shop.musicserver.cz

Do Roxy se chystají Fourward, Dimitry, Dirtyphonics live a řada dalších

Vydáno: 04.10.2012 23:11 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Roxy
© facebook interpreta
Říjen a listopad jsou již tradičně těmi nejnabitějšími měsíci podzimní klubové sezóny a potvrzuje to i program klubu Roxy, který v tomto období nechystá jen týdenní oslavy dvacáté výročí klubu "Be Twenty" (15. - 21. 10.), ale také celou řadu dalších koncertů a parties, jež rozhodně stojí za pozornost milovníků kvalitní hudby. Pro snazší orientaci tu pro vás máme přehled těch nejzásadnějších akcí, které nás v Roxy čekají v následujících týdnech a měsících.

5. října Shadowbox w/ Fourward (AT)
Facebook
I na říjnovém Shadowboxu se můžeme těšit na hodně zajímavé jméno současné d'n'b scény, které po právu patří mezi jedny z nejpozoruhodnějších talentů současnosti. Do Roxy totiž v pátek 5. 10. dorazí rakouská čtveřice Fourward, která je po Camo & Krooked či Body & Soul, dalším z projektů, jež potvrzuje, že rakouská talentová líheň je - co se d'n'b týče - aktuálně jednou z nejplodnějších. Kvartet z malé vísky nedaleko Vídně, který vydává na renomovaných labelech Audioporn Records a Mainfrtame Recordings, sbírá body především unikátním soundem, v němž se mísí vlivy tech-stepu, neurofunku či jump-upu. Kromě kolaborací se jmény jako Body & Soul a řady velmi úspěšných singlů už pánové stihli vydat také plnohodnotné LP Episodes. Se svou neuvěřitelně energickou a nášlapnutou produkcí se několikrát představili také v ČR, kde zas a znovu portvdili, že aktuálně patří mezi to nej ze současného d'n'b. A jiné to nebude ani na říjnovém vydání pravidelné klubové noci Shadowbox@Roxy.
Start: 22:00, Resident DJs: 2K & Sweg, Guest DJs: Deadly Viperz (Akira & Anakin), Eddrum, Chill out: Deadly Viperz, Eddrum, Macumba and more, VJ: Quark / astraL d:VISION
Vstupné: Do 23:00 za 100 Kč, poté za 200 czk.

9. října PIANO @ Roxy Late Night Acoustic Chill Out Show Case
Facebook
S podzimem se do Roxy znovu vrací projekt Late Night Acoustic Chill Out Show Case, který nabízí koncerty zajímavých jmen v unikátním komorním prostředí Chill Outu Roxy, jež nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku. Není tedy náhodou, že právě v rámci Roxy Late Night Acoustic Chill Out Show Case se úplně poprvé naživo představí PIANO, sólový projekt Mikoláše Růžičky z Republic Of Two, který pod tímto názvem zároveň vydává na přelomu září a října debutové album. Právě křehká a intimní muzika PIANO, v níž se kloubí prvky folku, alternativního indiepopu, ambientu či shoegaze, je totiž do Chill Outu Roxy jako dělaná. Společně s Mikolášem představí skladby PIANO v živé podobě jeho bratr Štěpán (basa), Honza Janečka (bicí) a Timon Svoboda (kytara). V roli speciálního hosta pak vystoupí electro-akustický ambientní projekt Ondřeje Holého s názvem dné, který má aktuálně na svém kontě dvě slibná EP ("Talking With Crayons" /2009/ a "Eatin a Wrapper Instead of Candy" /2010/) a co nevidět bychom se měli dočkat nového materiálu, který by tedy velmi pravděpodobně mohl zaznít i 9. 10. v Chill Outu Roxy.
Start: 21:00, Support: dné
Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 80 Kč nebo v Café NoD bez poplatků, na místě 130 Kč

12. října Dimitry (NL) @ Flow
Facebook Letošní již desátý díl pravidelné klubové noci Flow bude 12. října v Roxy patřit legendárnímu amsterdamskému DJi Dimitrimu často přezdívanému jako "papa house music". Letos pětačtyřicetiletý matador taneční scény začínal s DJingem už ve svých šestnácti letech, když mixoval funk a hip-hop pro holandské rádio ABC. Brzy na to už ale naprosto propadl house music a netrvalo dlouho a vypracoval se v tomto žánru na absolutní špičku, což kromě hraní po celém světě dokazuje i 8. místo v anketě Top International DJ časopisu Mixmag. Ač je častým hostem na velkých tanečních festivalech a open-airech (před dvěma lety zahrál mj. i na Open Air Festivalu v Panenském Týnci), sám preferuje především hraní v přeci jen o něco komornějším klubovém prostředí, kde má víc možností pracovat s celkovou atmosférou a zajistit tak sobě i návštěvníkům klubu náležitě intenzivní prožitek. Ostatně ne nadarmo nazývá svůj vlastní sound "H-TECH SOUL MOVEMENT" a popisuje ho jako cestu, jak přinést do klubu i přes veškeré hitech vymoženosti především duchovní pohodu. Buďte si tedy jistí, že 12. října vás v Roxy čeká nejen hudební ale také pořádně silný duchovní zážitek...
Start: 22:00, resident DJs: Roman Rai & Fatty M, Chill Out: Clubvibe, VJ: TBA
Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 150 Kč + poplatky nebo v Café NoD bez poplatků, na místě 200 Kč.

15. - 21. října BE TWENTY - týdenní oslavy 20. výročí klubu Roxy
Facebook
Letos je tomu přesně dvacet let, co jeden z nejstarších pražských klubů poprvé otevřel své dveře milovníkům alternativní hudby a kultury. Pro člověka je dvacítka možná teprve začátek, pro klub však úctyhodný milník, který si zasluhuje pořádnou oslavu. Ta v Roxy bude rovnou týdenní a kromě klubu proběhne také v prostorách divadla, galerie a kavárny NoD. Klub jako takový bude vedle instalací např. od Karla Nepraše či Michala Cimaly patřit samozřejmě především hudbě různých žánrů. Konkrétně 15. října bude hlavní hvězdou německý electro divočák Boys Noize, 16. října tato čest připadne britským indie-rockerům One Night Only, zatímco o den později se bude křepčit na Charlie Straight. 19. října si přijdou pro změnu na své příznivci house, které oblaží Layo&Bushwacka! a 20. října zahraje respektovaný d'n'b producent Andy C. Poslední den BE TWENTY pak bude v Roxy patřit nadějnému Britovi Alexi Clareovi, jenž mixuje d'n'b, dubstep či pop. V NoD, kam bude celý týden vstup zdarma, se pak těšte třeba na Teatr Novogo Fronta, DOT 504, Rozprostřeno, Kašpárka v rohlíku nebo domácí hudební projkety jako Kazety, Kittchen či Private Collective. To ale není ani zdaleka vše! Více info o programu a cenách vstupenek na jednotlivé dny na roxy.cz a na facebooku.

26. října Disorder Grime Takeover Vol. III
Facebook
Disorder je zpět s letos již třetí velkou Grime akcí. Tentokrát se dostaneme až ke kořenům dnes již obrovsky rozvětveného žánru, do Prahy totiž dorazí Bloodline crew, dříve známá jako Meridian Bloodline a chybět nebude ani největší legenda, velký boss Big H, který platí nejen díky své přezdívce Big Hater za možná vůbec nejkontroverznější postavu grime scény. Společně s ním dorazí 26. 10. do ROXY převážná část původního složení Bloodline! Konkrétně to bude Haterův asi největší spojenec "UK rapper" Paper Pablo, Prez T známý pro svou legendární Flow, pamětník úplných začátků Bloodline crew a 9 Milli Major, který se před pár lety představil ve Zlíně a na svém kontě má mj. vydařený mixtape "Keep Praying". Tuhle pětici MCs pak doplní oficiální DJ Bloodline DJ Springy P a A51 residents Smack, Chik a Norman Bates.
Start: 22:00, Bloodline (Big H, Paper Pabs, Prez T, 9 Mili Major, Meridian Dan, DJ Springy P), Smack, Chik, Norman Bates, 2nd Stage: Wbwoy, Fuss, Radoš
Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 150 Kč + poplatky nebo v Café NoD bez poplatků, na místě 200 Kč.

16. listopadu Dirtyphonics live
Facebook
Státní svátek 17. 11. sice tentokrát připadl na sobotu, nicméně pořádně oslavit českou státnost můžete už o den dříve v Roxy. Právě v ten den k nám zavítá divoká francouzská čtveřice Dirtyphonics Live, která v současnosti patří za jedny z nejpopulárnějších d'n'b uskupení. Pařížané Charly, Thomas, Pho a Pitchin se dali dohromady v roce 2004 a od od roku 2006 bodují po celém světě se svými živými show, v nichž mísí DJské umění s neskutečnou energií typickou pro rockové koncerty. Není se tedy čemu divit, že jejich vystoupení jsou mnohými považována za ztělesnění toho, jak by mělo vypadat moderní pojetí d'n'b a taneční hudby vůbec. Své o tom ví návštěvníci festivalů jako Glastonbury, SXSW, Brixton Academy nebo Big Chill stejně jako ti, kdo měli to štěstí tyhle divoké Frantíky vidět na loňském vydání festivalu Let it Roll. Zvuk Dirtyphonics to ale není jen d'n'b. Charakteristická je pro něj kromě maximální energie také hravost, určitá "špinavost" a hlavně originalita, s jakou prolínají s d'n'b další taneční žánry jako rave, house, electro nebo techno. 16. 11. se tedy v Roxy těšte na pořádnou smažbu, která vám přivodí absolutní extázi!
Start: 22:00, DJs: TBA, VJ: TBA
Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 540 Kč + poplatky nebo v Café NoD bez poplatků.

24. listopadu Blood Red Shoes (UK)
Facebook
Před dvěma lety při své tuzemské premiéře pobláznili britští Blood Red Shoes pražské publikum víc než slušně. Teď se k nám znovu vrací. Jejich diskografie je o jednu desku bohatší a sound říznější než kdykoliv předtím. Už teď je tak nad slunce jasné, že jejich vystoupení v sobotu 24. listopadu v Roxy bude pořádná jízda, na které by žádný milovník indie-rocku britského střihu rozhodně neměl chybět! Že to Blood Red Shoes náležitě šlape i v druhé dekádě nového milénia, Laura-Mary a Steven ukázali letos v březnu, kdy pustili do světa svou třetí řadovku "In Time To Voices", která opět vznikla v produkci Mika Crosseyho, jenž s kapelou spolupracoval i na obou předchozích albech. Deska, v níž jsou stále čitelné punkové kořeny BRS, ale z jejího soundu je jasně patrný i muzikantský růst obou hudebníků, opět sklízí pochvalné recenze. A podobně jsou na tom i koncerty Blood Red Shoes v rámci turné k novince, které kapela jede už od dubna letošního roku. Je tedy nasnadě, že jeho pražskou zastávku, která se uskuteční 24. listopadu v Roxy, byste si neměli nechat ujít! Po koncertě navíc následuje Climax 14th Birthday Party pod taktovkou rezidenta Chrise Sadlera a jeho speciálních hostů, brightonských DJs Prok & Fitch.
Start: 19:00, Support: TBA, Climax 14th Birthday party - ressident DJ Chris Sadler, Special guests: Prok & Fitch (UK)
Předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 400 Kč + poplatky nebo v Café NoD bez poplatků, na místě 550 Kč.

Dále se v Roxy těšte také na:
8. 10. - Free Mondays live 2149226193 Bit Band & Kluci z Marmelády & They Dream Nation
24. 10. - Peter Hammill
5. 11. - Time Switch
12. 11. - Free Mondays live Drunk Machine (ISR)
20. 11. - James Harries @ Roxy Late Nigh Acoustic Chill Out Show Case
21. 11. - Jan Budař a Eliščin Band + hosté - Křest alba "Lehce probuzený"
24. 11. - Climax 14th Birthday with DJs Prok & Fitch (UK)
26. 11. - Free Mondays live Atomic Gigolo
4. 12. - Luno
9. 12. - Stars (CAN)
5. 2. 2013 - Paul Banks (Interpol, Julian Plenti, US/UK)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Dukla - Už nás omrzelo zvučit dvakrát déle, než potom trvá samotný koncert (15.03.2024 08:00)
- Naživo: Jakub König pokřtil "Hvězdy" v posvátným přítmí Akropole (30.11.2023 20:34)
- Fotogalerie: Jakub König poprvé představil svou novou desku "Hvězdy". A my byli u toho (28.09.2023 10:00)
- Recenze: dné na albu "Basic Living" zachytil nevšední běžnost života (14.09.2023 10:00)
- Video: Jakub König natočil k písni "Hvězdy", prvnímu singlu z debutové sólovky, skvělý epický klip (11.09.2023 15:05)
- Slyšeli jsme připravovanou desku Jakuba Königa. A je fantastická (04.07.2023 16:23)
- Video: dné v klipu k "Basic Living" po svém nahlíží na všednost běhu dní (06.06.2023 11:05)
- dné na červen chystá své druhé album "Basic Living" (09.05.2023 17:56)
- Video: Ondřej Galuška zpívá ve sci-fi klipu "Největší zátěž", že už "nevěříme na žádný spasitele" (11.01.2023 18:49)
- Video: Marie Puttnerová představila čarokrásné video k nádherné, pokorné "Písni o domově" (04.01.2023 17:34)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu