Peter Bič Project se vrací do čela rádiového žebříčku

19.09.2012 14:28 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Německá zpěvačka Oceana byla nakonec nejhranější skladbou v českých rádiích pouhý týden. Nyní ji střídá Peter Bič Project s úspěšným hitem "Hey Now", který si připočítává již šesté vítězství. Obchody i nadále nejlépe prodávají poslední album Jarka Nohavici "Tak mě tu máš".
Peter Bič Project - Hey Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Největším hitem posledních měsíců je objev slovenské populární scény Peter Bič Project. Jejich singl "Hey Now" patří už několik měsíců k těm nejhranějším a směle jej můžeme zařadit do top žebříčku 2012 (co se týče popularity). Po uplynulém týdnu se vrátili na první místo, když zpěvačka Oceana spadla s písní "Endless Summer" na šestku. Ale možná je brzo vystřídá jiný slovenský objev - Celeste Buckingham. Ta je totiž momentálně s "Run Run Run" hned v závěsu.

Pokud jde o ty nejžhavější přírůstky, mezi nimi najdeme především jihokorejskou senzaci Psy. Tenhle rapper boří všechny světové hitparády díky skladbě "Gangnam Style", která se stala nejsledovanějším korejským videem na YouTube (právě dnes video přesáhlo hranici 210 milionu shlédnutí). Překvapivě se již nyní objevuje ve vysokých rotacích, díky čemuž je momentálně na třicáté první pozici. Dále na sedmdesáté první příčce najdeme indierockovou partičku z Los Angeles Grouplove a jejich průlomový singl "Tongue Tied", na sedmdesáté osmé to jsou Chinaski a "Ententýky" - titulní píseň ze stejnojmenného seriálu. Toť vše z rádiových novinek.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Peter Bič Project - Hey Now
  2. Celeste Buckingham - Run Run Run
  3. Loreen - Euphoria
  4. P!nk - Blow Me (One Last Kiss)
  5. Ego feat. Robert Burian - Žijeme len raz
  6. Oceana - Endless Summer
  7. David Deyl - Počítám
  8. ▼ Gusttavo Lima - Balada
  9. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time
  10. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Top 100 RÁDIO 37/2012 - novinky:
31. Psy - Gangnam Style
71. Grouplove - Tongue Tied
78. Chinaski - Ententýky

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Už to vypadá, že úspěch nové desky Jaromíra Nohavici v letních měsících nebyl dán jen okurkovou sezónou. I nyní, kdy obchody začínají plnit podzimní novinky, patří k nejprodávanějším. Nemohla jej ohrozit ani třicátá pátá studiovka Boba Dylana "Tempest", i když té se zas podařilo sesadit Tomáše Kluse, který tak poprvé od vydání spadl s deskou "Racek" na třetí místo (byl sice jednou na čtvrtém, ale jinak pouze na prvním nebo druhém). Mimochodem, příští týden to bude přesně rok, co tahle (pomalu legendární) nahrávka vyšla.

Mezi další nová alba v žebříčku patří "Elysium" britských Pet Shop Boys na patnácté příčce, "La Futura" - Rickem Rubinem produkovaný comeback ZZ Top na dvacáté první příčce a také "Spirit Indestructible" Nelly Furtado, které se v našich obchodech objevilo s předstihem oproti Británii a Spojeným Státům. Úspěšné byly nahrávky operní pop-vokální skupiny Il Divo. Po jejich pražském koncertu jsou v top padesátce rovnou čtyři.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. new Bob Dylan - Tempest
  3. Tomáš Klus - Racek
  4. Radůza - Ocelový město
  5. Sto zvířat - Hraju na klavír v bordelu
  6. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  7. Mark Knopfler - Privateering
  8. Václav Neckář - Dobrý časy
  9. Alanis Morissette - Havoc And Bright Lights
  10. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by

TOP 50 Prodejní 37/2012 - novinky:
2. Bob Dylan - Tempest
15. Pet Shop Boys - Elysium
21. ZZ Top - La Futura
25. Různí - Tekno 64
26. Nelly Furtado - Spirit Indestructible
34. Il Divo - Il Divo
44. Il Divo - Promise
46. Freddie Mercury & Montserrat Caballé - Barcelona

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 37. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY