shop.musicserver.cz

Anya Stuart a Alvik slibují čerstvý podzimní vítr

Vydáno: 25.10.2012 15:08 v sekci Novinky - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta
Alvik
© facebook interpreta
Alvik připlouvají na českou hudební scénu s novinkovou deskou. Nové a v pořadí třetí album nese název "Your Name Here", vychází v listopadu a sestava překračující hranice států tentokrát zeširoka překračuje i hranice stylů. Deska vychází digitálně a také na vinylu.

Veskrze můžeme kosmopolitní Alvik označit za nu-jazzové. Jen s výhradami je možno je označit za českou kapelu, byť v Praze vznikla a tuzemská metropole dodnes slouží jako nejčastější dostaveníčko jejích členů. Američanka Anya usazená v Paříži, tři Češi, Nor žijící v Berlíně, Francouz zodpovědný za projekce a k tomu ještě název odkazující ke čtvrti ve Stockholmu. Kapela od začátku své existence propojuje jazzové postupy se soulem i výboji v současné elektronice. Stěžejním poznávacím znamením však zůstává Anyin jedinečný vokál, který u nás, snad jen s výjimkou Tonyi Graves, nemá obdoby.

Přesvědčit jste se mohli hned v pilotním singlu "Impression" opírající se o akustickou kytaru a čistou intonaci zpěvačky Andrey Stuart aka Anya. Ke skladbě vznikl i videoklip. Natáčel se v Paříži a Praze a jeho autorem je VJ Gyomh z Francie, který při jeho vzniku použil 3D technologii. "Každý pocházíme z jiného hudebního prostředí - dva jazzoví muzikanti, v dalším případě jde o vliv rocku, já se hlásím k folku a popu a náš 'zvukový inženýr ' je ovlivněný moderním soulem a r&b. Charakteristickým rysem pro Alvik je průsečík odlišného hudebního zázemí každého z nás," říká zpěvačka Anya.

Přípravy alba začaly už před dvěma lety. Skladatelský tandem Michal "Mishan" Pajdiak a Andrea "AnyaL Stuart si na trase Praha-Paříž nejprve vyměňoval prvotní hudební skicy, posléze se do vzniku desky zapojili i ostatní členové Petr Tichý, Audun Nedrelid, Bharata Rajnošek a Anya začala častěji cestovat do nahrávacího studia v Praze. "Album se jmenuje podle jedné z písniček, která je o vztahu, ke kterému nikdy nedošlo - příběh, který asi každý někdy zažil. Vyplň své jméno a můžeš vyprávět vlastní story,“ říká Anya, která s kapelou Alvik v minulosti absolvovala koncertní turné po východním pobřeží Spojených států.

Že Alviku koncertní pódium svědčí, se mohou čeští fanoušci přesvědčit 6. listopadu na křtu nové desky v pražském Paláci Akropolis. Novým mužem na palubě, který se do dění zapojuje jen na koncertech, se stal francouzský VJ Gyomh. Po křtu v Praze se chystá na české turné po tuzemských klubech a hudebních sálech, kde se v rámci koncertů budou prodávat kódy ke stažení alba za výhodnou cenu, kódy budou k dostání i ve vybraných kamenných obchodech. Poslední koncert Alvik k nové desce proběhne v Čechách 9. února příštího roku v Písku.

Tracklist alba "Your Name Here" je následující: Strana A - Postcards Of The Moon, Impression, Running, Late Leaves, Fluid. Strana B - Seagulls In Motion, Build, Over And Over, Your Name Here, Fifty-One, Messed Up.

Cena za album je 150 korun (digitální download na internetu nebo kód na koncertech a ve vybraných kamenných obchodech), jedna skladba stojí 20 korun (digitální download na internetu) a LP (vinyl) vás bude stát 300 korun (internet a vybrané kamenné obchody).

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Tonya Graves ON AIR: Můj sen je mít one-woman show, kde bude napůl hudba a stand-up (14.06.2022 20:01)
- Naživo: Akce jako BlueFest Online dávají naději, že se věci obracejí k lepšímu (09.05.2021 09:37)
- Fotogalerie: BlueFest Online naživo z první řady (08.05.2021 12:53)
- BlueFest se přesouvá do online prostoru. Vystoupí Larkin Poe, Southern Avenue i domácí žánrová špička (05.05.2021 12:59)
- Díky velké mikulášské sbírce překonala letošní pomoc potravinovým bankám 700 tun potravin a drogerie (08.12.2020 10:59)
- Potřebujeme se. Na podporu potravinových bank v sobotu zazpívají Tonya Graves, Ondřej Ruml nebo Dagmar Pecková (02.12.2020 11:25)
- Naživo: Novou desku Monkey Business pokřtila zdravotně indisponovaná Tereza Černochová (07.12.2018 14:15)
- Naživo: Sobotní Colours připomínaly počasím spíše Glastonbury (17.07.2016 22:36)
- Naživo: Monkey Business protančili narozeninovou párty s nadšeným davem gratulantů (27.05.2016 11:16)
- Festival Mezi Ploty proběhne už tento víkend (24.05.2016 09:11)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu