shop.musicserver.cz
Nové desky pro 29. týden

Nové desky pro 29. týden

Vydáno: 15.07.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Je to s podivem, ale hudební vydavatelství nás prázdniny-neprázdniny stále zásobí novou hudbou. Příští týden se tak třeba dočkáte novinky Daniela Powtera, nových P.O.D., po čase to budou sólově Nas i Angus Stone a představíme nováčky Lianne La Havas a Alexe Clara. Lákavé a netradiční spojení předvedou Elton John a Pnau.

Pokud se v pondělí 16. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tip týdne

Elton John vs. Pnau - Good Morning To The Night (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / taneční hudba

Elton John Vs Pnau - Good Morning To The Night
Myslíte si, že vás Elton John už nemůže ničím překvapit? Pak jste na velkém omylu. Před časem se spřáhnul s australským duem Pnau, jehož členem je také Nick Littlemore z Empire Of The Sun, a z původně jednoho remixu vznikla nakonec celá deska s názvem "Good Morning To The Night". Nejde však o klasické pojetí remixů, ale o reinkarnaci starých písní Eltona Johna postavených na původních zvukových elementech z nahrávek tohoto britského umělce. Pnau strávili dlouhou dobu posloucháním téměř čtyř stovek starých nahrávek a pro vytvoření nové písně použili hned několik hudebních stop z různých skladeb. Vokály tak pochází z jedné písně, bicí z druhé, basová linka z třetí a kytary ze čtvrté. Celkem takto poskládali osm písní a Elton John se na jejich výsledném zvuku sám podílel. Desku nyní reprezentují dva songy - "Sad" a titulní píseň, jež se stala jednou z pěti skladeb olympijského projektu nesoucí název "Rock The Games". Obě uslyšíte na speciálním profilu soundcloud.com.


P.O.D. - Murdered Love (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní metal / nu metal

P.O.D. - Murdered Love
Nu-metalová formace P.O.D. se opět hlásí v plné síle! Na publikum útočí s novinkou "Murdered Love". Fanouškům slíbili pořádně tvrdý návrat a aby slibům učinili zadost, pozvali do nahrávacího studia také producenta Howarda Bensona, s nímž spolupracovali už na předchozích nahrávkách "The Fundamental Elements Of Southtown" a "Satellite". Spolupráce se vyplatila: hned první singl "Lost In Forever (Scream)" se dostal na jedenadvacáté místo mainstreamových rockových žebříčků. A pokud jste skladbu ještě neslyšeli, můžete to napravit na stránkách YouTube.com a při tom obdivovat příslušný videoklip. Z dalších skladeb stojí za zmínku také "Eyez" s hostujícím Jameym Jastou z Hatebreed, "Murdered Love", kde se blýskl také Sick Jacken z Psycho Realm, a konečně "West Coast Rock Steady" se Senem Dogem, známého ze Cypress Hill.


Daniel Powter - Turn On The Lights (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / pop folk

Daniel Powter - Turn On The Lights
Nebýt megahitu "Bad Day" pravděpodobně by o kanadském zpěvákovi Danielu Powterovi dodnes nikdo nevěděl. Vzhledem k tomu, že od jeho vydání uběhlo už sedm let a jeho autorovi se od té doby nedaří na úspěch navázat, pomalu upadá v zapomnění. Změnit by to mohla jeho nová deska "Turn On The Lights", vycházející tentokrát v Evropě dříve než v zámoří. Předznamenal ji houpavý singl "Cupid", jehož styl nápadně připomíná styl Colbie Caillat. Jeho videoklip naleznete například na zpěvákově webu. Zda se i zbývajících deset písniček ponese v podobném duchu, nebo se budou stylově lišit, zjistíme až příští týden.


Jimmy Cliff - Rebirth (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: ska / reggea / soul

Jimmy Cliff - Rebirth
Jamajský hudebník Jimmy Cliff rozhodně nepotřebuje slávu k polechtání svého ega. A tak mu jeho návrat na hudební scénu můžeme skutečně věřit a přát! Čtyřiašedesátiletý zpěvák a multiinstrumentalista totiž vydává po osmileté pauze novinkovou nahrávku "Rebirth", se kterou mu vydatně vypomohl producent Tim Armstrong. Ten navíc vévodí doprovodné kapele jako kytarista. A proč se Jimmy Cliff rozhodl právě pro něj? "Chtěl jsem se vrátit a mít v tom řád," prozradil. Jestli to bude skutečně velký comeback se vší pompou, jakého by byl takto skromný frontman schopný, posuďte sami a dejte nám vědět v komentářích. Na stránkách magazínu Rolling Stone si totiž můžete poslechnout celou desku.


Gary Barlow - On Her Majesty's Service (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Gary Barlow - On Her Majesty's Service
Před nějakým časem jsme vám představili EP s názvem "Sing", který oslavoval šedesát let vlády anglické královny. Hlavní náplní byla stejnojmenná písnička, kterou napsal Gary Barlow s Andrew Lloyd Webberem a nahráli ji společně s umělci Commonwealthu. O jejím vzniku pojednává hodinový dokument, který natočil právě Gary Barlow a který nyní vychází na DVD s bondovským názvem "On Her Majesty's Service". Vedle náhledu na samotný zrod písničky, je hlavním tématem cesta Garyho Barlowa po zemích Commonwealthu, na které hledal muzikanty a zpěváky a při které vznikaly jednotlivé party včetně nahrávek v Opeře v Sydney. Na DVD nechybí ani bonusy v podobě pohledu do zákulisí, rozhovorů nebo třeba oficiálního videoklipu. Nalákat vás může krátký trailer.


Netsky - 2 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: drum'n'bass / liquid funk

Netsky - 2
Belgičan Boris Daenen má všechny předpoklady stát se novou senzací populární scény. Že nevíte, o koho se jedná? Jeho umělecké jméno Netsky a stejnojmenný debut budete možná znát lépe. Tedy pokud fandíte hudebnímu žánru liquid funk, který tento mladý klučina umí. Ovládá ho tak dobře, že mu na jeho druhé studiovce, jednoduše pojmenované "2", zahostovaly hvězdy jako Dynamite MC, Diane Charlemagne nebo taky Jimmy Jams a Darrison. Nahrávka, kterou si můžete koupit ve standardním CD formátu, digitální nebo i na vinylu, čítá celkem patnáct kousků. Za všechny jmenujme singlovky "Come Alive" a "Give & Take". Oba songy a spoustu dalších si poslechněte na webu kanálu YouTube.com. Na stejné stránce najdete také videoklipy.


Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough? (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní soul

Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?
Ačkoli to podle jména tak nevypadá, Lianne La Havas je Angličanka narozená v Londýně. Vysvětlením budiž, že má řeckého otce a jamajskou matku, nicméně většinu svého dětství strávila se svými prarodiči. Dnes je jí dvaadvacet a vše toto se odráží v její hudbě, která osciluje někde na pomezí alternativy, folku a soulu. Tento mix britské kritiky zaujal natolik, že byla v nominaci ankety Sound Of 2012. Do Top 5 se sice neprotlačila, ale to nebrání tomu, aby představila svůj debut "Is Your Love Big Enough?". Na něj zařadila celkem dvanáct písniček, které představuje pomocí sampleru na svém soundcloud.com


Nas - Llfe Is Good (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Nas - Life Is Good
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčel americký rapper Nas, tedy co se týče sólové tvorby. Čtyřletou pauzu od alba "Untitled" vyplnil společným CD s Damienem Marleym. Nyní ovšem opět sám vydává novinku "Life Is Good", na kterém se producentsky podíleli například No I.D., Salaam Remi, Swizz Beatz, Rodney Jerkins, J.U.S.T.I.C.E. League, Buckwild nebo Heavy D. O něco důležitější jsou ovšem hosté, kteří se tu objevují. Uslyšíte například vokály Amy Winehouse, Mary J. Blige, Ricka Rosse, Anthony Hamiltona, Swizz Beatz a dalších. Nas už notnou dobu zásobuje své příznivce singly z "Life Is Good". Celkem jich vyšlo již pět a většinu z nich uslyšíte na Nasově soundcloud.com.


Angus Stone - Broken Brights (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / blues / akustický rock

Angus Stone - Broken Brights
Je to doslova pár týdnů, co jsme vám představovali sólovku něžnější poloviny sourozeneckého dua Angus & Julia Stone a nyní přichází se svým sólovým počinem i druhá, drsnější půlka, Angus Stone. Album dostalo název "Broken Brights" a ve stylu kombinující folk, blues a akustický rock přinese celkem třináct songů. Oním folkem jsou ovšem ovlivněny daleko méně než ty, kterými se prezentuje se svoji sestrou. Toto tvrzení si můžete ověřit již nyní poslechem celého alba na soundcloud.com Anguse Stonea.


John Frusciante - Letur-Lefr (EP) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní synth pop

John Frusciante - Letur-Lefr
Jen co John Frusciante odešel z Red Hot Chili Peppers, už se hlásí o slovo coby sólový umělec a fanouškům servíruje nový počin - EP "Letur-Lefr". Mini album obsahuje pět kousků a už začátkem července vyšlo v Japonsku. I přes malý počet skladeb je EP nabité hvězdami. Hned v první skladbě "In Your Eyes" uslyšíte Nicole Turley, v další "909 Day" své místo našli Leggezin Fin, Masia One, Kinetic 9 a RZA (aka Robert Fitzgerald Diggs), kterého uslyšíte spolu s dalšími také ve "FM" a "In my Light". A jak bývalý kytarista redhotů sám hodnotí svou tvorbu? "Nazval bych to jako progresivní synth pop. Sice vám to neřekne, jak skladby zní, nicméně to skvěle charakterizuje můj postoj. Kombinuji aspekty mnoha stylů a s pomocí elektroniky tvoří něco svého." Dodejme, že nahrávka je předchůdcem další letošní (tentokrát však plnohodnotné) nahrávky "PBX Funicular Intaglio Zone", které se dočkáme na podzim.


Alex Clare - The Lateness Of The Hour (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dubstep / drum and bass / soul / pop

Alex Clare - The Lateness Of The Hour
Je mu 27, je to Brit, jmenuje se Alex Clare a své debutové album "The Lateness Of The Hour" vydal přesně před rokem. Bohužel ne u nás. A nebýt plánovaného říjnového koncertu v pražském Roxy, pravděpodobně by tomu tak i zůstalo. Nicméně nakonec jeho prvotina u nás vychází, a tak i Češi mohou objevovat jeho těžko zařaditelný styl, který postupně zabírá v nejrůznějších žebříčcích světových hitparád. Clare vyrůstal na jazzových a bluesových deskách svého otce, později své zájmy směřoval na britskou drum and bass a garage scénu. Jeho tvorba se pochopitelně v tomto všem inspirovala, a tak výsledný zvuk míchá dubstep, drum and bass, pop, soul, r'n'b nebo třeba i rock. Deska produkovaná dvojicí Mike Spencer (Jamiroquai nebo Newton Faulkner) - Diplo přináší celkem dvanáct skladeb, mezi nimiž naleznete například o coververzi Princova hitu "When Doves Cry". Slušný počet písniček už najdete ve formě videí na YouTube.com Alexe Clarea. Své dojmy z nich pak můžete porovnat s našimi. Desku jsme totiž již před časem proprali v Podpultovkách.


Dále vychází:

Astrid North - North (Supraphon/Warner Music)
Engelbert Humperdinck - Spanish Eyes-The Best Of (Universal)
Fischer-Diskau - Die Schoensten Schubert (EMI)
Hans Zimmer - Dark Knight Rises (soundtrack) (Sony Music)
Helldorados - Helldorados (Mystic Production)
Jose Carreras - Legends-The Three Tenors (Universal)
Miseration - Tragedy Has Spoken (Mystic Production)
Motorhead - Aces Up My Sleeve (Universal)
Primate - Draw Back A Stump (Mystic Production)
Richard Hawley - Down In The Woods (vinyl) (EMI)
Rush - Time Stand Still (Universal)
Různí - Capriccio Italien (EMI)
Různí - Dinner Party Songs (EMI)
Různí - Ein Sommernachtstraum (EMI)
Různí - Jesus Christ Superstar (Universal)
Různí - Meditation De Thais:Massenet (EMI)
Různí - Step Up Revolution (soundtrack) (Universal)
Různí - Taneční liga 141 (Universal)
Různí - Villanella:Alte Taenze&Lieder (EMI)
Smashing Pumpkins - Pisces Iscariot (EMI)
Status Quo - Rockin' All Over The World (Universal)
Stevie Wonder - I Was Made To Love Her (Universal)
Texas - Say What You Want (Universal)
Thin Lizzy - Waiting For An Alibi (Universal)
Triggerfinger - All Thi Dancin' Around (Universal)
Whitesnake - 1987/Ltd (vinyl) (EMI)
Whitesnake - Slide It In/Ltd (vinyl) (EMI)
Whitesnake - Slip Of The Tongue/Ltd (vinyl) (EMI)
Wisin & Yandel - Lideres (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu