity (Mystic Production)
Blur - Parklive Ltd (EMI)
Bob Frídl - Všem starým láskám (mp3/flac) (Supraphon)
Death - Spiritual Healing (Mystic Production)
Dirt - Rock'N'Roll Accident (Mystic Production)
Francoise Hardy - L'amour Fou (vinyl) (EMI)
Helena Vrtichová - Zpívej dáL (mp3/flac) (Supraphon)
Ilja Hurník, Pavel Štěpán - Brahms,J. Liebeslieder / / Noví pěvci Madrigalů a komorní hudby (mp3/flac) (Supraphon)
Ilja Hurník, Pavel Štěpán - Recitál pro klavír na 4 ruce /J.Ch.Bach-C.Debussy-J.Brahms-F.Poulenc/ (mp3/flac) (Supraphon)
Ilja Hurník/Jan Novák/Petr Eben - Šulamit, Passer Catulli, Písně nelaskavé / ČF / Turnovský / České Noneto /... (mp3/flac) (Supraphon)
Ilja Hurník/Zdeněk Šesták/Miloš Vacek - Šalomoun - Etudy, Sonata Da Camera, Olympijský oheň / Doležalovo Kvarteto, Collegium Musicum Pragense (mp3/flac) (Supraphon)
Incantation - Vanquish In Vengeance (Mystic Production)
Interpol - Antics (Universal)
Interpol - Turn On The Bright Lights (Universal)
Jitka Zelenková - Jitka (mp3/flac) (Supraphon)
Karel Gott & Darinka Rolincová - Karel Gott & Darinka Rolincová (mp3/flac) (Supraphon)
Leoš Janáček - Ukvaldská lidová poezie, říkadla, Capriccio pro klavír (levou rukou) a 7 nástrojů (mp3/flac) (Supraphon)
Ludmila Pelcová - Pohádky z bíLého pyžamka (mp3/flac) (Supraphon)
Mamamoth Mamamoth - Volume III Hell's Likely (limited) (Mystic Production)
Marie Rottrová - Soul Feelings (mp3/flac) (Supraphon)
Mumford & Sons - Babel ‘Gentleman Of The Road Edition’ (Universal)
Obscurity - Obscurity (Mystic Production)
Pohádky 1929-1946 (Zaprášené vzpomínky) (mp3/flac) (Supraphon)
Rolling Stones - Grrr! (BluRay) (Universal)
Rozprávka o umění anekdotářském, Dáma flekuje/ V ordinaci psychiatrově, Biologické hodnoty - (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - CS Diskotéka 70. a 80. let (Universal)
Různí - Nuggets: Original Artyfacts From The First Psychedelic Era 1965-1968 (Supraphon/Warner Music)
Různí - Taneční liga 145 (Universal)
Saratan - Martya Xwar (Mystic Production)
Tarja Turunen - Live At Sibelius (EMI)
Valerie Čižmárová - Singly (1974-1981) (mp3/flac) (Supraphon)
Valerie Čižmárová - Singly (1969-1973) (mp3/flac) (Supraphon)
Vasco Rossi - Live Kom 011:Complete/Ltd (BluRay) (EMI)
Vasco Rossi - Live Kom 011:Complete/Ltd (EMI)
Vánoční písně a koledy 1929-1946 (Zaprášené vzpomínky) - (mp3/flac) (Supraphon)
Večery pod Moskvou (mp3/flac) (Supraphon)
Zora Jandová - Tisíckrát (mp3/flac) (Supraphon)

NÁZORY
  • The female boss?! (Šim, 04.12.2012 21:02) Reagovat

    A uděláte recenzi na desku tulisy TFB?? Ta vychází taky :-) a je škoda že ignorujete její klipy :(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu