shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, 1. semifinále, 8.4.2012

Velmi slušný Hlasový rozjezd

Vydáno: 09.04.2012 01:11 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska se po kolech duelů posunul do další fáze, pro diváky o dost zajímavější, protože v ní už budou rozhodovat. Sice ne úplně o všem, koučům stále zůstane více prostoru, nicméně o dvou přímo postupujících rozhodují oni. V neděli se rozhodovalo v týmech Pepy Vojtka a Rytmuse.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: 1. semifinále - Tým Josefa Vojtka a Tým Rytmuse
datum: 8. dubna 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Jaký je tedy systém dalšího postupu? Aktuálně má každý z koučů šest svěřenců a budeme se jich zbavovat po jednom z každého týmu odděleně. Jak jsme již napsali, nyní už hlasují diváci a jejich hlasy posouvají dva lidi z každého týmu do dalšího kola. Další dva si vybírá kouč a zbylí dva jdou do duelu, kde to opět rozsekne trenér. Těmi prvními byli Rytmus a Josef Vojtek, jehož svěřenci vše odstartovali.

O tom, že Pepa Vojtek má poměrně silný tým, napověděla už společná "Simply The Best". Porovnávám-li nějaké společné songy z americké mutace, pak podání téhle šestice bylo naprosto srovnatelné, ne-li dokonce o něco lepší.

Celý kolotoč vystoupení začala Markéta Paulíčková s "Left Outside Alone" od Anastacie a nasadila laťku hodně vysoko. Její výkon byl jednoduše profi a kladu tu otázku, jestli to je dobře, či špatně. Skoro jsem měl pocit, že už nemá kam dál růst. Pokud někdo chtěl fakt hledat blechy, nebo spíš blešky, tak snad mohla o trošku líp frázovat, ale to je tak jediné. Naopak to přebila neskutečnou rozmanitostí výrazových prostředků.

Jakub Pohle alias Jackie pokračoval v nastoleném trendu dál. Dal si "Born To Be Wild" od Steppenwolf a oproti duelům, především tedy poslednímu rozstřelu, zaznamenal neskutečný posun. Žádná nervozita, hlasová nejistota nebo něco podobného, jednoduše si to prostě dal a energicky naznačil, že hard rock v jeho podání může být ještě hodně živý styl.

Kristína Zakuciová nesáhla v případě "Bad Romance" od Lady Gaga tak šťastně. Od počátku sice předváděla grimasy lepší než Lucie Bílá a zpočátku to bylo i celkem zábavné, jenže problém je, že zůstalo jen u nich. Když se to tak vezme kolem a kolem, vlastně jsem si po chvíli ani nepamatoval, že něco zpívala. O tom, by asi Hlas být neměl.

Odvážně zvolil i Daniel Mrózek, když sáhl po Robbiem Williamsovi a jeho "Angels". V jeho případě byl výsledný dojem o mnoho lepší. "Angels" uzpíval tak nějak v pohodě a s přehledem, což se cení. Byl snad jen o trošku medovější, než bylo záhodno. Osobně mi tam trocha toho Robbieho rebelství chybělo.

Veronika Vrublová měla dát na tatínka a nebrat si "It's My Life" Bon Jovi. Tohle bohužel vůbec není písnička pro ni, protože ji jednoduše neuzpívala. Nemá na ni dostatečně silný hlas ani dech, navíc plavala v rytmice a skoro zcela si eliminovala tu nejsilnější zbraň, kterou má, a sice hravost, a jak říkala v minulém kole Linda Finková, ty její feelingy. Škoda.

Barboru Švidraňovou a její "Rolling Into Deep" od Adele vychválili všichni až do nebe a já si dovolím zcela nesouhlasit. Bylo to opravdu otřesný. Ještě v první fázi jsem si říkal, že tohle bude fakt dobré, jenže asi ani ne ve třetině se to změnilo v řev zraněné lvice. Barbora ji totálně přetlačila a přehrála. Možná jsem příliš zatížený originálem, ale jejímu podání naprosto scházela jakákoli duše, kterou Adele naopak nabízí po lopatách. Nehledě na to, že "sexy" pózy nejenže se k tomu nehodily, ale vlastně ani sexy nebyly a působily lascivně.

Jaké je tedy výsledné hodnocení Vojtkovců? Vcelku jednoduché. Prakticky v tom samém pořadí, jak šli na pódium. Akorát Daniel Mrózek by si prohodil místo s Kristínou Zakuciovou. Škoda že Veroniku a Kristínu hodně shodil výběr písničky.

Pak už se "Funky Medley" uvedl Rytmustým a tento sextet rozhodně nepůsobil na začátku tak dobře jako Vojtkovci a určitě to nebylo tím, že polovině zpočátku nešly mikrofony. Znělo to, jako by si souhru cvičili až někde na schodech.

Hezký pokus zkusila Kristýna Daňhelová se "Stronger (What Doesn't Kill You)" Kelly Clarkson. Nicméně zůstalo jen u toho pokusu, který odhalil, že má vlastně velmi slabý hlas a ani ten neumí dostatečně využít. Kelly má úplně jiný drive, šťávu a umí se do toho opřít. Tím, že tohle Kristýna neumí, udělala ze "Stronger (What Doesn't Kill You)" úplně jinou a děsně nezáživnou písničku.

Vím, že se vzhled nehodnotí - je to Hlas, že? - ale, když jsem viděl Nikoletu Spalasovou na pódiu, vytanulo mi na mysli, že by mohla z fleku do Eurovize. Nicméně zpět k jejímu "Halo" původně od Beyoncé. Musím říct, že sloky měla výborné. Její hutný a hluboký hlas jim dal punc originality a hodil je do poměrně zajímavé polohy. Horší už byly ovšem refrény, které Nikoleta příliš překombinovala, a korunu tomu navíc nasadili vokalisti, kteří se s ní nějak nesešli ani rytmicky ani melodicky.

Potom už zasedl za klavír Adam Koubek a spustil Sealovu "Kiss From A Rose". Jako konzervatorista byl pochopitelně hlasově perfektní, dokonce má i výbornou barvu hlasu a vkus, co se týče stylu, nicméně působil trošku školometsky. Připomínal projevem Joshe Grobana, což by mělo být poctou. Jenže zatímco v případě amerického zpěváka je takovýto projev už naprosto přirozený, u Adama tomu bylo spíše naopak. Přesto celkový dojem - pozitivní.

Juraj Zaujec byl prvním soutěžícím, který zpíval svým rodným jazykem. Za výběr "Držím ti miesto" od Teamu mu patří dík, ale to je asi tak vše, za co děkovat. Jednak mi není jasné, co je vtipné na tom, že v ní chtěl oblizovat kaštany, a hlavně ani zpěv jako takový nebyl kdovíjak skvělý. Vlastně byl úplně průměrný, a to jak atributy, tak projevem. V Jurajově podání nebylo vůbec patrné, kdy zpívá sloku a kdy refrény.

Podobný dojem jsem měl i z Michala Chrenka, který si vybral kolovrátek "I Need A Dollar" od Aloe Blacc. Tady musím, chtě nechtě, souhlasit s Michalem Davidem, že v podstatě ukázal jen, že je pohodář, že má fajn barvu hlasu, ale tím to končí. Žádná extra snaha se předvést nějak více. Samozřejmě bylo to dané písničkou, ale Chrenko si ji vybíral sám.

Jak excelentně Hlas začal, tak i skončil. Postarala se o to Anna Veselovská prostřednictvím "Jar Of Hearts" Christiny Perri. Budu se asi opakovat, ale tahle holčina je prostě neuvěřitelná. Tentokrát si vzala na pomoc elektrickou kytaru a opět to byla pecka. Bez ohledu na věk působí při zpívání v podstatě dospěle a má neuvěřitelnou osobitost a originalitu. Zmíněnou písničku nádherně vystavěla a vygradovala, a to projevem, který působí přirozeně.

Seřadit Rytmusův tým není tak jednoduché. V každém případě nade všechny čněla Anna Veselovská. Po dlouhé pauze by byl Adam Koubek a po něm Nikoleta Spalasová. V další skupině by byl Michal Chrenko a Jurak Zaujec a poslední pak Kristýna Daňhelová.

I přes určitá negativa je po dnešku jasné, že Hlas kvalitou významně překonává SuperStar i X Factor. Tolik fakt dobrých výkonů a originalit se v SuperStar sešlo až za daleko více kol. Nyní ovšem zpět k tomuto kolu. Dva tipy na vyřazení jsou skoro jasné - Kristýna Daňhelová a Barbora Švidraňová. Jak to dopadne doopravdy, zjistíme dnes večer a další dva týmy se představí příští týden.

NÁZORY
  • NESOUHLASÍM !!! (HLASivky, 09.04.2012 01:52) Reagovat

    Barbora Švidraňová mě naopak fuckt zaujala...sexy Adel :-P a Kristýna Daňhelová je můj černý petr a mohla by být taková česká katy perry! :-D
    Do rostřelu pude Kristýna Zakuciová a Veronika Vrublová a vyhraje mládí...a automaticky postoupí sexy adel a krasavec!
    U Rytmuse jsou lepší holky!
    Automaticky postoupí Veselovská a její kytara (a poserte se všichni z ní) a řekyně Nikoleta!
    A do roztřelu pude Koubek a Chrenko a odejde nuda a staromódnost a neshowbysnysovost...jednoho Chodůra už máme...:-P


    • Re: NESOUHLASÍM !!! (Boom, 09.04.2012 08:17) Reagovat

      Ty jsi velky idi**

    • Re: NESOUHLASÍM !!! (codlman, 09.04.2012 08:20) Reagovat

      No podle toho jak to máš krásně s předstihem vyvěštěný , tak se spíš obávám jestli jsi se nepos*ala sama ;-) ....

  • Nesouhlas s hodnocením v tomto článku (Neblil, 09.04.2012 09:39) Reagovat

    Nesouhlasím s hodnocením Barbory Švidraňové,že nemáte pravdu se prokáže dnes večer.Jste pravděpodobně alk.

    • Re: Nesouhlas s hodnocením v tomto článku (Simona, 09.04.2012 18:18) Reagovat

      Z Vojtkova týmu ji vidím srovnatelně s Markétou a Jakubem. Autor článku měl raději zavřít oči při sledování, aby se necítil být sváděn jejími chlípnými pohledy. Běda ženy, on má raději jiné pohlaví.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Pojďme se vrátit do dětství. Vychází reedice debutu Darinky Rolincové "Keby som bola princezná Arabela" i s bonusy (12.11.2021 08:53)
- Publicistika: Dvanáct českých a slovenských vánočních a zimních písní roku 2020 (24.12.2020 08:30)
- Nové desky 48/2020 - od Shawna Mendese přes Gone Is Gone po Yungbluda (08.12.2020 08:00)
- Video: Nahá Dara Rolins si v klipu "Pena" hraje s granátovým jablkem (15.11.2020 14:36)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu