Soundtrack k "Hunger Games" a fun. mají americká prvenství

30.03.2012 10:34 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americká filmová senzace "The Hunger Games" vstoupila vítězně i do hudebního businessu, soundtrack za sebou nechal Adele, The Sins nebo Odd Future. V singlech se pódium fun.-Kelly Clarkson-The Wanted nezměnilo, nejvyšší novinku měla Taylor Swift. Dařilo se B.oB.mu a One Direction.
fun. - We Are Young feat. Janelle Monáe
© facebook interpreta
SINGLY - fun. jsou neuvěřitelní. "We Are Young" je počtvrté na prvenství, ale s jakým výkonem! Downloady jim porostly o dalších jedenáct procent na skvělých 387 tisíc, a singl tak už je letos celkově nejprodávanějším, předběhl nyní stříbrné "Stronger (What Doesn't Kill You)" Kelly Clarkson. V rádiích navíc skladba opět zaznamenala největší nárůst, konkrétně o 36 % na 88 milionů impresí, což stačilo na 4. místo (první je právě Kelly - úplně poprvé v kariéře). "We Are Young" pak vede On-Demand Songs s 1,18 milliony streamů (+7 %).

Britové The Wanted s "Glad You Came" zůstali na trojce a jejich kolegové One Direction jsou už před branou Top 10, "What Makes You Beautiful" poskočilo z 19. příčky na jedenáctku. O místo si polepšili Gotye a Nicki Minaj, o dvě pak Flo Rida a Katy Perry. V druhé desítce bych upozornil na "Feel So Close" Calvina Harrise na patnáctce, jen o místo za jeho "We Found Love" s Rihannou. Níže pak hned o dvacet míst poskočil B.o.B se "So Good" na 27. pozici, track pochválil i náš antihopíkovský šéfredaktor.

Výherce deskové hitparády, soundtrack k "The Hunger Games" (viz níže), připravil nejlepší start týden pro Taylor Swift. "Eyes Open" se díky 176 tisíci downloady umístilo na devatenáctce. Ze stejného alba pochází i "Come Away To The Water" Maroon 5 na osmdesát trojce. Zajímavou novinku najdeme na 68. pozici, "Too Close" je dubstepová věc anglického zpěváka Alexe Clarea. Do žebříčku se dostala, protože se objevila v reklamě na nový Internet Explorer. V poslední desítce debutovali country zpěvák Craig Morgan s "This Ole Boy", rockeři Shinedown s "Bully", Havana Brown a Pitbull s "We Run The Night" a Drake a The Weeknd s "Crew Love".

    Top 10 - singly:
  1. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  2. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
  3. The Wanted - Glad You Came
  4. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  5. Nicki Minaj - Starships
  6. Adele - Set Fire To The Rain
  7. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  8. Katy Perry - Part Of Me
  9. Drake feat. Rihanna - Take Care
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj - Turn Me On

Různí - The Hunger Games From District 12 And Beyond (soundtrack)
© facebook interpreta
DESKY - Sci-fi drama pro mladé "The Hunger Games" dominovalo nejen na kinoplátnech, ale také v prodejnách hudby. Pro soundtrack se rozhodlo 175 tisíc Američanů. Paradoxem je, že z šestnácti skladeb se ve filmu neobjeví vůbec žádná, pouze tři z nich pak v titulcích na konci. Kromě výše zmiňovaných jsou na albu ke slyšení i Arcade Fire, Kid Cudi nebo Glen Hansard. V prodeji je i hudební kompozice od Jamese Newtona Howarda.

Adele zůstala druhá před čtvrtou řadovkou indierockových The Shins "Port Of Morrow". Za posledně zlatými One Direction jsou Odd Future s "The OF Tape Vol. 2", což je de facto debutové album této velké hiphopové bandy. Kanadská r'n'b zpěvačka Melanie Fiona je s druhou nahrávkou "The MF Life" sedmá a jazzová zpěvačka Esperanza Spalding s čtvrtou deskou "Radio Music Society" uzavírá první desítku.

V té druhé najdeme rappera Diggyho, jehož "Unexpected Arrival" jsme si představili v únorovém Měsíci v hip hopu, a ještě bych zmínil patnáctiletou folkovou zpěvačku z Anglie Birdy, její eponymní debut skončil šedesátý druhý. Příští týden je dopředu samozřejmě rozhodnut, Madonna si jde pro osmý deskový triumf s "MDNA" (300 tisíc +), sekundovat jí bude Lionel Richie s Tuskegee".

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - The Hunger Games: Songs From District 12 And Beyond (175)
  2. Adele - 21 (130, -12 %)
  3.  N The Shins - Port Of Morrow (75)
  4. One Direction - Up All Night (55, -69 %)
  5.  N Odd Future - The OF Tape Vol. 2 (40)
  6. Bruce Springsteen - Wrecking Ball (37, -35 %)
  7.  N Melanie Fiona - The MF Life (34)
  8. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 41 (31, +7 %)
  9. Whitney Houston - Whitney: Greatest Hits (28, -37 %)
  10.  N Esperanza Spalding - Radio Music Society (25)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY