shop.musicserver.cz
Nové desky pro 20. týden

Nové desky pro 20. týden

Vydáno: 13.05.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden budou oslavovat především fanoušci Garbage - jejich oblíbenci jsou konečně zpět. S druhou deskou se přihlásí Adam Lambert, s třicátou šestou Santana a také Willie Nelson, u kterého už ani nemá smysl počítat. Tyto matadory doplní ještě rockoví Rasmus, Gossip a také Lisa Marie Presley, která spojila síly s T-Bone Burnettem.

Pokud se v pondělí 14. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Garbage - Not Your Kind Of People (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Garbage - Not Your Kind Of People
I když se Garbage nikdy oficiálně nerozpadli, nikdo moc nevěřil, že kapela po výběrovce "Absolute Garbage" z roku 2007 ještě něco vydá. Shirley Manson začala pracovat na své sólovce, která nakonec nikdy nevyšla, a zbytek členů si užíval zaslouženého odpočinku nebo rozjel své vlastní projekty. Nakonec se ale tato americká čtveřice opět dala dohromady a po sedmi letech se hlásí s pátým studiovým albem. Dostalo název "Not Your Kind Of People" a Garbage na něm začali pracovat již v roce 2010. Nahrávku si pochopitelně produkovali sami; koneckonců členem kapely je stále jeden z nejlepších producentů současnosti Butch Vig. Na mixu se pak podílel manžel Shirley Manson Billy Bush. Jak prozradila sama zpěvačka, zvuk desky hodně ovlivnili lidi jako David Bowie, Cocteau Twins nebo Siouxsie Sioux. O tom, zda je na tomto tvrzení něco pravdy, můžete spekulovat při poslechu ukázek na stránkách NME.com.


Santana - Shape Shifter (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: latin rock

Santana - Shape Shifter
Je to skoro neuvěřitelné, ale Carlos Santana vydává své v pořadí již třicáté šesté album. Tentokrát ovšem zapomeňte na kombinaci jeho kytary s hlasy světových hvězd, "Shape Shifter" je především instrumentální. Kolekci třinácti skladeb s ním ovšem nahrála hvězdná doprovodná skupina, jejíž součástí jsou basista Benny Rietveld, vynikající jazzový bubeník Dennis Chambers, hráč na conga Raul Rekow, perkusista Karl Perazzo, vokalista Tony Lindsay, Andy Vargas, dlouholetý bubeník Genesis a Phila Collinse Chester Thompson a jako speciální host - syn Carlose Santany Salvador. Carlos věnoval desku "Shape Shifter" původním indiánským obyvatelům a bohatě se o ní rozhovořil ve videu na svém webu.


Tip týdne

Lisa Marie Presley - Storm & Grace (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: roots rock

Lisa Marie Presley - Storm & Grace
Přesně sedm let potřebovala dcera rock’n’rollového krále Lisa Marie Presley na natočení svého dalšího alba "Storm & Grace". S natáčením začala již v roce 2010, a jak sama uvádí, hodně času potřebovala na to, aby našla sama sebe, a to jak lidsky, tak po hudební stránce. Když se tak stalo, odjela do Londýna, kde v průběhu osmi měsíců napsala třicet písní. Během tohoto pobytu se seznámila s takovými umělci, jako je Richard Hawley (bývalý člen kapely Pulp), Ed Harcourt nebo Fran Healy z kapely Travis. Ti všichni se na desce podíleli a to k nim navíc přibyla hvězda světového kalibru - producent T-Bone Burnett, který si za posledních několik let sesbíral několik cen Grammy včetně "Raising Sand" Roberta Planta a Alison Krauss nebo za soundtracky k filmům "Walk The Line" a "O Brother Where Art Thou". Není divu, že Burnett poměrně významně ovlivnil zvuk desky. Kolekci jedenácti písní ohlašuje pilotní singl "You Ain't Seen Nothin' Yet", který uslyšíte například ve videu na YouTube.com. Ukázky ostatních skladeb nabízí internetový obchod Amazon.com.


The Rasmus - The Rasmus (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soft rock / alternativní rock

The Rasmus - The Rasmus - 2012
Čtyřletá pauza a ticho jako v hrobě. Přesně tak se dá charakterizovat dění v poslední době v táboře finských The Rasmus. Kapela však chytla druhý dech: S novou nahrávací smlouvou sedli muzikanti do studia, kde vznikla jejich novinková a eponymní nahrávka. Míry má následující: deset skladeb, producent Martin Hansen a velká změna. Lídr kapely Lauri Ylönen na skladbách spolupracoval s kytaristou Paulim Rantsalmim a oba chtěli dát dohromady něco nového. Nakonec se odebrali elektroničtějším směrem se silným odkazem na produkci Daft Punk. A jak napsal Jan Trávníček v podpultovkách, "zmrtvýchvstání po finsku" se docela povedlo. Sami se přesvědčte zhlédnutím klipu k songu "Somewhere", který najdete na stránkách YouTube.com. Na stejné adrese najdete také snímek k dalšímu singlu "I'm A Mess" nebo další ukázky.


Adam Lambert - Trespassing (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / poprock

Adam Lambert - Trespassing
Dva a půl roku si dal Adam Lambert na vydání svého druhého alba. Následovník úspěšného "For Your Entertaiment" dostal název "Trespassing" a americký zpěvák pro jeho nahrávání obměnil podstatnou část svého týmu. Rob Cavalo, Max Martin, Shellback, Greg Wells nebo třeba Ryan Tedder z OneRepublic šli od válu a zůstal pouze Dr. Luke, kterého doplnili lidi jako Pharrell Williams, Lester Mendez, Benny Blanco nebo třeba Nile Rodgers, kterého můžeme znát především z nahrávek osmdesátých let Davida Bowieho, The B-52's, INXS nebo i Madonny. V této sestavě nakonec americký idol nahrál a ve finále vybral dvanáct písniček včetně prvního singlu "Better Than I Know Myself", jehož videoklip uvidíte na jeho webu. V případě deluxe verze bude oněch skladeb o tři více.


Gossip - A Joyful Noise (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Gossip - A Joyful Noise
Aby Gossip získali status nezapomenutelné kapely, stačilo jim pouze pár věcí: výrazná Beth Ditto a čtyři studiovky, ke kterým brzy přibude pátá. Ta nese název "A Joyful Noise" a dosavadní recenze hovoří o jednoznačném útoku na hudební žebříčky. S produkcí (a v případě dvou písní také se psaním) vypomohl Brian Higgins, který stojí za týmem Xenomania. Ze vzniklého materiálu vzešlo ve finále jedenáct kousků, které jsme vám k poslechu nabízeli již před několika dny. Zpěvačka se společně s dalšími muzikanty chtěla pokusit o dospělejší a zároveň přístupnější zvuk, odkázat na svou lásku ke švédské ikoně Abba a zároveň ji lacině nekopírovat. Povedlo se jim to? Napište nám svůj názor!


Willie Nelson - Heroes (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Willie Nelson - Heroes
Legenda světové country scény, a nejen té, Willie Nelson má neskutečný apetit a po spolupráci s Norah Jones a Wyntonem Marsalisem vydává tentokrát své sólové album "Heroes". Ačkoli ono sólové není možné brát úplně doslova. Spolu s producentem Buddym Cannonem na něj Nelson poskládal celkem čtrnáct songů, ve kterých mu výrazně pomohlo několik hostů, včetně již zmíněného Cannona. Mezi těmi dalšími nalezneme například i jeho syny Micaha a především pak Lukase, který se podílel na zhruba polovině songů. K němu pak ještě přibyly hvězdy jako Ray Price, Merle Haggard, Snoop Dogg, Kris Kristofferson, Jamey Johnson, Billy Joe Shaver a Sheryl Crow. S nimi vedle původních věcí Willie Nelson pro toto CD nahrál i několik klasických countryových hitů a také předělal "Just Breathe" Pearl Jam nebo "The Scientist" Coldplay, jehož videoklip jsme vám představili před časem. Více o nahrávání alba se dozvíte z videa na YouTube.com.


Tenacious D - Rize Of The Fenix (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Tenacious D - Rize Of The Fenix
Pokud byste tento týden něco lehčího a vtipnějšího, sáhněte po třetí studiovce americké rockové party Tenacious D. Za kapelou nestojí nikdo jiný než Jack Black, který si už v roce 2006 (po uvedení snímku a stejnojmenné desky "Králové ro(c)ku" - "The Pick Of Destiny") chtěl dopřát aspoň roční pauzu od kamer a stříbrného plátna. Nová a očekávaná nahrávka měla pak vyjít v roce 2010, nicméně vychází až nyní. Nakonec jsme se dočkali třinácti nových písní, ve kterých si zahráli také Kyle Gass, John Konesky, John Spiker a Dave Grohl, lídr Foo Fighters. Na židli producenta nyní usedl John Kimbrough. Pro hudební ukázky všech skladeb navštivte oficiální stránky.


Debbie Clarke - Manhattanhenge (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / pop

Debbie Clarke - Manhattanhenge
Debbie Clarke je v hudebním světě zcela novým jménem. Vynořila se takřka odnikud. Z farmy v rodném Walesu se za muzikou přestěhovala do Londýna, kde studovala klasický zpěv na Královské akademii. Na škole pak začala klasické árie spojovat s velšským folkem, čehož si všimlo BBC Radio 2 a začalo hrát její písničky. Poté jednoho dne poslala několik svých kousků Tonymu Viscontimu, a když jí tento dvorní producent Davida Bowieho během dvaceti minut nadšeně odpověděl, mohlo začít natáčení debutu "Manhattanhenge". Celkem společně nahráli čtrnáct písniček, z nichž část je původní a část převzatá. Folkovou podobu tak dostaly písničky Rolling Stones, Leonarda Cohena, irských Del Amitri nebo dva songy Boba Dylana. Tři ukázky z desky servíruje zpěvačka na svém webu.


Beach House - Bloom (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dream pop / indie rock

Beach House - Bloom
Slyšeli jste už o americké formaci Beach House? Jestli ne, tak vás toto duo překvapí snivým popem. Victoria Legrand a Alex Scally se totiž po dvou letech hlásí o slovo se čtvrtou řadovkou "Bloom". Na nástupci příznivě přijaté desky "Teen Dream" si dali patřičně záležet: produkci dle osvědčeného receptu obstaral Chris Coady, jenž vypomohl nejen s předchozí deskou, ale také Yeah Yeah Yeahs a Blonde Redhead. Celkem vzniklo jedenáct písní (včetně poslední skryté skladby "Wherever You Go") a vy si je nyní můžete poslechnout v celé parádě na webu npr.org. Fanoušci jsou opět nadšení, a co vy?


Katapult - Made In Rock'n'Roll Live (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: bigbít

Katapult - Made In Rock'n'Roll Live
Po několika smutně definitivních odchodech bývalých spoluhráčů se zdálo, že Katapult skončí, ale téměř čtyřiašedesátiletý kytarista, zpěvák, skladatel a zakladatel Olda Říha to nevzdal. Opět v triu, s basákem Andym Budkou a bubeníkem Ondrou Timplem ve věku jeho možných synů, právě předkládá fanouškům koncertní album "Made In Rock'n'Roll Live". Záznam koncertu vznikl vloni ve vyprodaném pražském klubu Futurum a přinese vedle největších hitů kapely i novinky z minulého studiového alba a pár zbrusu nových songů. Závěrečný mix a mastering proběhl ve studiu Sono.


Stromboli - Stromboli (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / jazz rock

Stromboli - Stromboli
Po zákazu Pražského výběru sestavil kytarista a skladatel Michal Pavlíček pro Jazz Praha '85 příležitostné trio, kde ho doplnili basista Guma Kulhánek a bubeník Klaudius Kryšpín, a po rozšíření o klávesistku Vendulu Kašpárkovou, zpěvačku Báru Basikovou, stálého hosta Viléma Čoka a střídajícího basistu Jiřího Veselého vznikla nová formace Stromboli. První nahrávkou bylo eponymní 2LP, které se díky spojení dozvuků jazzrockové fúze, doplněné dravými kytarovými prvky, někdy i skoro metalovými pasážemi pro nástroje a hlasy, klávesovými i kytarovými syntezéry plus přeloženými Morgensternovými a nově napsanými texty, stalo zásadní nahrávkou českého rocku. Toto 2CD nabízí původní kombinaci živých a studiových záznamů a k tomu přidá i tři nově objevené nahrávky z roku 1987 - koncertní podoby skladeb "Villa Ada", "Houpací židle na opuštěné terase" a "Dvě lahve". Čtvrtstoletí po originálním vydání je "Stromboli" kompletně remasterované a digipack navíc obohatí i originální fotografie a nově získané dobové záběry, rozšiřující strohou výpravu dvojalba i dlouho nedostupné 2CD z roku 1995.


Dále vychází:

16 - Deep Cuts From Dark Clouds (Mystic Production)
7 Horns 7 Eyes - Throes Of Absolution (Supraphon/Warner Music)
Allegaeon - Formshifter (Mystic Production)
Cattle Decapitation - Monolith Of Inhumanity (Mystic Production)
Daytrader - Twelve Years (Supraphon/Warner Music)
Fares Hazim - 1001 Arabian Violin Nights (EMI)
Ihab Ezzeldin - Arabian Piano Nights (EMI)
Ivan Hlas - Za barevným sklem (Supraphon)
Omar Santana & Evan Gamble Lewis - Dub Step 2 (Supraphon/Warner Music)
Pantera - Vulgar Display Of Power (Deluxe Edition) (Supraphon/Warner Music)
Peter Tosh - 1978-1987 (EMI)
Různí - Holky z naší školky (Universal)
Různí - Pohoda u táboráku (Universal)
Různí - Shake It Up:Live 2 Dance (EMI)
Různí - Shake It Up:Live 2 Dance/Ee (EMI)
Různí - Taneční liga 139 (Universal)
Různí - Už zase maluju obrázky (Universal)
Různí - Zlatá dvacítka (Universal)
Suk - Asrael, Britten - Sinfonia da requiem Op. 20 / Bělohlávek (Supraphon)
Tata Bojs - Ležatá osmička (vinyl) (Supraphon)
The Clovers - The Winley Recordings 1957-62 (Supraphon/Warner Music)
Trioscapes - Separate Realities (Mystic Production)

NÁZORY
  • Garbage :) (žížalka, 13.05.2012 10:40) Reagovat

    Dělám výtězné kolečko! Garbage! A teď vymyslet smajloše, který nejlépe vystihuje ten pocit radosti...

    • Re: Garbage :) (žížalka, 13.05.2012 14:17) Reagovat

      Smiluj se nad námi. Já fakt napsala ypsilon ve slově vítezný! Až tak jsem z té informace mimo! Ale oni mě opraví!

  • The D (Tekutý, 13.05.2012 10:51) Reagovat

    Na stránkách Tenacious D najdete ukázky, na jejich Soundcloudu najdete celé album Rize Of The Fenix. Epická záležitost.

  • Chester Thompson (anidoh, 18.05.2012 11:22) Reagovat

    Ten "dlouholetý budení Genesis" Chester Thompson je ve skutečnosti dlouholetým (od konce 70 let) varhaníkem Carlose Santany. Shoda jmen je náhodná...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Gossip představí novou desku "Real Power" i v Praze (21.02.2024 13:41)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu