shop.musicserver.cz
Christina Aguilera - Lotus

Christina Aguilera splynula s davem

Vydáno: 12.11.2012 12:05 v sekci Recenze - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Christina Aguilera je geniální pěnice. Přes dva roky se čekalo, jak se vypořádá s výpadkem zvaným "Bionic". Povedlo se jí znovu nastartovat a rozjet se? Album "Lotus" je příjemné a docela dobré, ale na její poměry, kdy každý svůj počin posouvala o level výše, je přece jen moc všední a okoukané.

6/10

Christina Aguilera - Lotus

Vydáno: 12.11.2012
Celkový čas: 47:29

Skladby: Lotus Intro, Army Of Love, Red Hot Kinda Love, Make The World Move (feat. Cee Lo Green), Your Body, Let There Be Love, Sing For Me, Blank Page, Cease Fire, Around The World, Circles, Best Of Me, Just A Fool (feat. Blake Shelton)

Vydavatel: Sony Music

Muselo to být trpké procitnutí - zjistit, že projekt, na kterém makáte několik měsíců, se vůbec nevydařil. Předešlý počin Christiny Aguilery "Bionic" byl hodně rozpačitý. Nebyl špatný, ale nebylo to určitě nic, co by se od ní čekalo. Dva roky a nějaké drobné, které si vzala k vytvoření nové desky "Lotus", ji ale neposunuly dále. Tentokrát tudíž nepřichází žádná jiná Aguilera. Protentokrát se trochu poučila a nechala hokusy pokusy na jiných. S novým albem neriskuje, vsází na jistotu.

Přesto od desky "Bionic" úplně ruce nedala. I na novince místy zní jako robocop, ale není to tak překombinované. A i když například celý refrén v písni "Circles" jde přes mašinky, je to stravitelné. Celý poslech se mi v hlavě válela myšlenka, že Aguilera se vrací ke svým trochu nenáviděným kořenům, tedy k debutové eponymní desce, se kterou podle svých slov není úplně sžitá. A i když všichni toužebně očekávají druhé "Beautiful", já v baladách spíše cítím devadesátkové "I Turn To You". Tahounem mezi pomalými písněmi je pro mě "Sing For Me", postavená na intimním, jednoduchém podkladu. Christina při zpěvu vydává ze sebe emočně naprosto všechno a už jen v téhle baladě nabídla něco velmi svébytného, co na předešlé desce chybělo.

To, že si Aguilera vybrala na hostování své kámoše z The Voice, beru jako velké plus. Oba ji zatáhli do poloh, kde se moc nepohybuje, a ve kterých to Aguileře překvapivě sedí. Když spolupráce se Cee Lo Greenem, tak samozřejmě rozjuchaná, bláznivá, rozjařená a prozářená energií a optimismem. Potřebné uvolnění napjaté atmosféry na desce. No a Blake Shelton? Tenhle chlápek u nás moc nefrčí, ostatně jako celá americká country. "Just A Fool" je crossover mezi jeho stylem a klasickým nafouknutým a načepýřeným velkopopem, ze které vzešel možná poněkud staromódně znějící, ale dobře poslouchatelný kus muziky.

A teď to nejhlavnější. Christina Aguilera je naprosto fantastická zpěvačka. A proto je možná škoda utápět svůj talent a jedinečnost v ohraně znějících rytmech podobným těm, které má na svých deskách Jennifer Lopez nebo David Guetta. Faktem ale je, že pokud se na tanečních beatech postavená "Let There Be Love" stane singlem, bude to hit jako kráva. Stejně jako "Around The World", ve které kromě odkazu na obrovský hit "Lady Marmelade" opět slyším vzkaz z minulosti, konkrétně nádech alba z roku dvoutisícího druhého, tedy "Stripped". Některé písně se v podmanivosti utopily. "Army Of Me" má skvělý text, ale na mě až moc překombinovaný podklad. Jsem názoru, že by z toho šlo vytřískat mnohem více, zejména po emoční stránce. Pokud někdo před vydáním označil píseň za druhý "Fighter", soudí tak asi jen kvůli similaritě slov. Naštvání, zlobu a výbušnost, který má deset let starý song, ten nový nenabízí.

Deluxe edice

Christina Aguilera - Lotus (Deluxe)
Deluxe verze tentokrát není tak naditá, jako byla u minulého počinu. Drží stejnou laťku jako standardní edice. Drzá, lehce blackeyedpeasovská "Shut Up" žádné terno nenabízí. "Empty Words" mi svým intrem připomnělo "Skyscraper" od Demi Lovato. Největší potenciál by skrývala píseň "Light Up The Sky", kdyby ji nechali houpat na intimní klaviatuře. Pompéznost možná někdy škodí. Ta píseň mi v dobrém smyslu připomněla "Because You Love Me" od Céline Dion.

V jedné z písní zpívá "Let me hear that future sound". O tom, jestli tohle album bude inspirací pro jiné interprety, pochybuji. Ale o určité nadčasovosti může být řeč, zejména u pomalých písní. "Lotus" je vkusněji a citlivěji opracovaná deska než její předchůdce. Vyvarovala se až na výjimky trapnosti v textech, ve kterých se asi nejvíce zračí její rozvod. Jen je škoda, že některá zpracování jsou všednější a méně nápaditá. "Bionic" bylo ťápnutí do prostoru, kde pšenka nekvetla, ale předešlé dva počiny "Stripped" a "Back To Basics" dávají vzpomenout, jaká byla Aguilera dirigentka popových trendů. Teď nevedla, nechala se vést. Pro milovníky popu album drží vysoký standard, pro fanoušky Christiny Aguilery to ale bohužel nemůže být dokonalé uspokojení.

NÁZORY
  • Skvělé (Lopuch, 12.11.2012 12:30) Reagovat

    To cd je naprosto skvělé. Recenze vcelku trefná.. Nemohu souhlasi tu Army of Me.... ta je dokonalá taková jaká je. v kombinace Army of me, Around the World a Let There be Love mi přijde jako pilotní singy Your Body jako odrhovačka:D...proto se těším co bude vydávat..je z čeho vybírat. za mě 8,5/10 :))

  • ? (Mia, 12.11.2012 12:51) Reagovat

    Tak skoro recenzia? Nemam slov

  • LOTUS (A.D.A.M, 12.11.2012 13:05) Reagovat

    Christina svoju silu a postavenie dokazovala v pomalých skladbách, ale teraz je to naopak. Súhlasím, že balady sú postavené do devadesátkové "I Turn To You". Mala staviť na jednu, max. dve balady. Album Bionic vôbec nebolo zlé. Malo svoj smer, škoda, že do toho zakročilo vydavateľstvo a tak z albumu Bionic sa stalo to, čo sa stalo. Nepochopené. Christina má silný hlas, ale niekedy to preháňa. Jej sila, neobjavenosť a neopočúvanosť je v skladbe Lotus. Je to príjemné počúvateľné a sexi. Pritom je to skvost albumu a keby Aguilera nesiahala prílíš do výšok v skladbách, ktoré to nepotrebujú, bolo by to dokonalé. Rovnako nebola spomenutá skladba Red Hot Kinda Love, ktorá je zábavná a hravá. Zrovna v týchto polohách si ju viem predstaviť. Podľa mňa stavila na dobrú kartu aj keď to nieje nič výnimočné. Bionic je pre mňa najlepší album od nej. Obsahuje skvosty, ktoré ostali v hlbokom tichu. Lotus je príjemným, zábavným popovým albumom, ktorému, ale trošku chýba smer. Keby bol Lotus, taký ako je Lotus skladba, získal by si aj umeleckú formu. No ostalo to len na začiatku.

  • skvělé cd (Andrea, 12.11.2012 14:14) Reagovat

    Smutný, že slečna evidentně neviděla různý Christiny vyjádření k songům. A taky nepochopila hudební podklad ani smysl Army of me... :) nojo,to se stává.

  • 8/10 (Lucie, 12.11.2012 14:56) Reagovat

    Lotus je vydařené album. Za mě nejlepší písně na albu: Lotus intro, Around the world, Blank paige, Red Hot Kinda Love, Just A Fool a bonusovka Empty Words.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině (23.02.2024 08:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Jennifer Lopez konečně vydává novou desku a osobní filmovou odyseu (17.02.2024 08:34)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Láska na prvním místě. Jennifer Lopez za pár dnů vydá novou desku i netradiční filmový muzikál (10.02.2024 16:14)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu