Do začátku Brutal Assaultu zbývají jen dny

01.08.2012 16:21 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Brutal_Assault_2012
© www.obscure.cz
Již za pár dní vypukne v pevnosti Josefov u Jaroměře metalové peklo. Ve čtvrtek 9. srpna se rozduní již 17. ročník festivalu Brutal Assault, který jako obvykle nabídne průřez předními interprety současné tvrdé hudby.

Letošní soupiska kapel opět obsahuje zvučná jména napříč žánry. V roli headlinerů se představí Machine Head, Ministry, Immortal, Dimmu Borgir a Amon Amarth. Návštěvníci se však mohou těšit i na deathmetalisty Nile, Krisiun, Immolation, Incantation, Six Feet Under nebo Gorguts, doom metal reprezentují Paradise Lost, Moonspell či Swallow The Sun. Tradičně silné zastoupení má i hardcore scéna - v Josefově vystoupí třeba Agnostic Front, Converge, Hatebreed a Sick Of It All. Thrasheři ocení jména jako Sodom, Warbringer či Heathen. Seznam není zdaleka kompletní, celkem se na pódiích vystřídá na sedm desítek zahraničích kapel.

Pro nedočkavé se brány festivalu otevřou již ve středu 8. srpna, kdy se v odpoledních hodinách rozběhne na jednom z pódií warm-up party. Kompletní soupisku kapel, rozpis hracích časů, informace o vstupenkách, dopravě, kempování a dalších organizačních záležitostech naleznete na festivalových stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY