shop.musicserver.cz

Metalový svátek vyprodal Melodku

Vydáno: 15.06.2012 08:11 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Málokdy se do Brna podívá tak věhlasné metalové jméno navíc zrovna prožívající své nejlepší roky jako toto úterý. Floridští Trivium až po strop naplnili brněnský klub Melodka a i bez přítomnosti zahraničního supportu uspokojili všechny přítomné skvělým výkonem, dlouhým setem i lidským faktorem.

Live: Trivium

support: Bethrayer
místo: Melodka, Brno
datum: 12. června 2012
setlist: Capsizing The Sea, In Waves, Pull Harder On The Strings Of Your Martyr, Rain, Into The Mouth Of Hell We March, Down From The Sky, The Deceived, Black, Watch The World Burn, Dusk Dismantled, Drowned And Torn Asunder, A Gunshot To The Head Of Trepidation, Ember To Inferno, Detonation, Throes Of Perdition, Leaving This World Behind

Trivium Brno
© Ondřej Kramář / musicserver.cz
Když bylo na stránkách pořadatelské agentury Obscure promotion oznámeno místo konání aktuální české zastávky amerických Trivium, velká většina brněnských metalheads to brala jako vtip. Melodka je sice skvělý klub, ale pro takovéto jméno se zdál prostě moc malý, nehledě na logistické řešení a jistě náročný rider velkého metalového jména. Všechny obavy však vzali za své a koncert se až na úmorné vedro po všech stránkách povedl.

Trivium do Brna přijeli bohužel osamocení a i jméno tuzemského supportu bylo dlouhou dobu utajováno. Nakonec se jím stala zkušená kojetínská groove metalová čtveřice Bethrayer, která celý večer s úderem osmé hodiny odstartovala. Svým pětačtyřicetiminutovým setem potvrdila svou kvalitu a energii a sklidila docela pozitivní reakce od převážně thrashmetalového publika navzdory své spíše hardcore image. Jediný problém tak je v mých očích repertoár, neboť kapela hraje prakticky stejný (byť na povedené desce "Love & Hate" postavený) koncertní program už několik let a asi by to chtělo víc novinek než jen jednu píseň. Jako by se chlapi trochu zasekli. Nezbývá tedy než čekat na novou desku.

Trivium Brno
© Ondřej Kramář / musicserver.cz
Po úmorném čekání v tropických podmínkách stejné délky jako hrací čas supportu konečně spustilo známé intro z poslední desky "In Waves" a s ním i titulní věc alba. Už od první skladby mi bylo jasné, že toho bude mimořádně povedený metalový zážitek. Bylo tam prostě všechno. Skvělá atmosféra natěšeného a vděčného publika čítajícího odhadem necelých čtyři sta hlav, jeden z nejlepších zvuků jaký jsme kdy na Melodce slyšeli a především instrumentální a pěvecká preciznost, energie a sympatický vřelým přístupem samotné kapely (který se naplno projevil po koncertě, kdy se mohl kdokoliv přesvědčit o příjemnosti a skromnosti členů formace).

Trivium hráli tento víkend na anglickém Download festivalu pro nějakých osmdesát tisíc lidí a tak by jeden mohl tušit, že svou klubovou show odfláknou. Opak byl však pravdou. Na muzikantech bylo evidentně vidět, že naprosto stejně vypadající festivaly napříč Evropou mile rádi aspoň na pár koncertů vyměnili za intimní klub plný vlastních fanoušků a připomněli si tak podmínky, ze kterých vzešli.

Trivium Brno
© Ondřej Kramář / musicserver.cz
Potěšil i představený osmdesátiminutový setlist rovnoměrně rozdělený mezi všechna alba, několik Heafyho českých frází i informace o dopolední návštěvě středověké věznice na hradu Špilberk, která muzikanty údajně velmi oslovila. Myslím, že volba města velmi pozitivně ovlivnila výslednou návštěvnost.

Být akce situována v přesyceném programu pražských klubů, tipoval bych návštěvnost maximálně na dvě stě hlav. Zde jsme mohli slyšet kromě slovenštiny hodně anglicky hovořících návštěvníků, spoustu skupinek lidí z celé republiky a samozřejmě i domácích fans, kteří si podobného svátku (kdy jindy zde v klubu hraje metalová kapela s víc jak milionem fanoušků na Facebooku?) v moravské metropoli asi dokážou vážit když už přijde na věc.

Přesto bych tipl jako převládající většinu osazenstva spíše přespolní. Snad to bude pro pořádající agenturu výrazným signálem, že umísťovat podobné akce do měst jako Brno nebo Ostrava má smysl a je to strategicky lepší volba než naplánováním kupříkladu čtyř metalcore/deathcore akcí během jednoho měsíce do Prahy a střílet tak zbytečně do vlastních řad.

NÁZORY
  • .. (jarecek, 15.06.2012 11:00) Reagovat

    by me fakt zajimalo, jak ma ms nastavena prava. to snad musi mit pravo publikovat kazdej clen redakce. jinak si neumim vysvetlit, ze by opakovane prochazelo tolik chyb pres korektora a sefredaktora ..

  • zase ty pražáci... (žížalka, 15.06.2012 12:49) Reagovat

    já si myslim, že to udělali velice spravedlivě...proč by všichni "zápaďáci" měli pořád jezdit do tý zapráskaný prahy?! trivium se k nám vrátili po půl roce a to je dobře. vlastně by tady mohli hrát každý týden, já bych se neurazila :)
    PS: jsem z prahy, ale pamatuji ty doby, kdy mě rodiče zakázaly jet do "velkýho města", protože to tehdy bylo daleko a jet posledním vlakem z prahy do mostu je masakr, občas mám strach i dnes, i odpoledne...

  • Inferno (EveHatred, 15.06.2012 13:27) Reagovat

    Nejpekelnější koncert, jaký jsem kdy zažila :) Jen Leaving This World Behind nehráli :)

  • video záznam (Milan Škrob, 15.06.2012 13:39) Reagovat

    Záznam (téměř) celého koncertu Trivium z Melodky jsem nahrál zde:
    www.youtube.com/playlist?list=PLE0DA7735E197200C

    Na předskokany Bethrayer se můžete mrknout zde:
    www.youtube.com/playlist?list=PL7BC40062050B6488

    www.stagezoom.net

  • Zase ti Pražáci (JV, 15.06.2012 14:47) Reagovat

    Ráda bych autorovi připomněla, že podzimní koncert Trivium v Lucerna Music Baru byl poměrně narvaný. Je si opravdu jistý, že by tentokrát v "přesyceném programu pražských klubů" byla návštěvnost malá? Také poukaz na početnost zahraničních a přespolních návštěvníků se mi zdá poněkud zarážející. Jestli jsou to fanoušci, dojeli by snad na koncert své oblíbené kapely, ať už by se konal kdekoliv, nebo snad ne? Klidně i v oné Praze, když už se stále v textu objevuje... P.S. Pisatel tohoto příspěvku absolvoval řadu zajímavých koncertů v obou městech.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Hlukové lázně Brutal Assault počtvrté: finále ovládly legendy Deicide a Napalm Death (20.08.2023 08:36)
- Fotogalerie: Brutal Assault, den čtvrtý - den loučení - v obrazech (17.08.2023 18:08)
- Brutal Assault ohlašuje první jména 26. ročníku. Přijedou Hypocrisy, Napalm Death nebo Nile (14.10.2022 15:41)
- Nové desky 40/2021 - od Kryštof přes We Are Scientists po Oh Wonder (13.10.2021 08:00)
- Matt Heafy z Trivium dokončil své blackmetalové album. Bude v japonštině a hrají na něm muzikanti z Emperor či Behemoth (01.09.2021 12:34)
- Nové desky 16/2020 - od Awolnation přes Slzu po Lucindu Williams (28.04.2020 08:00)
- Recenze: Nergal a jeho stateční natočili hvězdně obsazené pokračování westernu pod hlavičkou Me And That Man (30.03.2020 00:00)
- Naživo: Trivium v Praze opět nezklamali (29.03.2018 11:29)
- Fotogalerie: Trivium řádně roztopili Roxy (29.03.2018 08:19)
- Trivium rozbouří pražské Roxy už za pár dní (21.03.2018 11:56)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Taylor Swift Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu