Zadržený Randy Blythe může být propuštěn na kauci

30.06.2012 21:54 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Lamb Of God
© facebook interpreta
Jak jsme vás již informovali, čtvrteční pražský koncert groovemetalových Lamb Of God se neuskutečnil z důvodu zadržení jejich vokalisty Randyho Blythea. Ten byl českou policií obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Od té doby se udála řada dalších událostí, které si nyní shrňme. V sobotu kolem desáté hodiny ranní stanul vokalista před soudem, který rozhodl o uvalení vazby z důvodu bezprecedentního nebezpečí útěku zpěváka ze země během vyšetřování.

Zároveň ale rozhodl o možnosti kauce, díky které může být vokalista už v pondělí z vazby vykoupen. Ta byla stanovena na dvě stě tisíc dolarů (čtyři miliony korun), což je podle přiznání českým vyšetřovatelům muzikantův roční příjem.

V případě tohoto scénáře by celá kapela okamžitě odjela ze státu a zpěvák by byl stíhán na svobodě. Jeho následné vydání zpět do České republiky v případě uznání viny by ovšem bylo nejspíš velmi problematické.

V hudebním světě se mezitím strhla velká vlna nevole na Blytheovo zadržení a řada slavných umělců jako Slash, Mike Portnoy, Devildriver nebo Lacuna Coil žádá slepě jeho okamžité propuštění navzdory tomu, že se vokalistova nevina ještě rozhodně neprokázala. Nikdo navíc neprojevil žádnou lítost nad smrtí mladého metalového fanouška, který mohl být stejně tak příznivcem a návštěvníkem koncertů každého z nich.

Velmi negativně a ostře na celou situaci reaguje také široká metalová fanouškovská obec ve světě, která na sociálních sítích a internetových fórech nešetří ostrými slovy na adresu naší země, kterou označuje za totalitní. Kauzu budeme i nadále monitorovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY