shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 11. října

Muse a One Direction v USA výborně odstartovali

Vydáno: 11.10.2012 18:34 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Nové album Muse "The 2nd Law" se v USA umístilo druhé za Mumford & Sons, za nimi skončil r'n'b zpěvák Miguel. V singlech si prvenství před Psyem opět udrželi Maroon 5, na bronzu debutovali One Direction s "Live While We're Young", na šestce Taylor Swift s "Red" a na osmičce "Skyfall" Adele.

Maroon 5 - One More Night
© facebook interpreta
SINGLY - Tak zase nic, Psyova sázka, že při vítězství předvede svůj hit polonahý, zůstává do dalšího týdne, Maroon 5 vyhráli s "One More Night" počtvrté. Marooni nově vévodí rádiím s 125 miliony impresí (vs 56), Psy zase dominoval On-Demand Songs s jedním milionem streamů (vs 816). V downloadech se musel "Gangnam Style" uklidit z první pozice kvůli náletu novinek.

Ty vedou One Direction, jejichž singl "Live While We're Young" debutoval rovnou na celkovém bronzu s 341 tisíci downloady. Taylor Swift byla s "Red" v downloadech druhá (312 tisíc) a celkově šestá. Třetí místo v počtu stažení (261) a osmé celkově obsadila Adele s bondovskou "Skyfall". Teprve podruhé v historii se stalo, že všechna tři první místa v Digital Songs byly novinky.

Další debut najdeme na třicet čtyřce, je tam "Locked Out Of Heaven" Bruno Mars. V osmé desítce pak startují Brad Paisley s "Southern Comfort Zone", Kid Cudi s "Just What I Am" a Gary Allan s "Every Storm (Runs Out Of Rain)".

Nový způsob hodnocení žánrových žebříčků

Od tohoto týdne Billboard zavedl novou metriku pro Hot Country Songs, Hot R&B/Hip-Hop Songs, Rap Songs, Hot Rock Songs a Hot Latin Songs. Pořadí padesátky nejlepších žánrových skladeb přitom dosud určoval jen výkon v rádiích, nově však Billboard na základě dat z Nielsen SoundScan a Nielsen BDS bude započítat i downloady a streamy, stejně jako to dělá v hlavním Hot 100. Byl také spuštěn samostatný R&B Songs žebříček, který spolu s Rap Songs tedy bude rozdělovat Hot R&B/Hip-Hop Songs.

Pro všechny žánrové žebříčky to má obrovské následky, například Rihanna si s "Diamonds" v Hot R&B/Hip-Hop Songs polepšila díky započítání downloadů a streamů z 66. příčky rovnou na zlato. Zajímavou změnou také je, že do žánrových rádiových žebříčků se nyní počítají data ze všech rádiích, což pomůže crossover a všeobecně líbivým hitům. Předtím se například do Hot R&B/Hip-Hop Songs započítávaly jen výsledky z čistě r'n'b nebo hiphopových rádií.

Běžně se žánrovým žebříčkům v komentáři nevěnuji, ale někdy přece jen dílčí vítězství vypichuji, a tak je dobré vědět, že nyní je vzorec nový.

    Top 10 - singly:
  1. Maroon 5 - One More Night
  2. Psy - Gangnam Style
  3.  N One Direction - Live While We're Young
  4. fun. - Some Nights
  5. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  6.  N Taylor Swift - Red
  7. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me
  8.  N Adele - Skyfall
  9. Pink - Blow Me (One Last Kiss)
  10. Alex Clare - Too Close

Mumford And Sons - Babel
© facebook interpreta
DESKY - Novinka Muse "The 2nd Law" sice byla přijata rozporuplně, posluchači však měli jasno - první místa po celém světě. A v USA dosáhli nejlepšího výsledku kariéry, stříbra. 101 tisíc samozřejmě nestačilo na Mumford & Sons, zajímavostí ale je, že poprvé po dvaceti letech se na prvních dvou místech objevily britské kapely. A jen zřídka se letos stalo, aby minule zvítězivší deska neopustila první příčku.

Bronzu dosáhl r'n'b zpěvák Miguel, "Kaleidoscope Dream" si vedl o mnoho lépe než dva roky starý debut "All I Want Is You". Čtyřku udržela Pink. Kanadská rocková formace Three Days Grace se s čtvrtou řadovkou "Transit Of Venus" umístila pátá. Čtyřicet tisíc prodaných kusů překonaly i zpěvačky Diana Krall a o mnoho mladší Jackie Evancho.

Devítku vybojovala Cher Lloyd, americký launch "Sticks + Stones" se tak dá považovat za úspěšný. Z ostrovů pochází i zpěvák-veterán Van Morrison, desítkou "Born To Sing: No Plan B" vyrovnal nejlepší umístění kariéry. Papa Roach naopak sedmnáctkou příčkou "The Connection" vyrovnali svůj nejhorší výsledek řadovek.

Příští týden se těším na výsledek hiphopového dua Macklemore & Ryan Lewis (znáte z Měsíce) aneb další indie senzace: očekává se 60+ tisíc, což by znamenal stříbrný debut za Mumfordy. Špatně si nebude vést ani žánrový kolega MGK aka Machine Gun Kelly, debutu "Lace Up" by se mělo prodat přes padesát tisíc. Podobná čísla se čekají od Barbry Streisand a Kiss. V první desítce by se měla objevit i Ellie Goulding s redakcí oblíbenou deskou "Halcyon".

    Top 10 - alba:
  1. Mumford & Sons - Babel (169, -72 %)
  2.  N Muse - The 2nd Law (101)
  3.  N Miguel - Kaleidoscope Dream (71)
  4. P!nk - The Truth About Love (52, -45 %)
  5.  N Three Days Grace - Transit Of Venus (48)
  6.  N Diana Krall - Glad Rag Doll (46)
  7.  N Jackie Evancho - Songs From The Silver Screen (41)
  8. Little Big Town - Tornado (31, -8 %)
  9.  N Cher Lloyd - Sticks & Stones (31)
  10.  N Van Morrison - Born To Sing: No Plan B (29)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • TDG (žížalka, 13.10.2012 11:48) Reagovat

    jenom pátý místo?! v americe nemají vkus :) skvělý album (opak stejně nikdo nečekal...), jenom ty p-roach mi nedávají smysl, čekala jsem podstatně víš...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Taylor Swift smutní: před koncertem zahynula na stadionu jedna z jejích fanynek (20.11.2023 15:22)
- Taylor Swift prosí fanoušky: "Neházejte po mně věci" (16.11.2023 17:38)
- Stále na "Planetě opic". Viktora Sheena nesesadila ani Taylor Swift, Ben Cristovao prorazil v rádiích (10.11.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu