Levellers se už za pár dnů představí v Akropoli

01.10.2012 12:49 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

The Levellers
© levellers.co.uk
Britská folkrocková skupina Levellers vydala 29. června letošního roku své desáté studiové album nazvané "Static On The Airwaves". Ostrovní tisk nové album označuje jako jejich dosud nejvyzrálejší počin. Faktem zůstává, že kapela v průběhu své téměř čtvrtstoletí trvající kariéry přivedla svůj zvuk postavený na vybroušených textech, nesporné hudební originalitě vycházející z britských folkrockových tradic a neutuchající koncertní energii téměř k dokonalosti. V mnoha ohledech představuje aktuální počin pro kapelu příchod středního věku: je to nepochybně jejich nejdospělejší deska plná jasných názorů a zasvěcených postřehů ze světa, ve kterém v současnosti žijeme.

Album produkoval Sean Lakeman, ceněný především pro spolupráci na zlatých albech svého bratra Setha Lakemana a mimo jiné také producenta předposledního alba Levellers "Letters From The Underground". Deska "Static On The Airwaves" byla nahrána v listopadu loňského roku ve studiu SONO poblíž Prahy a poté ji v New Yorku mixoval slavný Victor Van Vugt (mimo jiné spolupracovník PJ Harvey, Beth Orton, Nicka Cavea a The Walkabouts). Hudebně je album rozkročené mezi hned několika různými světy: od frenetické energie "Forgotten Towns" přes melodickou introspektivu "After The Hurricane" až po popové melodie jako například "Second Life". Pořád jsou to ovšem zcela nezaměnitelní Levellers.

A právě řadovku "Static On The Airwaves" přijedou folkrockoví snaživci 11. října propagovat i do Prahy. Vstupenky se pohybují v rozmezí 520 až 580 Kč a k zakoupení jsou v pokladně Paláce Akropolis, kde se koncert uskuteční.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY