Klaxons na třetím albu fušují do elektroniky

22.11.2012 16:48 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Klaxons
© last.fm
Příchod třetí řadové desky Londýňané Klaxons přislíbili na začátku letošního roku. Jejího vydání se nejspíš ale už nedočkáme v dříve avizovaném, jejich oblíbeném roce 2012, ale až v tom příštím.

Na desce kapela pracuje už několik měsíců a kromě Jamese Murphyho (LCD Soundsystem) si do studia pozvala například i Eda Simonse z The Chemical Brothers. Celý nahrávací proces je jinak, kromě občasných nic moc napovídajících tweetů, zahalený tajemstvím. Informační embargo aspoň trochu narušil Jamie Reynolds. Tento týden v rozhovoru pro BBC Radio 1 prozradil něco málo k průběhu natáčení a zvuku nadcházejícího počinu.

"Spolupracujeme při něm s mnoha různými lidmi. Celé nahrávání je pro nás ale hlavně velkou školou. Učíme se, jak dělat elektronickou hudbu na počítači. Ještě minulý rok bych třeba nevěděl, jak pomocí něho vytvořit zvuk bubnů," sdělil Reynolds. Jedním dechem však dodal, že i přesto bude vedle elektroniky stále přítomna kytara. Snad nám tedy konečný výsledek nepřinese nějaké nepříjemné šoky.

Na zářijovém pařížském koncertu muzikanti zahráli také dvě skladby, které se objeví právě na dosud nepojmenované trojce - "Invisible Forces'"a "Rhythm Of Life". První jmenovanou můžou někteří fanoušci znát už z živých vystoupení v minulém roce. Vy si ji můžete poslechnout na YouTube, třeba na tomto pořízeném záběru. A mimochodem, vůbec to nezní špatně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY