Tropické teploty přály Nohavicovi a Peteru Bičovi

22.08.2012 10:18 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Počasí se nám trochu zbláznilo a přineslo nesnesitelná horka. Člověk pak přemýšlí, jak se zchladit, a hudba jej možná až tak nezajímá. Přesto rádia stále hrají a desky se v rámci možností prodávají. A my se nyní podíváme, jak jsou na tom české žebříčky po uplynulém týdnu.
Peter Bič Project - Hey Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Peter Bič z IMT Smile si vytvořil vlastní project a natočil s ním obrovský hit "Hey Now". Je jedním z mála singlů, které dokázaly úspěšně zdolat jak česká, tak i slovenská rádia a dost možná, že se jim zadaří i v dalších evropských zemích. Hymna koupališť je tak momentálně jasná. V těsném závěsu se drží italské DJské duo Tacabro s písní "Tacata'", třetí je pak Pitbull, který s titulní skladbou z filmu "Men In Black 3" krouží už nějaké dva měsíce těsně pod vrcholem. Nově je v top desítce na devátém místě německá zpěvačka Oceana s hymnou letošního evropského šampionátu ve fotbale "Endless Summer".

Novinkám kraluje španělský producent a DJ Sak Noel se songem "Where", díky němuž je to už potřetí, co se úspěšněji podíval do našich rádií (není to tak dávno, co jste si podupávali do rytmu s "Loca People"). Novinka startuje na osmdesáté čtvrté příčce. Španělského původu je i David POP (hrozné jméno, co? A hudba není o nic lepší...) na osmdesátém pátém místě. Určitě potěší umístění Florence And The Machine na devadesáté pozici, i když si k němu museli dopomoci remixem od Calvina Harrise.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Peter Bič Project - Hey Now
  2. Tacabro - Tacata
  3. Pitbull - Back In Time
  4. Ego feat. Robert Burian - Žijeme len raz
  5. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  6. Loreen - Euphoria
  7. Flo Rida - Whistle
  8. Rihanna - Where Have You Been
  9. Oceana - Endless Summer
  10. Mandrage - Šrouby a matice

Top 100 RÁDIO 33/2012 - novinky:
84. Sak Noel - Where
85. David Pop - Don't Give Up (The Fight)
90. Florence And The Machine feat. Calvin Harris - Spectrum
93. David Guetta feat. Chris Brown & Lil Wayne - I Can Only Imagine
96. Chris Brown - Don´t Wake Me Up
98. Far East Movement feat. Cover Drive - Turn Up The Love

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - I čtvrtý týden od vydání je nejprodávanějším albem poslední počin písničkáře Jaromíra Nohavici "Tak mě tu máš". Těžko se nad tím podivovat, vzhledem k jeho postavení v rámci současné scény, navíc momentálně nevycházejí žádné velké desky. Druhé a třetí místo má obsazené Tomáš Klus s deskami "Racek" a "Cesta do záhu(d)by" (a vypadá to, že se jej asi jen tak nezbavíme... ale jinak si to samozřejmě chlapec zaslouží). Čtvrtá je další česká hitparádová stálice tohoto roku, Václav Neckář a "Dobrý časy".

Jako nejlépe se prodávající novinka je uvedená nahrávka Mozartovy opery "Don Giovanni" v podání Pražského komorního orchestru a Sboru Národního divadla v Praze, ale nově je tak maximálně v žebříčku, protože tento nosič vyšel již v roce 1997. Spíš nás budou zajímat londýnští Dead Can Dance, kteří se vrací po šestnáctí letech s novým albem "Anastasis". Podle umístění na patnácté příčce to vypadá, že potěšili i několik českých fanoušků. Poslední opravdovou novinkou (Foo Fighters na třicátém sedmém místě také nelze opravdu počítat) je soundtrack ke skvělému filmu "The Dark Knight Rises" od skladatele Hanse Zimmera, jehož jméno IFPI neuvádí, prý různí interpreti...

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  4. Václav Neckář - Dobrý časy
  5. Adele - 21
  6. Linkin Park - Living Things
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. new Pražský komorní orchestr a Sbor Národního divadla v Praze - Mozart, W.A. Don Giovanni. Opera - pražská verze
  9. ▲ Pražská komorní filharmonie - Smetana, B. Má vlast
  10. Tina - S.E.X.Y.

TOP 50 Prodejní 33/2012 - novinky:
8. Pražský komorní orchestr a Sbor Národního divadla v Praze - Mozart, W.A. Don Giovanni. Opera - pražská verze
15. Dead Can Dance - Anastasis
30. Hans Zimmer - The Dark Knight Rises
37. Foo Fighters - Greatest Hits

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY