shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 20.05.2012 07:24 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tradiční jarní nával začíná, a příští týden se tedy můžete těšit na nové tituly Johna Mayera nebo Slashe. Matadoři Tom Jones a Pavel Bobek opět vsadili na coververze, dojde i na aktuálně populární Far East Movements a rappera B.o.Bho. Jazzové příznivce pak potěší Avishai Cohen. Tipem týdne je duo Soulsavers, které se spojilo s Davem Gahanem.

Pokud se v pondělí 21. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

John Mayer - Born And Raised (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / americana / blues rock

John Mayer - Born And Raised
Tři roky po "Battle Studies" vydává zpěvák a skladatel John Mayer páté studiové album "Born And Raised". Na jeho nahrávání si pozval zkušeného producenta Dona Wase, který se podílel na deskách takových veličin jako B.B. King, Kris Kristofferson či Rolling Stones. Oproti předchozím nahrávkám "Born And Raised" společně nasměrovali více k folku, blues-rocku a americaně. Vedle Dona Wase se Mayer ve studiu setkal například i s velmi váženým pianistou Chuckem Leavellen, který taktéž spolupracoval s Rolling Stones nebo Ericem Claptonem. Dále se jako hosté na desce objeví zpěváci David Crosby a Graham Nash a vedle těchto hvězd se na nahrávání podíleli i dlouholetí Mayerovi spolupracovníci - basista Sean Hurley a bubeník Aaron Sterling. První ochutnávkou z alba, kterou najdete ve formě videoklipu na oficiálních stránkách Johna Mayera, je singl "Shadows Days".


Slash - Apocalyptic Love (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Slash - Apocalyptic Love
Jakmile kytarista Slash zjistil, že jeho první studiovka vzbudila rozruchu více než dost a že se fanoušci lačně dožadují dalšího pokračování, hned se mu "Apocalyptic Love" začala rodit pod rukama. A je tady! Namísto pěvecké plejády drží mikrofon nyní jediný člověk: Myles Kennedy. Jeho hlasu si můžete užívat celých třináct kousků, které vás budou dohromady bavit téměř hodinu. Skutečně bavit! Dosavadní recenze mluví o nahrávce v samých superlativech. "Je na ní nebezpečí. Je na ní blues, špinavý rock a spousta dalšího. Je to prostě vše, co od rockové desky čekáte, a naprosto vás to dostane!" stojí na webu Arstistdirect. Souhlasíte? Na Slashově webu si poslechněte a podívejte se na první singl "You're A Lie" a pak nám napište svůj názor. Pokud vás nahrávka natolik nadchne, pořiďte si speciální edici se dvěma skladbami navíc.


Tip týdne

Soulsavers - The Light The Dead See (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / alternativní rock

Soulsavers - The Light The Dead See
Britské producentské duo Soulsavers není pro české publikum neznámým pojmem. Mohli jsme je vidět například jakožto předskokany Depeche Mode během jejich posledního turné, které se dvakrát zastavilo i v České republice. V květnu se toto duo vrací s novým albem "The Light The Dead See", které má hodně do činění s již zmiňovanými Depeche Mode. Rich Machin a Ian Glover, kteří se za názvem Soulsavers schovávají, se natolik spřátelili s Davem Gahanem, že si ho pozvali jako hlavního vokalistu. Aby toho nebylo málo, přidal Gahan ruku k dílu i jako autor hudby téměř všech nových písní, a tak Soulsavers můžeme s troškou nadsázky považovat za společný projekt všech tří pánů. Jak jejich spolupráce dopadla, můžete posuzovat sami díky streamu celého alba na webu dua. Nicméně sám Gahan byl z celého natáčení natolik nadšený, že doufá, že nešlo o poslední spolupráci s tímto duem, a rád by Soulsavers vzal na další turné své domovské kapely, které je předběžně ohlášeno na rok 2013.


Tom Jones - Spirit In The Room (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul

Tom Jones - Spirit In The Room
Velšský tygr Tom Jones se zhruba po dvou letech vrací s dalším studiovým albem. Stejně jako v případě minulého "Praise & Blame" i tentokrát půjde o kolekci převzatých písní. Novinka dostala název "Spirit In The Room" a Jones se na ní opět spojil s producentem Ethanem Johnsem, který produkoval zmíněného předchůdce a je čerstvým držitelem BRIT Awards v kategorii producent roku. Natáčelo se ve věhlasných studiích Bath’s Real World a Jonese na klávesy, piano a kytaru doprovodil Richard Causon, který spolupracoval i s Kings Of Leon nebo Rufusem Wainwrightem, a k němu se připojili Stella Wazgawa na bicí a baskytaristé Ian Jennings a Sam Dixon. Fanoušci se mohou těšit na syrově soulové podání písní takových autorů, jakými jsou Linda & Richard Thompson, Leonard Cohen či Paul McCartney, nebo na nové interpretace "Bad As Me" Toma Waitse nebo "Hit Or Miss" Odetty Sings. Tyto dvě písně společně s dalším singlem "Tower Of Song" hrají na webu Toma Jonese.


Pavel Bobek - Kruhy (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country / rock / pop

Pavel Bobek - Kruhy
Jsou to dva roky, co vydal Pavel Bobek album "Víc nehledám", o kterém tvrdil, že je jeho posledním. Nicméně úspěch jak u kritiky, tak u posluchačů zapříčinil, že navzdory tomuto prohlášení vydává nové album "Kruhy". Zařadil na něj jednak coververze písní Erica Claptona, Michaela Hollidaye, Chrise Cornella, Krise Kristoffersona, Willieho Nelsona a dalších, které otextovali Vladimír Poštulka, Robert Křesťan, Mirek Černý i sám zpěvák. Původní písně pro něj složili muzikant a zároveň producent alba Luboš Malina a Jiří Mašek. Díky tomu je novinka stylově o něco pestřejší a najdeme na ní vedle klasické country i rock, pop, jazz, folk. Na rozdíl od "Víc nehledám" se tentokrát nahrávalo v Praze, ve studiu Faust Records, nicméně na základě zkušeností z amerického Nashvillu se Malina rozhodl sestavit čtyřčlennou kapelu, jejíž základ vytvořili tři muzikanti z Druhé trávy a čtvrtým je blízký spolupracovník a producent posledního alba zmíněné formace Američan Steve Walsh, který nahrál elektrickou kytaru a celou kolekci v Nashvillu mixoval. Speciálními hosty jsou zpěváci Kateřina García, Svaťka Štěpánková a Jindra Malík.


Diablo Swing Orchestra - Pandora's Piňata (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metal / avantgarda

Diablo Swing Orchestra - Pandora's Piňata
Chtěli byste něco neobvyklého, nebo skoro až šíleného? Pak si tento týden pořiďte nové cédéčko švédské avantgardní kapely Diablo Swing Orchestra. Nese název "Pandora's Piňata" a vychází přesně tři roky po předchozím "Sing Along Songs For The Damned & Delirious" - přesně, jak to má tato osmičlenná sebranka ve zvyku. Výsledkem pečlivých příprav ve studiu je očekávaná (avšak neotřelá) kombinace metalu, opery a groove riffů. Že je tento mix možné dělat s citem a mistrně, ví muzikanti velice dobře a dokazují to v ochutnávce "Voodoo Mon Amour", kterou servírují na svých oficiálních stránkách. Co na ni říkáte?

B.o.B - Strange Clouds (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

B.o.B - Strange Clouds
S mírným zpožděním oproti Spojeným státům i Británii se i k nám dostává druhé album amerického rappera, producenta a skladatele, který si říká B.o.B. Ačkoli novinku "Strange Clouds" a debut "B.o.B Presents: The Adventures Of Bobby Ray" dělí pouhé dva roky, B.o.B na ní slibuje zcela odlišný zvuk, ovšem k němu mu pomáhá převážně stejný producentský tým jako na předchůdci. V něm nechybí T.I., Dr. Luke nebo Jim Jonsin a novými jmény jsou například Ryan Tedder z OneRepublic, Cirkut, či Stargate. V celkem patnácti skladbách se navíc dočkáme i řady slavných a v některých případech i překvapivých hostů. Na desku svým hlasem tak přispěli třeba už zmiňovaní T.I., Ryan Tedder nebo Nicki Minaj, Chris Brown, Lil Wayne, herec Morgan Freeman a největší a zároveň nejméně očekávatelnou je countryová hvězda Taylor Swift. Jejich společný duet "Both Of Us" a dalších několik písniček dává B.o.B k poslechu na svém webu.


Firewind - Few Against Many (EMI) vinyl a limitka
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Firewind - Few Against Many
Myslíte si, že jsou všichni Řekové stejně líní a nechce se jim příliš do práce? No, v souvislosti s posledními událostmi se ani není čemu divit. A přece se dá najít výjimka. Tou jsou právě Firewind, sympatická mladá kapela ze slunného Thessaloniki. Pětice muzikantů, které vévodí kytarista Gus G., se letos hlásí o slovo s další nahrávkou "Few Against Many". Nástupce dva roky starého díla "Days Of Defiance" přináší deset kousků, které v digipacku doplňuje "Battleborn" a akustická "No Heroes, No Sinners". Ani milovníci energického metalu tedy tento týden nepřijdou zkrátka. To ostatně dokazuje i preview písní na YouTube.com kanálu Century Media Records. Dodejme, že kromě klasického CD si můžete pořídit také edici na vinylu, případně limitovanou verzi desky.


Far East Movement - Dirty Bass (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / pop rap

Far East Movement - Dirty Bass
Americko-asijská chlapecká kapela Far East Movement, která se v únoru představila i Praze naživo coby předkapela LMFAO, v současné době slaví úspěchy se svým novým hitem "Live My Life", na kterém vypomohl i Justin Bieber. Nyní na tento singl navazují svým čtvrtým studiovým albem "Dirty Bass", kde se to hosty jen hemží. Čtveřice si do studia pozvala například Pitbulla, zpěvačku Natalii Kills nebo frontmana německých Tokio Hotel Billa Kaulitze, Ryana Teddera z One Republic, americkou zpěvačku Cassie, rappera Tygu, The Cataracs a řadu dalších. Nad vším pak dohlíželi z producentského křesla RedOne a will.i.am. Výsledkem je celkem sedmnáct skladeb především tanečního electropopvého ražení, z nichž několik již naleznete na webu formace.


Gaz Coombes Presents - Here Come The Bombs
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Gaz Coombes Presents - Here Come The Bombs
Britský hudebník a skladatel Gaz Coombes, dříve známý ze Supergrass, strávil už druhý rok ve studiu se svým prvním sólovým dítkem. O nahrávce "Here Come The Bombs" se zmínil už v roce 2010, kdy jen tak mimochodem na internetu prohodil, že tráví čas ve studiu v Oxfordu s producentem Samem Williamsem. Tehdy odhadoval, že se mu novinku podaří dokončit ještě tentýž rok a následně ji vydat. Plány se ale trochu změnily a fanouškům musely zatím stačit jen singly "Wonderful" a "Little Fish". Tedy až doteď, protože na stránkách britského Guardianu najdete k poslechu všechny písně, kterých se na desku dostalo celých jedenáct. Jestli vás překvapí, nejste sami. Autor sám totiž přiznal, že je tak trochu rozdvojená osobnost a že jeho deska bude "jednou z nejméně očekávaných v letošním roce".


Avishai Cohen - Duende (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Avishai Cohen - Duende
Izraelský jazzový basista, zpěvák a skladatel Avishai Cohen si od posledního alba "Seven Seas" příliš neodpočinul. Přestože koncertoval po celém světě, stihl ještě připravit materiál pro nové album s názvem "Duende". Avishai jej natočil jen ve dvou, ve všech písních mu sekunduje výtečný klavírista Nitai Hershkovits. Jak autor sám uvádí, na novince vytvořil svůj vlastní a velmi osobitý zvuk, který nejednoho jeho fanouška velmi mile překvapí. Hlavní inspiraci při tvorbě nových písní Avishai měl ve Španělsku a jeho kultuře, kterou si velmi oblíbil. První ukázku v podobě videoklipu ke skladbě "Soof" nabízí na YouTube.com vydavatelství Blue Note.


Oomph! - Des Wahnsinns Fette Beute (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / alternativa

Oomph! - Des Wahnsinns Fette Beute
Mezi rockovými kapelami nechybí tento týden ani zástupci německé scény, industriální Oomph!. Trio muzikantů, kterému vévodí Dero Goi, připravilo po čtyřech letech novinku "Des Wahnsinns Fette Beute". Už podle přebalu nahrávky je jisté, že skupina vsadila na osvědčený recept: udělat to chytlavě a trochu nečekaně. Jestli se podařilo, jste mohli sami otestovat už z pilotního singlu "Zwei Schritte Vor", jenž odstartoval 4. května. Kromě něj obsahuje CD dalších třináct kousků, jejichž ukázky si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.

Danny Elfman - Men In Black 3 (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Danny Elfman - Men In Black 3 (soundtrack)
Třetí pokračování komiksové adaptace "Men In Black" se již řítí do kin. Filmu, kde hlavní role opět hrají Will Smith a Tommy Lee Jones a ke kterým se připojili Josh Brolin nebo Emma Thompson, pochopitelně nemůže chybět soundtrack. Nehledejte na něm ale Pitbullovu "Back In Time", ale pouze instrumentální část z pera Dannyho Elfmana, dvorního skladatele hudby filmů Tima Burtona, který se podílel i na předchozích dvou dílech a řadě dalších filmů včetně "Spider-Mana" nebo "Hulka". Ukázky všech dvaadvaceti skladeb nabízí internetový obchod Amazon.com.


Hot Water Music - Exister (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: punk-rock / post-hardcore

Hot Water Music - Exister
Punk-rocková formace Hot Water Music se opět chystá rozčeřit vody hudebního průmyslu. Po osmi letech vydávají muzikanti novou nahrávku "Exister" a její produkci svěřili do rukou Billa Stevensona. Kapela se vždy pyšnila svérázným rukopisem, který ani nyní z její tvorby neměl vymizet. A hlavně měl opět připomenout, kým Hot Water Music byli a zase mohou být. Jak ale stojí v recenzi na webu televizní stanice BBC, věk změní i ostřílené punkery: "Vrací se k nám starší, moudřejší a jako ideální materiál pro dospělé publikum žánru post-hardcore." Co si pod touto vznešenou větou představit, je těžké. Raději si desku na stránkách BBC rovnou poslechněte.


Misha - Dekáda/Best Of (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / jazz / pop

Misha - Dekáda
Zrekapitulovat a bilancovat prvních deset let své bohaté kariéry se rozhodla slovenská zpěvačka, skladatelka, textařka a dvojnásobná Slávice Misha. Rekapituluje prostřednictvím kompilace "Dekáda", kam zařadila hity ze všech čtyř alb, které doposavad vydala. Třináct písniček z "Colors In My Life", "Misha", "13000krát" a "Jako nikdy predtým" doplní i dvě zbrusu nové věci, které natočila ve spolupráci se slovenským rapperem a producentem Opakem, a také píseň, která vznikla pro baletní představení Slovenského národního divadla "Anjeli nad mestom".


Paul And Linda McCartney - RAM (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk-rock

Paul And Linda McCartney - RAM
Dne 17. května 1971 vyšlo album "RAM" Paula McCartneyho a Lindy McCartney. Jedná se o jedinou kolekci připsanou tomuto páru a zároveň McCartneyho druhé ze dvou alb vydaných mezi koncem Beatles a formováním Wings. Na desce hraje kromě manželů McCartneyových a jiných hudebníků také budoucí bubeník Wings Denny Seiwell. Nyní vychází v remasterované reedici, na které se podílel tým z Abbey Road Studios pracující i na backkatalogu Beatles. Reedice bude mít několik podob. Vedle standardního CD a downloadu bude k sehnání i speciální verze. Ta bude mít jednak CD, jednak vinylovou podobu a k původním dvanácti skladbám přidá osm dalších, mezi nimiž fanoušci uslyší b-strany singlů nebo i doposud nevydaný materiál. V zahraničí a také přímo na stránkách Paula McCarneyho je možno sehnat i pětidiskovou Deluxe Edition.


Dále vychází:

All The Young - Welcome Home (Supraphon/Warner Music)
Andre Maurice - Maurice Andre:A Portrait (EMI)
Band - Essential (EMI)
Burzum - Umskiptar (Mystic Production)
Canned Heat - Essential (EMI)
Children Of Bodom - Holiday At Lake Bodom (15 Years Of Wasted Mouth) (Universal)
Electric Guest - Mondo (Supraphon/Warner Music)
Eric Prydz - Prydz Presents Pryda/Ltd (EMI)
George Winston, - Gulf Coast Blues & Impressions 2 - A Louisiana Wetlands Benefit (Sony Music)
Great White - Elation (Mystic Production)
In Mourning - Weight Of Oceans (Mystic Production)
Katana - Storms Of War (Mystic Production)
Linkin Park - Burn It Down (singl) (Supraphon/Warner Music)
Martha Argerich - Live At Lugano/Ltd (EMI)
Nightmare - Burden Of God (Mystic Production)
Různí - Great Slavonic Music (EMI)
Různí - Top20.cz 2012-1 (Universal)
Saint Etienne - Words And Music By Saint Etienne (Universal)
Sinplus - Disinformation (Supraphon/Warner Music)
Wig Wam - Wall Street (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu