První překvapení v Hlasu. Opouští jej David Weingärtner. A také Simona Hégerová

01.05.2012 01:10 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Nedělní kolo Hlasu Česko Slovenska patřilo k těm opravdu povedeným, a tak bylo poměrně napínavé, koho pošlou do dalšího kola diváci a koho naopak pošlou domů trenéři. O prolog se postarali opět slovenští interpreti - tentokrát to byli rockoví Desmod s hitem "Som na tebe závislý", který díky Martinu Harichovi mohou znát i čeští diváci. Jinak ale byla pro ně tato na Slovensku velmi populární kapela spíše naprostou novinkou a díky Hlasu se s nimi mohli seznámit.

David Weingärtner (Hlas Česko Slovenska)
© facebook interpreta
Co se týče samotné redukce soutěžících, nejdříve se vyřazovalo u týmu Michala Davida. Diváci poslali dál Ivannu Bagovou a poměrně překvapivě i Brunna Oravce, kterého bych čekal naopak v duelu. Nicméně hlas lidu, hlas boží. Když sám David poslal opět velmi nečekaně dál Kateřinu Petráňovou, bylo jasné, že vypadne někdo z dvojice David Weingärtner - Petr Kutheil.

V rozstřelu oba nasadili hodně těžký kalibr. Petr Kutheil dal "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany a nutno říct, že předvedl svůj životní výkon. Tady totiž mohl naplno, bez bázně a hany vypustit to své hudební šílenství ze špagátu a k téhle písničce to sedělo. David Weingärtner si naopak vzal o něco klidnější Placebo a jejich "Every You, Every Me". Už pro ten výběr by měl David v soutěži zůstat. Kdy v prime time na Nově uslyšíte Placebo? Pravdou ovšem je, že vedle Kutheila mohl znít poněkud nudně. Verdikt Michala Davida pak dokonal jeden z dalších velkých omylů těchto soutěží u nás, když Davida Weingärtnera poslal domů. Odstranil si tak z týmu člověka, který měl potenciál mu to celé vyhrát. Jestli si myslí, že je jím Ivanna Bagová nebo dokonce někdo jako Kateřina Petráňová, asi spadl z jahody na znak.

Simona Hégerová (Hlas Česko Slovenska)
© facebook interpreta
Neméně neočekávané věci se děly i v týmu u Dary Rolins, u kterého se všichni ostatní kouči shodli na tom, že nejslabší byla Katarína Demská, a podle následujících událostí bylo patrno, že i díky tomu měl být rozstřel pouze formalitou. Jenže diváci mínili jinak a poslali Katarínu Demskou společně se Zuzanou Mikulcovou do dalšího kola. Dara se tak musela rozhodnout mezi Milošem Novotným, Simonou Hégerovou a Dominikou Šuľákovou. Ještě mírně šokovaná si rychle spočítala, že kluků už jí moc nezbývá, a tak Miloše poslala dál. O další postup se tak popraly Simona s Dominikou.

V případě Dominiky Šuľákové to bylo kvůli hlasové indispozici spíš trápení raněné zvěře než "Ain't No Other Man" Christiny Aguilery. Je ovšem zajímavé, že i přes to, že místy takřka nezpívala, to tentokrát bylo zajímavější než včera "I Kissed A Girl". Simona Hégerová s "You Know I'm No Good" Amy Winehouse takové štěstí neměla. Pro tuto písničku měla málo výrazových prostředků a vzhledem k tomu, že už nějaký čas se jí nepovedlo nic výjimečného, nakonec se Dara Rolins rozhodla poslat domu ji. Mírně trapné bylo, když pak sama upozornila, že má Simona akorát narozeniny, což si zřejmě uvědomila ex post. Docela by mě zajímalo, jak by se vyvíjelo vyřazování, kdyby si to uvědomila o pár minut dříve.

Stále nám ale zůstává v soutěži šestnáct soutěžících a o jejich redukci se rozhodne opět již tuto neděli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY