Madonna má zlato i v USA, dařilo se Bieberovi a Richiemu

05.04.2012 15:15 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Madonna s novou deskou "MDNA" po Británii a Česku očekávaně triumfovala i v domovské Americe, s 359 tisíci překonala i výsledek předchozí řadovky "Hard Candy". Zdatně jí sekundoval Lionel Richie. V singlech udrželi prvenství fun., výborný debut měl Justin Bieber, "Boyfriend" odstartoval hned stříbrný.
fun. - We Are Young feat. Janelle Monáe
© facebook interpreta
SINGLY - Název může mást, "Boyfriend" nesložil Justin Bieber o svém příteli, ale v novém singlu zpívá o tom, jaké by to bylo, kdyby byl boyfriend jakési holky. "So give me a chance, ‘cause you’re all I need girl." Ok, 521 tisíc Američanek mu dalo šanci a je z toho druhý nejlepší downloadový debut ("Right Round" Flo Ridy mělo 636 tisíc). Navíc v rádiích měl hned v prvním týdnu obrovských 40 milionů impresí, celkově to tak stačilo na druhé místo za stále suverénními fun., kteří v rádiích už překonali 100 mega a downloady jim téměř nespadly. Pro Justina je mimochodem stříbro kariérním maximem.

Místa si prohodili The Wanted a Gotye a až za ně spadla Kelly Clarkson, Nicki Minaj si pohoršila o jednu pozici. Poprvé se do desítky probojovali One Direction s "What Makes You Beautiful" a i podobně popové "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen. S Top 10 se rozloučili Drake s Rihannou, Adele a David Guetta s Nicki Minaj.

Přibylo hodně rapových věcí, v sedmé desítce startují Waka Flocka Flame a Trey Songz s "I Don't Really Care" a Trey Songz sám s "Heart Attack". V osmé desítce jsou Sean Paul s "She Doesn't Mind" a Pitbull s "Back In Time", kterou najdete na soundtracku k třetím "Mužům v černém". V poslední desítce debutují country zpěváci Josh Turner s "Time Is Love" a Chris Cagle s "Got My Country On", Michel Teló s "Ai se eu te pego" (nyní nejhranější v ČR), Dev a Enrique Iglesias s "Naked".

    Top 10 - singly:
  1. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  2.  N Justin Bieber - Boyfriend
  3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  4. The Wanted - Glad You Came
  5. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
  6. Nicki Minaj - Starships
  7. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  8. Katy Perry - Part Of Me
  9. One Direction - What Makes You Beautiful
  10. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Madonna - MDNA
© facebook interpreta
DESKY - Dvanáct řadovek, z toho nyní osm zlatých, v řadě všech pět posledních. To je skóre Madonny. Novinka "MDNA" navíc s 359 tisíci překonala starty předchozích tří počinů. I tak je prodej sotva srovnatelný s takovou Lady Gaga, která bývá označována za její nástupkyni. Zajímavostí launche alba byla rozhodně absence nějaké promotion, pokud tedy nepočítáme drobky jako Facebook chat s Jimmym Fallonem nebo krátké vystoupení na Ultra festivalu. A singl "Give Me All Your Luvin'" v USA příliš neuspěl, takže snad si Madonnu aspoň zapamatovali ze Super Bowlu.

Naopak Lionel Richie se vecpal všude, v týdnu vydání novinky "Tuskegee" vystoupil v mnoha show a pořadech. Desátá řadovka je speciální tím, že se jedná o country předělávky jeho hitů se známými interprety, takže se dočkáte i "Hello". Tato šikovná volba přinesla Lionelovi nejlepší umístění od roku 1986 a téměř dvě stě tisíc prodaných kusů.

Na trojku spadla Adele, na pětku posledně zlatý soundtrack z "The Hunger Games", za One Direction pak máme Katy Perry, samozřejmě díky reedici "Teenage Dream" s názvem "The Complete Confection". Rockeři Shinedown zaznamenali se čtvrtým albem "Amaryllis" na čtyřce nejlepší výsledek kariéry a pátá řadovka The Used "Vulnerable" skončila osmá s podobným prodejem jako poslední deska "Artwork".

Kytary jsou slyšet i níže v žebříčku, The Mars Volta se s šestou nahrávkou "Noctourniquet" umístili patnáctí, o tři místa níže najdeme "Kids In The Street" The All-American Rejects. Rapper E-40 si všechny tři disky trojalba "The Block Brochure: Welcome To The Soil" poskládal okolo páté desítky a Dev konečně vydala v USA debut "The Night The Sun Came Up", byla z toho ale jen šedesát jednička.

Příští týden má na vítězství políčeno Nicki Minaj s "Pink Friday: Roman Reloaded" (200+), dobrý start se očekává od Rascal Flatts (100+), někde mezi nimi se umístí Madonna a Adele.

    Top 10 - alba:
  1.  N Madonna - MDNA (359)
  2.  N Lionel Richie - Tuskegee (199)
  3. Adele - 21 (121, -7 %)
  4. N Shinedown - Amaryllis (106)
  5. ▼ Různí - The Hunger Games: Songs From District 12 And Beyond (64, -64 %)
  6. One Direction - Up All Night (46, -16 %)
  7. Katy Perry - Teenage Dream (vč. The Complete Confection) (33, +190 %)
  8.  N The Used - Vulnerable (32)
  9. Bruce Springsteen - Wrecking Ball (28, -26 %)
  10. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 41 (25, -18 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY