Kytarista Steve Hackett představí své verze klasik od Genesis

25.09.2012 08:52 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Steve Hackett - Genesis Revisited II
© facebook interpreta
Steve Hackett je nejvíce známý fanouškům alternativně rockových Genesis, kde působil na začátku své hudební kariéry v sedmdesátých letech a pak se párkrát ke svým kolegům příležitostně přidal. A právě na klasiky z doby "zlaté éry" Genesis zavzpomíná na chystané desce "Genesis Revisited II". V obchodech s hudebními nosiči se objeví 22. října.

Z tvorby formace v letech 1971 až 1977 vybral celkem jednadvacet kousků, se kterými mu vypomohlo na pětatřicet speciálních hostů. Společně s nimi se snažil dát skladbám nový, unikátní feeling. Posluchači se tak mohou těšit na interprety moderní hudby, jako je například Steven Wilson z Porcupine Tree, Mikael Akerfeldt z Opeth, syn Phila Collinse Simon, Neal Morse, John Wetton a spousta dalších. Steve Hackett k tomu ještě dodává: "Snažil jsem se zůstat věrný původním verzím a zvýraznit jen ty nejjiskřivější detaily. Samozřejmě každý ze zpěváků přidal písni něco svého."

"Genesis Revisited II" bude dostupné hned v několika verzích. Vedle klasického formátu si budete moct pořídit desku také v limitované edici 2CD Media-book nebo také na čtyř LP a 2 CD.

Tracklist je následující: CD 1 - Chamber Of 32 Doors, Horizons, Supper’s Ready, The Lamia, Dancing With The Moonlit Knight, Fly On A Windshield, Broadway Melody Of 1974, The Musical Box, Can-Utility And The Coastliners, Please Don’t Touch. CD 2 - Blood On The Rooftops, The Return Of The Giant Hogweed, Entangled, Eleventh Earl Of Mar, Ripples, Unquiet Slumbers For The Sleepers..., In That Quiet Earth, Afterglow, A Tower Struck Down, Camino Royale, Shadow Of The Hierophant.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY