shop.musicserver.cz
Nové desky pro 26. týden

Nové desky pro 26. týden

Vydáno: 24.06.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední červnový týden bude doslova našlapaný hvězdami. Mezi ty úplně největší se řadí bezesporu Linkin Park, kterým zdatně sekundují Maroon 5, The Offspring, nebo opět soulující R. Kelly. Slovenskou scénu zastoupí Kristína, francouzskou metalová Gojira a americkou Shawn Colvin či bluegrassová houslistka Sara Watkins.

Pokud se v pondělí 25. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Linkin Park - Living Things (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Linkin Park - Living Things
V čase, kdy to není právě obvyklé, přichází jedna z nejočekávanějších desek tohoto roku. Řeč je o novince Linkin Park "Living Things" a nutno říct, že oproti minulosti si kapela s novou nahrávkou poměrně pospíšila. Obvykle muzikantům příprava trvá tři roky i déle a tentokrát servírují nástupce "A Thousand Suns" ani ne po dvou letech. Není proto divu, že i tentokrát spolupracovali s Rickem Rubinem, který usedl společně s Mikem Shinodou do producentského křesla. Novinka by měla být osobnější a měla by se vyhýbat politickým tématům. Oproti lehce koncepčnímu předchůdci prezentuje kapela "Living Things" jako více energické a více založené na písničkách. Přiznává i snahu do všech skladeb začlenit co možná nejvíce nástrojů a hudebních vlivů včetně folk-rocku inspirovaného Bobem Dylanem, či punk-rock. Tuto pestrost svým způsobem potvrzuje i přítomnost kanadského houslisty Owena Palletta. První ochutnávky nabízejí Linkin Park na svém profilu na YouTube.com.


Maroon 5 - Overexposed (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Maroon 5 - Overexposed
"Overexposed" - takový název ponese v pořadí čtvrté studiové album Maroon 5, kteří navazují na dva roky staré album "Hands All Over". Skupina novinku prezentuje jako své nejpopovější a zároveň nejpestřejší album, což má na svědomí hlavně výměna producenta. Tím hlavním už není Mutt Lange, ale v případě "Overexposed" je jím Max Martin. Jednotlivé písně vznikly ale v produkci různých dalších producentů. Vedle Martina se tak na zvuku jednotlivých písniček podílel i Benny Blanco, Shellback, Ryan Tedder a velké penzum práce odvedl méně známý Noah "Mailbox" Passovoy, který spolupracoval s Donnou Summer nebo i Scorpions. Prvním singlem Maroon 5 zvolili "Payphone", kde si zahostoval i rapper Wiz Khalifa. Video k této písničce, jsem vám již představili a druhý singl "One More Night" je exkluzivně ke slyšení na webu časopisu Rolling Stone. Fanoušci si vedle standardní verze s třinácti písničkami mohou pořídit deluxe verzi, kde se dočkají navíc dalších tří písní a dvou remixů.


R. Kelly - Write Me Back (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / pop / dance

R. Kelly - Write Me Back
Ačkoli jsme vás již loni připravovali na vydání nové desky R. Kellyho "Black Panties", jen tak se této desky nedočkáte. Zpěvák ji totiž chystá až na příští rok. Nicméně místo ní servíruje úplně odlišný počin s názvem "Write Me Back". Její nahrávání probíhalo především v režii samotného R. Kellyho, který si nahrávku sám napsal a v podstatné míře i produkoval. Novinka navazuje na předchozí "Love Letters" a výrazně se inspiruje v klasickém soulu sedmdesátých let. "Write Me Back" přinese celkem dvanáct skladeb a vy je můžete okusit prostřednictvím snippettu na YouTube.com.


The Offspring - Days Go By (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: punk-rock / pop-punk

The Offspring - Days Go By
Američtí rockeři z The Offspring si v posledních letech dávají s novými deskami skutečně načas. Se zatím poslední plnohodnotnou studiovkou "Rise And Fall, Rage And Grace" se připomněli už v roce 2008 a na další CD si fanoušci museli počkat další čtyři roky. Do vydání vytoužené "Days Go By" tedy zbývá jen pár dní a můžeme se těšit na dvanáct songů, ze kterých se na svět dostaly už dva singly - titulní kousek a "Cruising California (Bumbin' In My Trunk)". Martin Wipplinger vám ve svém obsáhlém článku nabídl k poslechu nejen tyto dva kousky, ale rovnou celé album. Všechny písně se totiž jako stream objevily na stránkách magazínu Rolling Stone. Nesmíme zapomenout ani na klip k oběma singlům, které najdete na YouTube.com kapely. Recenzenti se shodují, že nová deska, produkovaná Bobem Rockem, "je prostě jiná". A co vy?


Tip týdne

Sara Watkins - Sun Midnight Sun (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: bluegrass / folk / country

Sara Watkins - Sun Midnight Sun
Když jsme vám před třemi roky představili debut někdejší členky formace Nickel Creek houslistky Sary Watkins, vypadalo to, že si dává její domovská kapela pouze oddech. Nyní už je jasné, že Nickel Creek skončili. Ne tak Sara Watkins. Loni si odskočila na turné s The Decemberists a přitom stačila připravit a nahrát novinku "Sun Midnight Sun". Na jejím vzniku se výraznou měrou podílel Blake Mills, někdejší člen kapely Simon Dawes. Album nejen produkoval, ale je i jeho spoluautorem. Vedle společných věcí a těch, které si napsala sama, zařadila na desku i klasiku Willieho Nelsona "I'm A Memory" nebo "You're The One I Love" Everly Brothers, v níž si zazpívala i Fiona Apple. Dalšími hosty jsou Jackson Browne, další člen Simon Dawes Taylor Goldsmith či Benmont Tench. Ukázky všech skladeb nabízí internetový obchod Amazon.com.


Lita Ford - Living Like A Runaway (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal / hard rock

Lita Ford - Living Like A Runaway
Ženských metalových legend je opravdu málo a o to raději se jim média věnují. Zářivým příkladem kromě například Doro Pesch je také Lita Ford. Tato dnes třiapadesátiletá diva dříve zpívala a spolupracovala s legendami jako Ozzy Osbourne nebo Nikki Sixx z Mötley Crüe a na hudební scénu se vrátila teprve nedávno, čímž zakončila svou patnáctiletou pauzu. Není divu, že s další deskou nechtěla otálet. "Living Like A Runaway" se jí bohužel v loňském roce vydat nepodařilo, a tak míří k posluchačům až nyní. Snad z nostalgie se na ní dala opět dohromady s výše zmíněným basákem Mötley Crüe. Společně dali nový kabátek skladbě kapely 58 "A Song To Slit Your Wrists By". Další důležitou postavou, která při nahrávání měla nemalé slovo, byl producent a rockový kytarista Gary Hoey. S Litou si dal za cíl vrátit se ke kořenům: "Tato deska pro mě znamená znovu získání velké síly. A taky svobodu," prozradila zpěvačka. Abyste si i vy mohli udělat svůj názor, navštivte stránky časopisu Rolling Stone a veškerý nový materál si důkladně poslechněte.


Shawn Colvin - All Fall Down (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Shawn Colvin - All Fall Down
Dlouhých šest let čekali fanoušci Shawn Colvin na její nové studiové album. Americká písničkářka sice v tomto mezidobí vydala živák "Live", ale hlad po nových písničkách uspokojí až nyní "All Fall Down". Shawn Colvin na něm opustila dlouholetého spolupracovníka Johna Leventhala a producentem alba se stal její dlouholetý přítel a kolega z doprovodné kapely, kytarista Buddy Miller. Nahrávalo se v domácím studiu Millera v Nashvillu za účasti skvělých hudebníků a zpěváků, včetně Emmylou Harris, Allison Krauss, Mary Chapin Carpenter, Jacoba Dylana nebo vynikajícího houslisty Stuarta Duncana. Nicméně gró studiové kapely tvořili Bill Frisell na kytaru, Viktor Krauss na basu a Brian Blade na bicí. Výsledkem je jedenáct písniček, které zkoumají někdy tvrdé a chladné pravdy ve vztazích. Videoklip k titulní skladbě najdete na YouTube.com zpěvačky, ukázky ostatních skladeb v internetovém obchodě Amazon.com.


Gojira - L'Enfant Sauvage (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Gojira - L'Enfant Sauvage
Pokud vás na Francii zajímá jen Eiffelovka a žabí stehýnka, mohli byste zkusit přijít na chuť také tamější heavymetalové formaci Gojira. A možná vás zaujala i naživo - jako předkapela slavné Metalliky. Každopádně nyní máte možnost si muzikanty oblíbit díky jejich novinkové desce "L'Enfant Sauvage" (anglický ekvivalent je "The Wild Child"). Frontman, zpěvák a kytarista kapely Joe Duplantier k ní prozradil tolik: "Když se stanete hudebníkem, nemáte žádného šéfa, který by vám vykládal, co máte dělat, takže musíte umět prokázat jistou dávku zodpovědnosti. Z toho plyne, že z volnosti plynou stejně velké povinnosti, a proto se ptám sám sebe: Co je to svoboda? Co to pro mě znamená? Není na to odpovědi." Přesto se hudebníci společně s producentem Joshem Wilburem snažili přijít s kloudným vysvětlením v jedenácti písních, přičemž k té titulní vznikl i videoklip. Pokud by vám tato hudebně-vizuální ukázka nestačila, navštivte portál musicradar.com a poslechněte si kompletně celou desku.


Glenn Frey - After Hours (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Glenn Frey - After Hours
Celých dvacet let si museli počkat fanoušci zakládajícího člena Eagles, Glenna Freye. Od roku 1992 vydal pouze kompilaci "Solo Collection" a tuto pauzu přerušuje nyní novinkou "After Hours". Nositel šesti cen Grammy jejím prostřednictvím skládá poctu svým oblíbeným umělcům, jako je Tony Bennett, Nat King Cole nebo Dinah Washington. Na album najdete coververze "Caroline, No" Briana Wilsona, "Same Girl" Randyho Newmana nebo i klasiku "Route 66". Při nahrávání "After Hours" spolupracoval Frey s Richardem F.W. Davisem a Michaelem Thompsonem, tedy s koncertními členy The Eagles. Společně dali dohromady jedenáct písniček v případě standardní verze a čtrnáct v případě deluxe edice. Ukázku všech si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


King Cannons - Brightest Light (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

King Cannons - Brightest Light
Že jste ještě nikdy neslyšeli o King Cannons? Není se čemu divit! Tato nová australská formace, která se prezentuje jako band pro lidi, se chystá do světa hudebního byznysu vtrhnout s novinkou "Brightest Light". "Těšte se na elektrizující kombinaci soulu a rocku, na kterou se nezapomene," slibuje šestičlenná kapela. Jestli se vám deska bude líbit, neposoudíte lépe než poslechem. Proto se vydejte na soundcloud.com australské pobočky vydavatelství EMI, poslechněte si materiál této mladé a sebevědomé kapely a napište nám!


Kristína - Na slnečnej strane sveta (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance-pop / folk

Kristína - Na slnečnej strane sveta
Slovenská zpěvačka Kristína Peláková, tedy zjednodušeně Kristína, vydává své třetí album, které nazvala "Na slnečnej strane sveta". Přinese celkem čtrnáct skladeb a jeden bonus navíc. Texty písní si vzal na starost textař Kamil Peteraj a hudbu složil skladatel a producent Martin Kavulič, kterého ve dvou skladbách zastoupil jeho mladší bratr Marián. Prvním singlem z desky je skladba "Jabľčko", kterou jsme vám již před časem představili v rubrice VideoJukebox. Druhou ochutnávkou je písnička "Viem lebo viem", kterou Kristina prezentuje na svém kanálu YouTube.com.


Pink Floyd - Story Of Wish You Were Here (DVD) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock / rock

Pink Floyd - Story Of Wish You Were Here
Není to tak dávno, co Pink Floyd zahltili fanoušky kampaní "Why Pink Floyd…?", a v nastoleném trendu pokračují i nadále. Nyní přichystali dokument s názvem "Story Of Wish You Were Here", jehož název zcela jasně odtajňuje jeho náplň. Přinese téměř hodinu a půl trvající materiál založený na nových rozhovorech s Rogerem Watersem, Davidem Gilmourem, Nickem Masonem a dalšími, kteří se na "Wish You Were Here" podíleli včetně designéra obalu s obrazem hořícího muže nebo původního zvukového inženýra Brian Humphriese. Pro úplnost je zařazeno i archivní interview se zesnulým Rickem Wrightem. Titul vychází samozřejmě jak na DVD, tak na Blu-ray a jeho trailer je k dispozici na YouTube.com.


Reedice Tata Bojs

Speciální či sběratelské edice se netýkají pouze zahraničních kapel, ale například i českých Tata Bojs. Ve výpravné sběratelské edici nyní najdete alba "Futuretro", "Biorytmy", "Nanoalbum" a "Kluci kde ste?". Pod speciálním společným označením MAX je původní album doplněno vždy o jeden a v případě "Futuretra" a "Biorytmů" dokonce o dva bonusové disky. Na těch se nachází dříve nevydané verze písniček, rarity a demo nahrávky písní vztahujících se vždy k období vydání konkrétního alba. Mimo "Futuretra" nechybí ani DVD disky s dříve nevydanými koncertními záznamy, klipy, či speciální dokumentární záběry.

Dále vychází:

Biohazard - New World Disorder (vinyl) (Bertus)
Burning Point - Ignitor (Mystic Production)
Dubliners - A Drop Of The Hard Stuff (EMI)
Dubliners - At It Again! (EMI)
Dubliners - Drinkin' & Courtin' (EMI)
Dubliners - More Of The Hard Stuff (EMI)
Evaline - Woven Material (Supraphon/Warner Music)
Henry Jackman - Abraham Lincoln: Vampire Hunter (soundtrack) (Sony Music)
Ihsahn - Eremita (Mystic Production)
Morgoth - Cursed To Live (EMI)
Netsky - 2 (Bertus)
Oceana - My House (Supraphon/Warner Music)
Patti Smith - Banga (vinyl) (Sony Music)
Různí - Hot Summer Hits 2012 (Universal)
Různí - Ibiza Sundowner Presented (EMI)
Různí - Nej hity ma léto všech dob (Universal)
Různí - To Rome With Love (soundtrack) (Sony Music)
Simple Plan - Get Your Heart On! 2012 (Supraphon/Warner Music)
Sodom - 30 Years Sodomized 1982-2012 (3CD+2LP) (Mystic Production)
Sodom - Official Bootleg (The Witchhunter Decade) (Mystic Production)
St.Germain - Tourist/Remaster (vinyl) (EMI)
St.Germain - Tourist/Remaster (EMI)
The New Broadway Cast Recording - Evita - New Broadway Cast Recording (Sony Music)
Whitechapel - Whitechapel (Mystic Production)

NÁZORY
  • na slnečnej strane sveta (Alenka Vidrová, 10.10.2013 20:19) Reagovat

    nejvic se mi líbí kristínka tak že její cd fanynka alenka vidrová

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu